4 weken blokken... Spaans

Casi lista! Bijna klaar

 

Anja heeft er weer 4 weken Spaanse les opzitten. Iedere werkdag van 8 tot 12 uur Spaanse les van Hugo.

 mi maestro Hugo

 

leraar dwaas, Julio

 

Iedere ochtend gepakt met een theorieboek en oefenboek op naar school. Dagen dat ik dacht ik ga het nooit leren en dagen dat ik dacht ach ik kan best uit mijn woorden komen. Heel veel geleerd, er zijn zoveel verschillende tegenwoordige en verleden tijden in het Spaans, maar mijn woordenschat is echt verbeterd ook op het gebied van de medisch termen, met dank aan Hugo zijn medische encyclopedie (la boca, alimentar, presion de arterio, muletas)

Heel veel verhalen over het reilen en zeilen in Guatemala of een wandelingetje naar de kopieershop of effe zijn vrouw wegbrengen. Muy tranquilo!

Iedereen zat normaal gesproken op een rijtje.

Maar goed als je naar Antigua gaat om te studeren ga dan niet naar Guatebuena om dit leed te voorkomen. Mijn leraar kon ook fluiten naar zijn geld en is er nu ook mee gestopt, hij bleef voor mij de 4 weken volhouden. Zou het door mijn reiki komen welke ik hem gegeven had vanwege zijn pijn in zijn hoofd?? No se

 

Een gezellige groep andere studenten nou ja vooral Keith dan uit Ierland, verder nog Peter uit America en twee jongens uit Canada en Haley en ??? welke les hadden in de middag. Sorry ben wel drie weken met ze omgegaan maar weet nog niet echt hun naam, maar wat maakt het uit...

Kei was echt lachwekkend met een Spanlish (zoals ze de mix van Engels en Spaans hier noemen), altijd in voor een liter Gallo of een overheerlijk ajo (knoflook) soep in Wiener.

 

 

   

Okay dan maar in het kleine oventje waar net een ovenschaal in past en waarvan je de wekker steeds moet verzetten. Wij zijn immers backpackers en ja het is toch zonde van dat lekkere beslag. HA ha nou al gauw rookte het oventje en pakte de top aan, ach zullen we maar stoppen dwaas, nee de inhoud is niet gaar, snijden gewoon de bovenkant eraf, toen drie keer aan toe, het hele huis stond blauw.

Onze eigen eruptie van volcano Brownie. Lachen gieren brullen, ramen en deuren open. Staat er op het pak nog supermoist en devil’s food (ach doen we er toch gewoon een laag chocola overheen dan proeft niemand het aangebrande ha ha) We hebben gelachen, niet normaal, heerlijk.

 

Natuurlijk had Julio weer de mooiste sexverhalen over standje 101, 69, 42 en 88, verhalen van ‘un amigo’, yep zo begon standaard het verhaal alsof het geen eigen verhalen waren... van standje 69 tot aan gespreide matjes voor poep. Sigue sonando.

 

Apart een pijp op basis van water met mintsmaak en the funny kwam met een leuk funny faces idea, je tong eruit en heel hard met je hoofd heen en weer, tot dat je zijn ultima foto had.

Wauw vervolgens stonden echt de straten blank van de regen die met bakken uit de hemel kwam, echt een stroming op de weg, de broekspijpen toen de knieen en gaan met die banaan, hup slipper blijft hakken dus door de prutregen heen met die hand. Mmmm... wanneer komt de volgende epidemie.

Overgestoken en daarna met twee maestra en Keith eten in Cacern, de locale tent vlakbij La Merced, gerund door oude locale vrouwen, die gewoon je serveren wat de pot schaaft en wij hebben toch heerlijk gegeten, een dikke soep met beef. De twee maestras vonden het een beetje goedkoop, waren waarschijnlijk gewend dat studenten hun meenamen naar een duur restaurant maar voor 15Q hadden wij een heerlijke maaltijd. Nog een biertie in Reily de Irish pub en toen naar Casbah met topdj’s en aardig dronken maestra’s.

julio, ?, ?, mimi

Conclusie heel veel Spaans geleerd in vier weken en nu gaan wij het in de praktijk brengen dinsdag in het hospicio, heerlijk ik heb er zin in!!!

Que te vaya bien (prettige dag vandaag) o que descanse (weltrusten)

 

 

en

 

 

Choose a job you love and you will never have to work a day in your life

 

Abrazo,

Anja

 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer