UBUD is beautiful

Lonely planet in the pocket and

Met Chris, Marcus en Jimmy op stap. Jimmy achter elkaar aanracen.

De Balinese Jimmy in plaats van Outback Jack naar Ubud, door smalle straatjes, druk verkeer, tientallen motobikes om je auto en weer links rijden. Af en toe tegen het verkeer in, geen verkeersborden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ubud is een plaats in het centrum van het eiland Bali, Indonesië en wordt beschouwd als cultureel centrum van het eiland. Ubud heeft een bevolking van ongeveer 8000 mensen. De naam is afgeleid van het Balinese woord ubad, dat medicijn betekent.

Het 'cultureel hart van Bali'. Ubud staat bekend om de traditionele hindoe-cultuur.

 

 


Ook bekend is het Monkey-forest met de beroemde Apengrot, een oud hindoestaans tempelcomplex dat tegenwoordig wordt bewoond door een grote kolonie van meer dan 200 makaak-apen. Go crazy go to crazy monkey forest. Waarschuwing om Annie’s ketting af te doen, zonnebrillen in de tas en je banaantjes goed vasthouden, anders monkey attack.

Dress up in een groene sarong met gele strik en no period om de holy temple te bezoeken, Chris en Marcus met angstzweet besprongen werden door hun familieleden.

De tiet- en penisbeelden werden weer geportretteerd. Monkeys stoeiend in het water en lachen op de bezoekers die aangevallen werden.

 

Vreselijk gelachen tijdens de lunch om de slow slow slow, very slow version of de Dancing Queen en de oogtraining zoals ze dat hier ook in dance shows doen.

De hoofdstraat van Ubud is de Jalan Raya Ubud met vele winkels (vooral kunst), café's, restaurants, hotels en het Puri Saren Agung paleis. De Ubud palace en Puri Saren Agung bezocht als echte toeristen. Het museum Puri Lukisan, bestaande uit 3 gebouwen met moderne en traditionale Balinese kunst. Ook de markt (pasar) is altijd druk, waar we de volgende dag menig souvenirs hebben ingeslagen door goed af te dingen, want sommige toeristen die betalen echt bakken met geld. Wij weten wel beter.

 

De roadtrip weer vervolgt langs de waanzinnig mooie rijstvelden, carving shops en de na een dirt road en slinger weg, een hooirijder ontweken, locals die geen Engels spraken.

Met moeite de berg op, hadden wij een prachtig uitzicht op de vulkaan G Batur (1717 m) aan het  Danau Batar (meer).

Jimmy had niet zoveel power, dus trok het niet om ons het bergje op te rijden. Een vriendelijke local, legde een steen achter het wiel omdat we anders niet de berg opkwamen en ging vol gas, immer geradeaus, to the top of the hill.

Chris en Marcus kwijtgeraakt, hostel gezocht en ze weer pizza etend gevonden in Ubud.

’s Avonds de traditionele culturele Gamelan Nritta Dewi Balinese dance show gekeken onder begeleiding van een orkest, met een mooie gele bloem op onze outfit. Moet je gezien hebben.

Afscheid van Marcus en Chris, want Marcus wilde zijn 30ste verjaardag in Kuta vieren en wij bleven de nacht in Ubud overnachten bij Jungut Inn.

Truste

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer