vakantiepart 1, meet and greet

Hey luitjes,

 

Bedankt voor jullie liefdevolle nieuwjaarswensen, dat doet mij weer goed!

 

Jongens AFKOMME (rotterdam slang)!

 Ik heb een schitterende vakantie gehad. 2,5 week op stap met de Boskopers Ton (vader Christa), Corrie (moeder Christa) en de Rotterdammers Arjan alias Arie (broertie Christa), Henk (vriend ouders Christa), Elly (vriendin ouders Christa) en Arthur alias Art (daar speelde Christa vroeger al mee en hij showde dan zijn spinnetjes).

 

Klinkt raar he, vakantie?!! Je zal wel denken, je doet niet anders Anja. Maar afkomme, een zacht matras, warme douche, heerlijk tafelen, tv op kamer, zeepjes van het hotel, een picolo die je backpack en je regenboogtas draagt, een laptop voor foto's en I tunes, de mooiste resorts, alles al gepland en zeker niet onbelangrijk vakantie met mensen bij wie je je gelijk thuisvoelt!!

 

20 december, meet and greet

Christa en ik waren al eerder in Chiang Mai, dus inchecken in het Chiang Mai hotel voordat de groep komt. En wat doet Anja dan gewoon... gewoon keihard springen op een more than kingsize bed en gillen omdat je een ligbad hebt.

 

Daar kwamen ze dan in de tuk tuk. Christa had ze al 13 maanden niet meer gezien. Beetje raar maar toch ook gauw weer heel gewoon.

Tijd voor all you need is love met heerlijke pepernoten, bastognekoeken, bruin brood met kaas. Jummie, jummie! Een videoboodschap van family and friend van Christa en warempel inene waren ze ook aan de Middenweg. Surrise en daar waren ook de waterlanders. Best raar om je familie zo te zien en wat is Kim (2 jaar) al groot, niet te geloven.

 

Na een avondje markt, stappen in Bubbles en prop prop met z'n vieren in de Tuk Tuk, zo gelachen. Zo gelachen om de grote verkleedpartij. Bij Arjan en Arthur was op de kamer een tas met gewassen kleding afgeleverd, niet van hen. Dus wat doe je dan als man zijnde? Je heist je als man zijnde in strakke shirtjes en bikini's. Jongens jullie hebben mazzel, ik heb de foto's niet meer, dus geen pikante foto's helaas op deze website.

 

Lachen is gezond das een ding wat zeker is!!

 

 

21 december

Als Cas Spijkers, Jamie Oliver en Ton de Ruijter koken met sterren in de Chiang Mai Thai Cookery School (www.thaicookeryschool.com).

 

Van 10-16 uur kookles. Eerst met de hele groep naar de local market, inkopen doen, uitleg krijgen over oa het verschil in gele, rode en groene chilli's, soorten noodles en groentes en hoe de vis klaargemaakt wordt die eerst nog vrolijk rondzwom in de tombe.. dus van blup blup tot aan yam yam.

 

Tassen vol en op naar de eerste kookles. Eerst klassikaal, met een leuke lachwekkende teacher, met een spiegel boven zijn hoofd voor de achterste rij. Zodat je elke ricekorreltje kon zien koken. Toen naar de praktijkruimte om alle ingredienten in de pan te hakken en natuurlijk daarna proeven. 

 

Moeder aarde heeft mij denk ik niet op deze wereld gezet om voor mensen te koken (better in nursing) want o jee wat was mijn green curry smerig zeg. De kok zijn gezicht vertrok ervan. Extra green curry past want Anja houdt van spicy. Nou dat moest even gauw gecompenseerd worden met heel veel palmsugar.

Gelukkig mochten wij 5 gerechten maken, dus ik had meer geluk met de pad thai en de salad. Buikie vol aan het einde van de dag!

 

khawp khun maak, arawy maak

Thank you, that was delicious.

 

kus kus,

 

Anja

 

ps helaas geen pics meer voor handen maar bedenk anja maar in een short. Alles is gefilmd en elk gerecht staat op de camera.

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer