wereld van verschil

Hey luitjes,

 

Een wereld van verschil nog steeds hier in Cooks Beach.

Geld moet hier rollen en zij leggen echt tuinen aan bij miljonairs, die wel

5 huizen over de gehele wereld bezitten, niet normaal. Sue kreeg bijvoorbeeld een vraag van een miljonair om even de tuin hieronder te voorzien van rotsen, beplanting etc. Fuck en dan heb je al zo'n uitzicht, ach je komt hier toch maar eens per jaar en wat moet je anders doen met je belastingcenten..

 

Als wij ook rondjes rijden door het dorp en de stad Whitianga, heb Sue het ook alleen maar over de prijzen van de huizen en dat die dat stuk land heeft gekocht van zoveel hectares voor zoveel en dat het nu het dubbele waard is. Geld moet hier rollen!!

 

Sue is dan ook meer een prater dan een harde werkster. Echt ze doet drie weken over een tuin, waar ik drie dagen over zou kunnen doen om hem aan te leggen. Typisch voorbeeld van klaploper of relax cruisen zoals ze dat hier noemen!! Maar ik moet zeggen het resultaat is dan ook wel goed. Heel erg interessant om te zien hoe creatief je kunt zijn met planten en rotsen. Sue werkt veel met vetplanten, houtmot en grote rotsblokken. Vandaag bij de grote bergen geweest, waar ze de rotsen vandaan halen. Ze blazen gewoon een deel van de berg op met dynamiet en de rotsen vallen naar beneden. Je staat er soms gewoon niet bij stil hoe ze aan rotsen komen, maar zo dus.

 

Prachtig om weer met de mannen Ross en Ronny te werken, heerlijke humor en ze fokken Sue bij het leven want de single 60tiger leeft nog steeds het leven van een twintiger. Vandaag waren wij bij de garage en daar was een jongen aan het werk, die ons ging helpen, eind twintig. Ik let er geeneens op maar zij checkt weer even dat hij geen boxershort draait onder zijn korte broek. Horny!

Maar ze is erg gastvrij, heeft vele drinkiefriends en betaalt heel veel voor mij.

 

De New Sealanders laten hier gewoon hun sleutel in de auto als ze op stap gaan en de deur los, dat gebeurt nie meer in Hollanda. Er wordt veel met drank op gereden en ze zijn niet erg trendy in hun kledij.  En natuurlijk hebben zij ook iets het beste van het beste vanuit Nederland, namelijk een hele heuvel met echte Friese koeien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo gelachen, zaterdag waren wij uit in Whitianga, naar een kroeg die nog erger was dan de Vogel (vrije vogels in Alkmaar), jeetje vele vrijgezellen vrouwen met lipleesbroeken, wit t-shirt aan en onwijs uit de maat dansen. Jeetje, het was een genot voor het oog, echt waar het leek de soos wel bij Reigersdaal. Prachtig wat heb ik gelachen. Om over de muziek maar niet te spreken.

Vrijdagavond was er ook al zo'n geweldige dj in Smithy's en dronken Rosco ging helemaal los met z'n chickendans en een andere waako NZ-er ging breakdancen. Erg lachwekkend in een bijna lege kroeg.

Zondagavond heerlijk seafood, mossels etc. gegeten in Eggsentric (www.eggsentricafe.co.nz) met vrienden van Shara (dochter Sue), Rosco en Sue. Echter wel na wat lichaamsbeweging eerder op de dag, samen met Mike gekayakt over de Purangi river en maandag gemountainbiked naar Hahei zo'n 15 km bergje op bergje af...

 

Vorige week ook nog naar hot water beach geweest maar al wat er was, geen hot water, alleen koud water. Je kunt er namelijk bij eb met een spade gaten graven en dan moet je warm water krijgen. Nou eerst zien dan geloven, maar niet dus.. Je kunt niet alles hebben in het leven.

 

Een prachtige wandeling gemaakt naar Cathedral Cove en natuurlijk dit prachtige plaatje geschoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar nu is het weer tijd om Cooks Beach te verlaten want Sue heeft volgende week geen plantwerk voor mij, Ross en Ronny zijn alleen maar met de digger bezig om rotsen te verplaatsen.

 

Dus heb ik besloten om morgen met Shara met de auto naar Hamilton te gaan, daar verblijft de rest van Sue haar kroost. Sam, haar 30 jarige zoon met een horsefarm en twee kinderen en gescheiden en Ben (26) de benjamin van de familie, de paardentandarts die geld uitgeeft als water. Dus dat kan een gezellig weekend worden. Dan wellicht met de bus verder naar Rotorua en Taupo om daar wat bergwandelingen te maken en dan wellicht richting Wellington om Joycio te verblijven maar met mij weet je het nooit, hier valt niets te plannen, dus wie weet waar ik volgende week verblijf... ha ha!!

 

Prettig weekend allemaal en veel plezier met de Nederlandse schaatsrijders die hard hun best doen op de olympische winterspelen in Italie.

 

Dikke kus....

 

Anja

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer