vakantiepart 2, bobo's in de bush

Sa wat dii khrap/kha (Thais hoi)

 

yii-sip-sawng than-waa-khom (22 december)

Hop hop bobo's naar de bush van Chiang Rai. Onderweg werden we geclaimd door de bottlebag verkoopsters, die ons wel 5 bags per persoon wilde slijten maar al gauw werden ze door de plaatselijke heks met de bezemsteel verjaagd.

 

En toen met de tuk tuk gearriveerd, zwemvest aan en .... lopen maar met twee guides op stap. Echt leuk he!! Grappig he!!

These words made my smile. Ik heb nog nooit een Thai, nee ik zal het je sterker vertellen een Aziaat zo goed Nederlands horen praten. Met ook echt de ggggggggggg.  Hij had veel geleerd van Dutchies en in de provincie waar hij vandaan kwam, spraken zij ook met deze voor buitenlanders erg moeilijke klanken. Zijn toekomstplannen waren om Thaise kids Engels te leren bij de UN. Wat zou ik hem graag daarbij willen helpen. Elly deed al een stap in de goede richting en gaf hem haar thai-english woordenboeken.

 

Eitje koken in de hotsprings. Ben jij wel eens verder gekomen dan je steelpannetje?? Oke, Corrie en Ton ook niet want Corrie was met haar gatje in het water gevallen... valder al der a de val der a der ie de..

O, nee sorry op de grond zonder nordic walking stick. Dus die vertrok romantisch met haar echtgenoot op de moto naar onze overnachtplaats.

 

Onze eerste overnachtplaats, een buitengewoon leuke bamboehut. Heel gezellig bij het kampvuur gezeten, biertje, gitaarmuziek (thanks Art) en een hele mooie sterrenhemel.

Het was koud (afgezien van pai had Anja dat 14 maanden niet meer meegemaakt) die nacht dus spoonen (nee niet Thais), C&A versus A&A. Heerlijk warm!

 

23 december

Weer aan de loop, met uitzicht over de Myanmar (Burma) border en twee keer de guide sort of beledigd. Een keer ongevraagd mijn kerstmuts op zijn hoofd gezet. Anja, ORDERS je hoort niet aan een ouder iemand zijn haar te zitten in Thailand. Hij kon er gelukkig om lachen. En ja toen ging Anja even lekker met een stokje in een termietenhoop poeren, lief termietje kom er nou uit... enne de opgedroogde bloemen, achteraf gezien waren het offers om de bad spirits weg te jagen, gooide Anja er ook pardoes af... Oei oei Anja meets Thailand.. Echt leuk he!!

 

Jeeh... en daar waren ze dan de OLIFANTEN.

De prijsvraag van deze week! Hoeveel keer pas zo'n kuikentje in deze olifant??

 

 

 

Jeetje, wat zijn die olifanten kolossaal, 30 jaar en dan al heel veel ton, hun huid zo ruw, billen, haren zo hard, warm, drollen DIK en sorry hoor ik moet het even kwijt... Jezus wat een megapenis (Burat zou zeggen geen romanticus in die anus).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een uur lang genoten over land en water in het zitje en later op zijn nek. In een rij achter elkaar aan, ieder zijn kerstmuts op want stel je voor dat je elkaar kwijt raakt doordat de olifant inene wegkruipt of gaat snorkelen.

 

Gedropt maar doch achtervolgt door de olifanten die door het hilltribedorpje heen liepen. Het was de normaalste zaak van de wereld, alsof je je hond op de Middenweg uitlaat. Heerlijk!

 

Wederom een overnachting in een bamboehut met een outside minibar, toiletgat met teil met water om door te spoelen achter in het schuurtje. Hele lieve puppies onder het huis. Aai, aai! Even lastig om moeder te zoeken, door de vele honden met 'gespannen' tepels en even stiekem moeders wat brood en banaan onder de tafel geven. Niemand die het zag toch??

 

Zoveel lieve kindjes, die werden verwend met potloden, autootjes en boekjes door Corrie, Ton, Elly en Henk. Al gauw liep het hele dorp uit op zoek naar de Dutch Santa.

 

's Avonds rond het kampvuur kindjes van ons gastverblijf in hilltribekledij met heel veel plezier liedjes voor ons te zingen en een dansje onder begeleiding van pappa op de fluit. Zij genoten en wij des te meer.

 

 

Ook waren er twee weesjes, moeder was in de gevangenis en vader was dood. Zo sneu, maar zo lief. Ze woonde nu bij familie en werden gesponseerd door de koningin om naar school te kunnen. Even lekker een plaid om ze heen en even gekke bekken met ze trekken en lachen om een scheet. Heerlijk!

 

24 december

De volgende morgen met alle kindjes (was immers schoolvakantie) naar de plaatselijke supermarket (gewoon hoek in woonkamer van bamboehut met van alles en nog wat) om snoepjes voor ze te kopen omdat ze zo mooi hadden gezongen. Het kleine weesje kreeg een klap in haar gezicht van een meisje omdat ze niet luisterde. Even getroost in mijn armen, tranen weggeveegd en toen de groep van snoepjes voorzien. Ze genoten zichtbaar.

 

Tijd om de bamboehut van de rijkste man van het dorp te verlaten (had er zo nog wel een paar nachten willen blijven) en op naar de netgemaakte bamboevlot om de rivier af te varen. Rugzakken waterproof op bamboestokken, zakken door de knieen bij een stroomversnelling en onderwijl sterke verhalen over een pearlneckles.

 

Aan het einde van de bamboevlottocht, lunch en opgewacht worden door weer zo'n prachtige verkoopster van kettingen, armbanden etc.

 

Met de tuk tuk weer zuruck naar Chiang Mai om daar op het terras te proosten met de guides op een hele geslaagde track.

 

khawp khun (thank you) guides!!

 

xxx

 

Anja

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer