tubing

Hieper de piep hoera,

Kim is vandaag (7 december) 2 jaar geworden,

vanuit Laos een dikke kus van tante Anja

Miss U

 

Vervolg Laosverhaal…

 

Vrijdag 1 december (opa’s verjaardag en wereldaidsdag) met de local bus (stapvol met Lao people) voor 2,5 dollar vertrokken met zijn drietjes naar Vang Vieng. Op de achterbank, de enigste twee blonde koppen en de een brunette en Engelsman Andy. Lao people stonden zelfs in het gangpad. En wat doe je dan in de bus… rijm schrijven, boekje lezen en natuurlijk je Ipod luisteren.

 

Vang Vieng, het beste guesthouse in Laos, ChampLao met een uitzicht op de bergen en de rivier. Het voelde weer helemaal zoals Takaka in New Zealand. Een van de plekjes op aarde waar ik een huis zou willen bouwen.

 

‘ s Avonds de vrienden ontmoet die een tijdje met Marijn hebben gereisd, op hoe kan het ook anders Rainbow Island.

 

 

 

 

Mien (libra) en Lien (twee zussen uit Belgie), Trevis uit Canada, Stevie (de lachwekkende en lieve Ier), Mark (de gebruinde Engelsman), kiwis en dr. J (arts Jeremy uit Melbourne Ozzie en die binnenkort in Nightcliff gaat wonen om in Darwin te werken).

 

Supergezellig en veel gelachen met de groep. Een dagje getubt. Met een binnenband over de rivier, en dan met een stok uit het water worden gehaald om een Beer Lao te halen aan de waterkant en om te tokkelen en je in het water te laten vallen. Heerlijk bruin worden !! Superrelax !

 

(marijn, ikke, dave/david uit Engeland die een motorbike gaat kopen en christa)

 

Maandag (4 dec) een dagje gefietst naar de cave en de blue lagoon van Vang Vieng. Echt een hele grote indrukwekkende cave met een boedha in het midden. Fietsen over de kiezelsteentjes en af en toe een kinderhandje in je mandje die een mandarijntje van je wil. Petje af voor Mien, die een auto-ongeluk heeft gehad een paar jaar geleden, een paralyse had, herstelde maar daar nu nog steeds dagelijks daarvan de pijn ondervind. Mien ik vind je een topper met een groot hart en veel doorzettingsvermogen!

 

‘s Avonds met de hele groep heerlijke lasagna gegeten bij hun questhouse met een kiwi eigenaar en weer even naar de rivier, simple island en rainbow island. Plaatsen waar een joint, een happy shake of cake op het menu staan, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

 

Dinsdag zijn wij weer met zijn drietjes vertrokken naar Luang Prabang met de expressbus en heerlijk de techniek staat voor alles een filmpje gekeken op mijn IPOD.

 

Gister voor de verandering maar weer eens een waterval bekeken en al twee avonden de nightmarket gezocht waar ik alweer heel veel mooie dingen heb gekocht, voor een habbekrats. Ik heb ook een heel bijzonder armbandje van de Franse juwelier gekregen met een vlinder en meditatie (agaat) steen. Die kan ik vast goed gebruiken als in Thailand 10 dagen ga mediteren in het klooster. Dat zal wat worden 10 dagen niet praten en om 4 uur opstaan maar je vindt er innerlijke rust… dus we go for it.

Maar eerst nog naar de plain of jars en de gibbon experience in het onvergetelijke Laos.

 

Lots of love,

 

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer