Utila, the bay of islands

Utila here we come!!

 

Ik heb mijn wagen vol geladen vol met allemaal boodschappen om te vertrekken met Lucas, dwaas en Jochen naar Utila, een boottrip van 1 uur. Utilla, is een van de drie bay of islands in de Carribische zee. De goedkoopste om de duiken en om te verblijven. Ideaal als je je openwater moet halen, maar die had ik al dus dan maar duik nummer 28 en 29 maken.

 

Ik moet zeggen het koraal is mooi maar er zwemmen niet heel veel visjes in de zee. De duik komt zeker niet in mijn top 10. Geen whaleshark gezien, helaas de achterste van de de groep wel Jacob, maar ach ik was dicht bij.

Een aanrader, Utila dive center, twee duiken voor 58 USA dollar, heeft goede spullen om de duiken, beter dan wat ik hoorde over de parrots waar de klok van de zuurstof het gewoon niet doet en je dan maar even naar je buddy moet zwemmen voor een hapje lucht.

 

 

Alan en Fleur (midden) uit Venlo en Jochen... eeen Duitser

 

Wel veel gratis gesnorkeld met de boot van Parrots aangezien Lucas daar zijn openwater ging halen. Met Alan en Fleur, een stel uit Venlo mooie gesprekken gehad over het leven en het reizen, zelfde leefdtijd gelukkig, aangezien ik merk dat toch vele backpackers jonkies zijn en wij de oude rotten in het vak.

 

Een aanrader is een bezoek aan de Treetanic bar, vol mozaik en de bar in de boom. Gratis gebruik maken van het zwembad Mango’s in want mucho calor en la Utila.

 

 

 

Verblijf in Rosa’s inn (met een ozzie outback uitzicht), ventilator aan want het is hier zweten en vol van de steekvliegen. Krappen!!! Bars met uitzicht over de zee, tranquilla bar, heerlijk briesje van de zee en woensdag is de avond van de bushbar met heliumballonen.

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk moesten wij dat ook uitproberen en ja een beetje lichthoofdig word je er wel van met Spanjaarden naast je.

 

Een dagje gefietst over het eiland, naar de northside, waar het strand is. Met je fietsje crossen over een landingsbaan, oooit weleens gedaan.

 

Genoten van de goulash die Jochen en Lucas hadden gemaakt en daarna natuurlijk asshole of shithead gespeelt met een bubblegum.

 

Een houseparty bij Tatiana van de diveshop voor 200 lps, food (curry) and drinks. Jop jopp Annie ging weer dronken naar huis, niet mee te slepen natuurlijk voor dwaas. Eigenwijs, maar toch daarna thuis mooie verhalen aangehoord van de lokaal die ook in Rosa’s inn verbleef, dat er vroeger meer vissen in de zee zwommen etc.

 

Nog een broek op Langedoiker ontmoet, ja ja echt, rond de kermis van Zuid Scharwoude hoe kan het mooier. Ernst 23 en studeert dierenmarketing in Groningen en werkt met de zeehondjes in zijn vrije tijd. Wat is de wereld toch klein. Hij gaat op Utilla een opdracht uitvoeren met whalesharks.

 

Bizare onweer op het eiland... van meester Kees geleerd dat als de bliksem er is, dat je dan vanaf 21 moet beginnen te tellen. Nou klapper de klap bij de 21.Echt het bed trilde ervan. Bijzondere ervaring twee nachten.

 

Nog een maori ontmoet, de een real live travel programme doet around central and south america, check www.bebo.com/thegapeyear want dan zie je de filmpjes welke hij heeft gemaakt in Utila.

 

Totdat we horen dat we een eiland konden  huren voor weinig.

 

Wauw je eigen tropische eiland..... dreams can come true

 

 in....

 

 

 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer