voyage voyage

Voyage voyage voyage

Travelling without moving....

Ik woon in Barcelona maar vind het heerlijk om mijn handbagage te pakken. Europa is zo klein en de vliegtickets maken de grote steden zo toegankelijk. Reiskriebels. Er is zoveel moois te ontdekken. En dat terwijl mijn HP collega James, de wereld rondreist via google earth en hierover een boek aan het schrijven is. Internet maakt de wereld grenzenloos.

Vrijdag 12 november 2010, 24 hour Partypeople on the move. Met de trein naar terminal 1 van Barcelona Airport. Schoenen uit, tas in de bak en wederom door de douane. Op weg naar een nieuw avontuur van Miss Zanahoria en el faro. Het geweldige gevoel van opstijgen met Ryan Air naar het land van manneke pis. Voor 50 euro een retour. Daar werk ik graag voor bij HP.

Eerste indruk, zal ik de grond kussen, net als de paus?? Zullen we effe op en neer naar Nederland? Ahhhhhhhh ik kan weer mensen horen in mijn mothertong ieieieieie

Aangekomen na een treinreis van een uur vanaf Brussel Charleroi airport in het hartje van Brussel Centraal station zie je dronken, schreeuwende mensen, bedelaars. Niet echt een plek dus voor een warm onthaal en mooie eerste indruk. Doch mocht dat de pret niet drukken want daar was wel het gezellige onthaal van Hugo, Joel, Inge en Benjamin. Hugo  ik heb ontmoet in Barcelona uit Lisboa, Joel is Jaffo vers van de pers uit Lisbao en Benjamin en Inge, het gelukkige stel uit Duitsland-Portugal dat al weer een aantal jaren samenwoont in Brussel.

joel (jaffo) philippa y benjamin 

Op naar de frikandel en de vlaamse frietjes want het normale food was mij even teveel. Benjamin adviseerde een baquette met beef, salade en vlaamse frietjes. Ieieieie maar als je al meer dan een half jaar geen frikandel meer heb gehad dan wil je wel..

De tassen werden gedropt in de bar en off we went. Toerguide Benjamin was maar al te blij om ons rond te leiden. Wauw wat was ik weer onder de indruk. Zoveel mooie herenhuizen in vernieuwde staat. Een weekend is eigenlijk te kort, vooral als je een feestje in de planning hebt. Stel je voor het is donker, je staat op de grote markt, waar het overdag superdruk is met toeristen en nu een enkele. Het stadshuis en het broodhuis en de gildehuizen met hun gevel, straatlampen en de verlichting op de huizen maakt het heel indrukwekkend, oefff. Je voelt je ieniemini. En dat voor een Holandesa de 1 ochenta y tres.

  

En dat zo dichtbij, in Europa. Er is zoveel diversiteit tussen de verschillende land, dat heb ik elders nog niet meegemaakt. Brussel de stad waar het maar 1 maand in het jaar niet regent. Stad van de tweetalige straatnaambordjes en stad van het lekkerste bier. Ben niet zo´n bierfan (behalve de sexybeers in Barcelona in de zomer ;), geef mij maar een goed glas rode wijn maar het bier in Belgie is toch wel erg lekker en tasty. Que paso con el sabor de San Miquel y Estrella aqui?

Trappisten bier, abdijbier en lambik, alles moest geproefd worden.

De stad van Manneke en Janneke Pis en natuurlijk was dat Anja´s speerpunt van het weekendje weg. En wat is iiiieeieieieiei klein...  Zijn pipi is wereldberoemd. Wie kan nou zeggen dat zijn pipi wereldberoemd is? Het jongetje dat de stad gered had door vlammen of een brandende lont te blussen door erop te plassen.

Maar Janneke was toch wel een verrassing, de laatste dag, zag ik haar plots op haar hurkjes zitten. Een intiatief van de horeaca ondernemers om meer toeristen te lokken in de straat maar naast haar hangt een bordje dat ze waakt over iedereen bla bla. Beetje dubbel!

Een pubcrawl oftewel kroegentocht want hoe konden wij het beter treffen dan dat Benjamin in het dagelijks leven barman is en menig barvriendje heeft allover town.  Iedere bar weer zijn eigen stijl, heerlijk om weer een live band te horen spelen (helaas zijn die zeldzaam in Barcelona, de band moet de kroeg namelijk betalen om te spelen). Zitgelegenheden in de vorm van een bierbrouwketels in bladgoud. Een rij met biertaps, wel 40 verschillende soorten bier op de tap.  Free shoots van de barmannen. Mannen die in je nek blazen om je aandacht te krijgen pero no parle Frances. Hoe krom je dan ga praten nadat je net Engels spreekt met Joel, Portugees verstaat, Spaans spreekt met Philippa en dan inene Vlaams verstaat en Nederland moet gaan spreken... kromme zinnen worden dat.

Na menig shoot, die er bij Jaffo weer heerlijk uitkwamen prompt aan de bar maar zo gelachen want hij bleef leuk. Mister Zorro, ook toen hij tegen een straatpaal aanliep en achteruitveerde en op straat terecht kwam. Geweldig ik krijg er nu weer de slappe lach van. Hij blijft grappig en altijd een glimlach! Sino??!!

Time for a delier, in het delirium cafe want mochten wij het geluk hebben dat Benjamin daar achter de bar werkt (www.deliriumcafe.be) Het delirium cafe, aan de Impasse Fidelite tegenover Janneke Pis, een 18de eeuwse kelder, het ´llot Sacre´op 100 meter afstand van de grote Markt.  Een cafe vol met oude geemailleerde reclameborden, lichtreclames en old school affiches. Een genot voor het oog en een gewoon gezellig cafe.

Absint nee geen absent, das weer eens wat anders namelijk een briefje inleveren bij Joop Schuit op de MAVO. Absint is een sterke drank op basis van anijs, absintalsem, venkel en een aantal kruiden. En achhh onze had een alcohol percentage van 70 procent.

Benjamin gaf iedereen een glasje (om nog dieper in te kijken J) met een lepel met gaatjes en een suikerklontje. Benjamin zette een glazen bol met standaard en water op tafel met vier kraantjes. Kraantje zacht laten druppelen en het suikerlontje verdwijnt vanzelf in je glas. Drup drup drup, daar zatten we dan. De mooiste gesprekken weer. Van de regen in de drup...

 

Drup drup want regenen dat het daar kan... dat was ik niet meer gewend.

Lopend naar huis van het centrum naar bookstaal, waar Benjamin en Inge wonen. Nog nooit zo´n geweldadige wandeltocht meegemaakt. Een negroide vrouw stapt gillend uit een auto en wordt rennend achtervolgt door 3 mannen, die haar vasthouden. Onze mannen er tussen want je slaat een vrouw niet, wat weer leidde tot een klein relletje maar geen gewonden en de vrouw was bevrijd. Waarschijnlijk een meisje van de nacht of een vrouw van lichte zeden hh.

 the reason why men become pilots

Nog geen 10 minuten stapt er een jongen uit de auto die op niets af gewoon effe wilde vechten. Zinloos! Gelukkig wist ik Hugo en Joel te overtuigen om mee te gaan maar niet voordat ze een steen en grove tak in hun handen hadden. We liepen immers in een industriegebied maar uiteindelijk zijn we veilig thuis beland en viel weer heerlijk in slaap, old school in mijn slaapzak. Thuis werden we af en toe aangevallen door Asrael te iets geweldige kat van Benjamin, kom niet in zijn buurt ook al ligt hij midden op je tas. Es mio!

Volgende dag uitgebreid hardcore ontbijt met ei, braadworst, bacon, aardappelpurree y grasa (pff) en op naar I love techno in Gent met de trein en tram. Weer heel bijzonder om mee te maken. Okay het kan niet aan de feestjes tippen in Nederland en zeker niet aan Sonar in Barcelona maar wat heb ik weer genoten.

Een rummetje in de hand zonder poes pas ditmaal, en genieten, intens van de mensen om je heen. Ogen dicht en allerlei kleuren komen op je af door de laserlampen. Totally peace and love iedereen. Iedereen beweegt op dezelfde muziek maar danst soms in zijn eigen wereld in een hoekje of met vrienden. De mooiste danspassen zie ik voor me en dan heb ik echt een big smile kan daar zo intens van genieten. Een mooie man met een goed ritme. Daar ga ik voor stilstaan. Samen naar de climax. All become one! Muziek is staat bij mij in de top 5, van niet kunnen leven zonder.

Een jongen die alleen in een hoekje staat te zweven, de oude gabberpas. Een meid die met haar vriend voorbij loopt en smiled en helemaal in de zevende hemel is.

Voel weer zo´n Belgisch briesje in mijn nek en ogen die blijven hangen en verdrinken in mijn blauwe ogen. Waarom kan dit niet iedere dag zo zijn, zoveel happy people. Peace and love!

Thanks feestelijk Brussel, I´ll be back! Thanks Benjamin en Inge, Hugo, Jaffo y Philippa. Fui mui te bem

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer