Wine & Wildlife Tour

29 december was het zover. Terwijl de haan kraaide in de volle

ochtendglorie en mensen op weg waren naar kantoor om hun laatste drukke zaken af te ronden voor het einde van het jaar, vertrokken wij om 7 uur uit Coogee voor de Wine & Wildlife tour met www.thesurfingkangaroo.com

 

Na zo'n twee uur rijden met een klein personenbusje met ongeveer twaalf mensen kwamen wij aan in het Australian Reptile Park, www.reptilepark.com.au. Zoals je wel aan de naam kunt merken, vol met reptielen (spinnen, schildpadden, krokedillen, hagedissen, slangen, kikkers) en een verdwaalde koala in de boom. Schrik niet, de megabrillen hier zijn hot, dus doe lekker met de trend mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens ging de tocht door naar het behoorlijke warme maar energierijke

Hunter Valley. De eerste proeferij was in aantocht en als echte Hollander duik je natuurlijk eerst op de kazen. Voor de toonbank staan en lekker toastjes met kaasjes eten. En natuurlijk kwam de Hunter Valley cheese als beste uit de bus.

 

De toerist uitgehangen in het artistieke dorpje en nogablokken gekocht uit Nederland, welke Christa altijd bij haar oma kreeg. Ze hebben hier ook alles, zelfs cacao van de cacaofabriek uit Zaandam.

 

Maar goed de reptielen waren leuk om te zien, de kaasjes waren eetbaar maar het was nu toch wel echt tijd om de eerste wijn te proeven. Aangezien het hier zomer is, was er niets toepasselijker dan om eerst rose te drinken. Heerlijk om 11 uur 's morgens.

 

De tocht ging weer verder, om aan te komen bij de eerste echte officiele wijnproeverij bij Mc Leish. In een schuur met airco werden wij ontvangen, omdat het buiten bloedheet was. Aangezien ik al enige ervaring had opgedaan tijdens het rode wijnproeven in Rotterdam, wist ik al een beetje van de hoed en de rand.

 

De gastvrouw legde nog even haarfijn uit hoe je het beste een wijn kunt proeven, door de kleur te beoordelen door het glas naar beneden te houden, de wijn te laten walsen in het glas (shake it al baby, je mag zelfs je hand op het glas houden en dan flink schudden), vervolgens te ruiken en lest but not least de wijn te proeven.

 

De 2003 Cabernet Sauvignon kwam als beste uit de bus evenals de Merlot 2003 van Mc Leish. De Verdelho paste het beste bij gekruid (spicy) eten en de 2005 Semillon Sauvigon Blanc was een beste KBBS (kitchen, balcony, BBQ, spa) wijn, maar hij was mijn inziens de vieste of te wel minst smaakvolle van alle witte wijnen.

Het proeven ging in een snel tempo, dus na zeven glaasjes zagen mijn roomies, de bloosjes al op mijn wangen verschijnen.

 

proost!!

 

Maar goed er was geen tijd te verliezen, deze dag, dus the guide and chauf bracht ons al snel naar de volgende wijngaard, die van Iron Gate Estate. In een Italiaans etablisement werden wij ontvangen met een prachtig uitzicht over de wijngaard, mochten wij buiten de verschillende wijnen proeven (private tasting).

 

De 2002 Shirax/Cabernet was het allerlekkerst, een wijn die het beste bij eend en varkensvlees past en natuurlijk het duurste was a $27,50 dollar per fles.

Maar natuurlijk mochten wij ook nog 'behind the scenes'. Helaas niet meer zoals vroeger, het prachtige wijnstampen dansend met rokken omhoog in een grote tombe' maar ook hier gaan zij met de tijd mee en is alles vervangen door machines. 

 

De hele cyclus werd verteld, met als interessant detail dat rode wijn gemaakt wordt met schil van de druif en dat witte wijn zonder schil is. Nooit geweten. De guide vertelde ons ook nog dat al wilde wij op iemand indruk maken dan mogen wij de Brokenwood wijn meenemen. Altijd handig toch, dat je dat even wordt verteld. Ik zal maar schoonouders treffen welke echte wijnkenners zijn, ha ha! Dan kan ik niet aankomen met een Rosemount welke bekend is over de hele wereld.

 

 

Zoals jullie kunnen lezen ben ik na zo'n dag een echte kenner geworden (ha, ha). Ik ben dus echt overgestapt op het drinken van rode wijn in plaats van een Amstel biertje.

 

De tocht was echter nog niet op zijn einde, want de likeurs waren nog niet aanbod gekomen. Mijn lever had meer werk te doen. Met de hele groep tegelijk een Butterscoth schnaps achter over aten (zoals ze dat in Rotterdammer zeggen) Niet verkeerd, alleen de Devil, was erg pittig en brandde in je keel, een substantie met chili pepers.

 

De wine & wildlife tour was aan zijn einde gekomen en wij werden afgezet in Bondi om bij Joyce haar verjaardagsfeestje aanwezig te zijn. Zij werd namelijk 26.

 

Het was een geslaagde dag, al zeg ik het zelf!

 

ps. u kunt meerdere foto's van hunter valley bewonderen in mijn foto album, onder de naam Hunter Valley (hoe kan het ook anders!)

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer