tussenevaluatie

Tena Koutou,

Het mais wordt hier gemaaid. t lof van de piepers is geklapt dus 'rooierstoid'. Wie biedt zich aan om op zijn knietjes voor 50 dollarcent een kissie te komen rooien?
De grond is hier wel bunkerhard omdat het al maanden niet geregend heeft. Ik hoop dus dat je tegen de kluiten opgewassen bent!

Ditmaal geen foto's bij het verhaal want op foto's valt het vaak toch tegen. In het echt was het allemaal veel mooier, je kent die standaard zinnen wel. Dus bij deze vraag ik je om je fantasie te gebruiken.

Je zit op een terras voor een wit houten huis, een hele grote tuin, vol met bloemen in allerlei soorten kleuren, vlinders fladderen in het rond, het zonnetje schijnt, een blauwe heldere lucht, links zie je een groen gebergte, rechts zie je een bos van naaldbomen, down the hill in de vallei, een dorpje en dan het strand. Het strand met zijn altijd weer anders blauw gekleurde zee.

Heb je het plaatje voor je? Is het niet prachtig? En daar zat ik dan anderhalve week, bij Jeltje en Marius in Takaka. Het gebied het ook niet voor niets Golden Bay.

Ditmaal geen doorsnee sterk verhaal over de pupu springs, wanui falls maar een tussen evaluatie. Ik ben nu bijna vijf maanden onderweg, waarvan 4 maanden alleen gereist. Tevens ben ik bijna een jaartje ouder, dus wordt het tijd voor een reflectie (mooi he, Anja houdt gewoon lekker die HBO-V termen erin) en ja ja daar komen ze weer, Anja haar favourite opsommingstekens (oke de uitroepteken blijft nog wel mijn favouriet).

  • Ik ben trots op mijzelf dat ik deze stap gezet heb om op reis te gaan. Afscheid nemen van thuis was moeilijk maar wat ik ervoor terug heb gekregen is met geen pen of sterk verhaal te beschrijven, zo leerzaam en waardevol voor de rest van mijn leven;
  • Wat je uitstraalt, krijg je terug van je medemens (ja ja Bep van R. je theorie werkt). Ik heb zoveel lieve en gastvrije mensen ontmoet;
  • Mijn navigatiesysteem is sterk verbeterd, ik ben immers aangekomen in OZ en NZ (haha)
  • Je leert een land/gebied pas echt kennen als je bij de inwoners verblijft;
  • Reizen hoeft niet duur te zijn, 't is maar net waar je je geld aan uitbesteed;
  • Mijn voelsprieten werken op volle toeren (ja ja dit is een breinbreker, denk daar maar eens over na).
Positief verhaal toch, want het is gewoon fantastisch, de wereld heeft zoveel te bieden.

Dinsdag aanstaande is het natuurlijk weer het grote IASHV* feest. Daarom roep ik iedereen op, om deze dag, even je favoriete happy muziek op te zetten (voetjes van de vloer uiteraard), pak iets lekkers voor jezelf, tover een glimlach op je gezicht en enjoy the moment and think of my being happy!

Have fun!! I will.

Over een uurtje komt de intercitybus in Nelson aan. Christa zal bij de chauf even aan zijn handrem trekken om hier haar partykoffer uit te pakken, haar feestneus op te zetten en samen met mij een doldwaze tijd hier te beleven!

Don't know where we are gonna go, but it doesn't matter, we go with the flow and we are having fun!

much love,

Anja*Internationale Anja Snoek Haar Verjaardag

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer