Zand Zand en nog eens zand

Ha, ha ik zie het al helemaal weer voor me, zucht zucht nog een verhaal, die Anja Snoek die kan er wat van... 

Het is zo mooi hier en ik houd geen dagboek bij alleen korte notes in mijn prachtige Thaise agenda met gouden randje.

Ik ben wel de folders etc. aan het inplakken in mijn knip en plakboek, scheelt weer werk voor als ik thuiskom (eind mei).

 

Zo'n 200 km van Ho Chi Minh ligt Mui Ne, aan de oostkust van Vietnam. Toek toek met de bus erheen en gedropt worden en lopend op zoek naar een goedkope accommodatie en natuurlijk het verhaal vanwege new year is alles duurder, zo'n 15 dollar voor een kamer per nacht voor twee persoontjes.

 

Dus Anja op pad zonder 16,7 kg zware backpack op mijn rug. Ja ja even gewogen op onze vlucht naar Vietnam. Nog nooit zoveel aanbod gehad voor die prijs en uiteindelijk belandde wij in  Tuan Loan Resort, heerlijke bedjes en alles nieuw met mosaiek op de buitenmuur.

 

Ha ha en hoe een backpacker kan je zijn, als je verbaasd bent over de douchekop met 6 verschillende soorten stralen.

 

 

Eindelijk weer eens warm water en de douche die je aan- en uitdrukt met een knop. En das een tijd geleden een toilet met een tweekeuze knop om door te spoelen, bij een plasje of bij een poepje.

 

De eigenarese had voor ons een special deal gemaakt en wij mochten het aan niemand vertellen. Prima maar andere backpackers kwamen langs en die vroegen mij om de prijs, dus ik flopte eruit, wij betalen 15 dollar en hun vroeg ze 20 dollar. De volgende dag konden wij dus vertrekken. Ha, eerlijkheid duurt toch het langst! Zo naaien ze ons allemaal!

 

 

Maar goed bikini aan en bakken maar met het boek Siddharta op het strand met uitzicht over de vissende Vietnamezen en dus ook de geur van vis en warempel wat zijn dat toch voor vliegjes die genieten van mijn bloeddonatie.

 

Een Vietnamese poepie op Mui Ne beach

 

Volgende dag, 21 februari op naar het Rang Dong resort en hop hop op de scooter voor 6 dollar per dag met twee Vietnamezen.

 

 

Onderweg langs de fishingvillage, waar een hoop bootjes lagen, de geur van garnalen in je neus, die ze hier gewoon laten drogen op de weg. Mijn man kon een beetje Engels dus niet echt vele gesprekken maar wel hier en daar moet je heen. Onderweg koeien die de weg overstaken, toeterende auto's en busjes, mooie huisjes, vrouwen met kapjes (je hoort in Vietnam niet anders, ze kunnen wel een toetercd beginnen, sommige hebben ook van die prachtige tour de france toeters). Begraafplaatsen, waarbij het graf een kant op wijst ivm met de 'feng shui' want als het de verkeerde kant op wijst wie weet wat dan bad spirits zullen doen. Dit geldt trouwens ook voor de tempels in de huizen van de mensen.

 

Ach ja, dus toen op naar the white sanddunes.

 

white sanddunes

 

Na 16 maanden reizen heb ik nog nooit zoiets gezien. Helemaal te gek!! Een grote witte zandvlakte. Net de punica oase, geen oliesjeik te vinden, laat staan kamelen. Alleen maar zand zand zand zand zand... en nog eens zand..

 

 

Daarna klimmen op de red canyon (eens een keer wat anders weer rood zand, het lijkt OZzie wel)

 

Onderweg natuurlijk goed verbrand, ondanks het insmeren met factor 30, au au. Een halve theelepel voor het gezicht en voor overige lichaamsdelen 1 theelepel, thanks to the kiwi sunscream of Jason.

 

De volgende dagen was het vervellen.

 

Ook geitenpeter gezien in het yellowsanddunes met zijn geiten aan een touwtje.

 

geitenpeter.. maar waar is Heidi? Ergens gezand of zo..

 

En of ze het leuk vonden of niet de scooterdrivers (we hadden ze toch nog niet betaald) moesten ons even 20 minuten verder op dropen bij de sailingclub om de echte lekkere mannen sport kitesurfing te bewonderen.

 

Een mooie afsluiting van een geslaagde rondrit door Mui Ne eo.

 

 

Backpacks inpakken voor volgende dag om weer te vertrekken met een busje vol Nederlanders naar Dalat. The place to be voor Vietnamezen die op Anniemoon willen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer