whitsundays, magnetic island

Goedemorgen deze morgen,

Net ontbijt gehaald bj de Coles en verorberd, afwas gedaan bij het kraantje van de bbq area en mijn telefoon energyvoer gegeven illegaal in het stroomkastje van de gemeente. Dus nu is het tijd voor een sterk verhaal, benen op tafel, neus in de zon op trinity beach (10 minuten voorbij Cairns) en pennen maar, want ik heb een hoop in te halen.

Maar omdat het zoveel is verwijs ik jullie door naar de site van Christa, die jullie haar doldwaze avonturen vertelt over de Whitsundays. Wij waren er beide bij, dus is het ook wel leuk om wat van haar verhalen te lezen.

Ja, ja Anja wordt hier lui!

De Whitsundays was heel mooi, vooral Whitsundaybeach, met verschillende kleuren blauw/goenzeewater. Snorkelen was niet heel bijzonder en het water was erg koud. De groep en boot was net als het programma groeten uit Salou. Ik stond er bij en keek ernaar, een crewmember met een snorkel in zijn kont naakt over het dek hollend, Skandinavier naakt achter het roer, Engelse en Duitse meiden een drankbom opdrinken. En dat allemaal voor truth or dare (waarheid of durf). Nou ik heb gewoon maar de waarheid vertelt en toegekeken. Super speciaal om in slaap te vallen op het dek met het kabbelende water. Heerlijk. Het weer was minder maar voor meer gedetaileerde info ga naar......

http:/christa.aroundtheglobe.nl en check dan het verhaal whitsundays.

white sunday beach

Dit verhaal is niet chronologisch maar met flashbacks!

Vorige week zondag zijn we van Cairns naar Cape Tribulation (mag nu cape trip zeggen, net als je in Nibbixwoud ben geweest dat je dan Nibbix zegt) vertrokken. Maar niet alleen, nee met Benny en Carolien en hun blauwe van Patti of Paddi genaamd.

Naast mij Benny en Leonie en naast Christa hangt Judith

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profielschets Benny:

26 jaar, Utrecht, sterrenbeeld Tweeling, geboren als Bernard en na een relatie van 5 jaar met een meisje toch maar uit de kast gekomen als een hele gezellige nicht, die vaak van tweewalletjes at.

Eerste indruk:

jeetje wat een superdrukke jongen, die lacht om zijn eigen grapjes. Hoe kan je het daar 24 uur per dag mee volhouden?

Laatste indruk:

na cape trip, samen kan je in je broek plassen van het lachen (zonder alcohol) om de stomste dingen zoals showmasters met de flip flip, kijk uit maloot een kokosnoot, toiletpapier die in elkaar zakt als je het wilt gebruiken als koffiefilter en 'hij is wel aardig'. En een stevige roker, 40 sigaretten per dag en sletten dat hij kan.. ha ha! Maar hij knapt toch af op jongens die lopen te poepen in zijn bijzijn.

Profielschets Carolien:

27 jaar, Utrecht, single, sterrenbeeld tweeling, werkte bij crisisopvang van jongeren als sociaal maatschappelijk werkster, reizen samen 5 maanden kriskras door Australie met Paddi.

Wij hebben ze ontmoet in Townsville (dd 22 juni 2006) op de parkeerplaats, als echte backpackers. Maar ze hadden pas echt een goede indruk achtergelaten de volgende dag. Toen wij gingen fietsen op Magnetic Island (20 min met de ferry vanaf Townsville).

Beide gingen wij fietsen huren maar niet met elkaar fietsen.

Wij hadden namelijk meerdere kennisen op het eiland die wij moesten bezoeken. Ja ja je hebt een druk sociaal leven in Ozzie.

Eerst met het fietsje heuveltje op naar Rick van der Toorn die met de Badhoevedorpers Alex en Sven een prachtig uitzicht (zon, zee, strand en groot terras) had in Magnums.

Profielschets Rick:

single, 24 jaar, studeerde biologie, zou op reis gaan met vriend, maar die kreeg kanker en wordt momenteel behandeld. Rick besloot heel dapper om toch deze reis te maken en is nu al zo'n 4 maanden van de 5 aan het reizen op de oostkust. Gestart met een groepsreis.

Toen heuveltje een 8% heuveltje op naar Pic nic bay. Helmpie op, tassie in mandje en Annie (van Bob) heeft haar spetterende filmdebuut gemaakt met een filmpje in het meest luxe invalide toilet met stem en elektrische deuren en een pauzepoepmuziekje (NU IN DE BIOSCOOP OP MIDDENWEG 422).

Toen weer naar de andere kant van het eiland maar de 10% heuvel trokken wij toch niet met onze mandjes achterop en nadat wij de dag van te voren Castle Hill hadden hardgelopen downhill 2 km en up hill, steentje op en op tot aan de top.

Na een maand niet sporten is mijn buikje nog nooit zo dik geweest en 3 kg aangekomen. Dus de omaatjes kwamen de heuvel gewoon niet op en besloten om dan maar weer ouderwets te gaan liften/hitchhiken. Heen met een duikschooleigenaar mee en terug... Ja ja vele op het eiland huren er 1 maar wij hebben gewoon een ritje gratis en voor niets gemaakt.... in een enige echte moke.....

komt dat zien.....

De meneer uit Melbourne had ons veilig afgezet bij het hostel waar Hillary, Judith en Leonie verbleven. Ja, ja nog meer kennissen.

profielschets Hillary:

Hillary, Engeland, was secretaresse gaat nu opleiding doen voor lerares, 26 jaar, single, relatie beeindigd in Australie. Wij weten inmiddels alle ins en outs van haar sexleven nadat wij haar op de whitsundays catamaran hadden ontmoet. Helaas heeft Benny haar laten lopen. Ja Hillary Benny valt nou eenmaal op jongens.

profielschets Judith:

29 jaar, uit 'Spijkenis', heerlijk accent, dolenthousiast, single valt op jong en oud, ontslag genomen bij touroperator, reislustig en MCdonalds verslaafd.

profielschets Leonie voor intimi Leen:

29 jaar, heeft vriend thuis zitten in Les Pays Bays, Montfort, maar had groots gevoel dat ze op reis moest met haar goede vriendin Judith alias Juut. Prachtig accent (ik heb nasaal accent ben ik achter gekomen), altijd in voor een biertje en kan goed met zichzelf opschieten. Met dank voor de uitspraak van Sjors van Sjimmie. Juut en Leen zijn gestart in Maleisie en reizen een jaar door OZ.

Dus waar waren we gebleven. Wij waren neer gestrand bij het hostel en zatten aan een jug bier en daar kwam Carolien aangefietst ZONDER Benny. Benny was eigenwijs een steile afdaling afgefietst en Carolien had geen zin dus die bleef wachten maar niets afgesproken, dus Benny was er vandoor. Maar toen terug kwam, is ze ook maar gegaan om in Arkies het hostel een biertje te doen.??!!

Ik had hem twee keer gebeld, kreeg gelijk zijn voicemail dus een bericht achtergelaten, want op het eiland is het mobiele bereik niet om naar huis te schrijven.

Drie uur later nog geen spoor van Benny, dus toen heeft ze maar de politie ingeschakeld. De politie erop af met een omschrijving. Jeetje, wat een sensatie!! Alle detective verhalen werden gemaakt, waar zelfs Derrick een moord voor zou doen.

Inmiddels vier uur verder, geen spoor van Benny noch bericht van de politie.

3x is scheepsrecht, dus een derde keer Benny gebeld en warempel hij neemt op. Al lachend dat wij de politie hebben ingezet en dat Carolien ongerust was. Hij zat al een half uur bij de ferry te wachten en het was koud. Drollie had zijn gehuurde fiets laten staan aan het begin van een wel erg steile afdaling en is toen met een paar biertjes en een burgertje achter de kiezen op Carolien in de pub gaan wachten en toen uiteindelijk toch maar de bus gepakt naar de ferry maar niet zijn voicemails afgeluisterd toen hij weer bereik had.

Ha ha, eind goed al goed! Hij moest er hartelijk om lachen. Carolien kende hem waarschijnlijk al langer als vandaag dus nam maar genoege met sorry en wij keken met een verbaasde glimlach en een hoog opgetrokken wenkbrauw elkaar aan.

Nu in het tijd voor een break, ik ga even pauze houden maar ben dan vlug weer terug met nog een sterk verhaal!!

xxx

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer