treasure hunters in Panama city

Wat een spannend avontuur was dat weer he, vriendjes en vriendinnetjes!
 
 
 
Op naar Panama city achter in de pick up want ach na zo´n hitchhike met de politie en het uitzicht van de slapende vrouw, die nou wel of geen piemel of tieten had was het weer leuk en lachen geweest.
 
Panama city telt bijna 850.000 inwoners, wat een kwart van de totale bevolking is.  De stad heeft een kustlijn van 10 kilometer aan de Stille Oceaan.
 
Eerste indruk van Panama city wauw eindelijk weer eens hoge gebouwen, ahhh het Panamakanaal en ja hoor kleurrijke gepimpte Amerikaanse schoolbussen en dan kom je aan op een groot busstation Albrook. Echt zo´n Amerikaanse shoppingmall met zoveel classy shops. Ik wist niet waar ik kijken moet, prikkels!!
 
Op naar Casco viejo naar hostel Casco Viejo en als je de straat in gaat moet je zeker niet naar links gaan, zegt meneer agent op straat want daar is het gevaarlijk. Weet je wat gevaarlijk is.. een lekker stukje beer uit Alaska eten mmmm wat smaakt dat lekker, gekregen van een man in het hostel en met als toetje nasi met pindasaus. Eindelijk de conimex zakjes vanuit Tronadora opgemaakt. Heerlijk, om je bord weer bij af te likken. Pindasaus kennen ze hier namelijk niet, patatje bram ook niet.
 
Een nachtje in een hostel en hop hop de volgende dag zaten we in Cerro Punta in een groot huis van Allan, de eigenaar van restaurant la Avion en het hotel Costa Verde in Manuel Antonio. Christa en Arie hadden van Allan een lift gekregen tot aan de grens van Panama. Hij mocht de grens niet over vanwege een kortgeding maar zij wel en hij had hen uitgenodigd om te komen logeren. Dus dit was onze casa voor een week in Cerro Punta.
 
 
Cerro Punta is weer de luxe wijk van Panama (je had natuurlijk niet anders verwacht van ons hi hi). De wijk werd vroeger gebruikt als uitkijkpunt door de Amerikanen op het Panamakanaal. De belangrijke mannetjes woonden vroeger in deze wijk en ook nu heeft de president van Panama daar een van zijn onderkomens.
 
Allan is momenteel bezig met een vergunning om van dit huis een hotel te maken. Het zwembad ligt eral maar ik heb getracht te lopen over het water als een jezuslizard, het lukte maar dan alleen zonder water.
 
 
Tijd voor de shoppingmall want Annie wilde haar eerste (ja ja in mijn hele leven alleen maar werktelefoons gehad) telefoon gaan kopen, aangezien dat toch handiger is als werkzoekende en hoe kan het ook mooier altijd al een LG product willen hebben want Life´s Good en dat voor maar 20 dollar voor een toestel. Prikkie zelfs voor een backpacker.. Life is good he!!
 
Mijn telefoonnummer is 69 129 777 en volgens mij moet daarvoor eerst 00 507 (landnummer Panama)  en via teledump kan je supercheap bellen of ouderwets skypen kan natuurlijk ook nog steeds, zoek op anja.snoek in Rotterdam en be my skypefriend for life!
 
En ook in deze shoppingmall hebben de paspoppen weer cup G, typisch siliconen Amerikaans en natuurlijk een foodcourt met carrousel. Foodcourt is een plein vol met counters met eetzaken (zoals een chinees,pizzaria, ijssalon etc) en in het midden allemaal tafels en stoelen. Een fenomeen wat ik in Nederland nog niet ben tegengekomen.
 
´s Avonds de kennismakingsavond met Allan (US), Rob Mc Clung (US) en Andres (Colombia), een stuk vlees op je bord vanaf de BBQ zonder groenten en kijken maar naar de aflevering van de treasure hunter Rob. Nog nooit een schatzoeker ontmoet, alleen maar gelezen in stripverhalen maar ze bestaan dus echt.
 
De aflevering was uitgezonden op een Amerikaanse tv zender en ging over Rob die schatten had gevonden voor de kust van Ecuador. Eerst was het natuurlijk top secret en daarna werd het bekend gemaakt aan het publiek en wilde de staat van Ecuador natuurlijk ook zijn centjes meepikken. Publiciteit geeft natuurlijk ook kapers op de kust en ja ze wilden zelfs Rob voor de schat vermoorden om de vergunningen te krijgen. Een heel spannend verhaal was het wel en hij kon het ook zo mooi vertellen.
 
Handig zo´n laptop avond waarin iedereen zaken kon showen, zo ook Andres die werkt als acteur vanwaar we natuurlijk ook een voorproefje kregen, verder doet hij ook stemmetjes voor films, interrupter. Andres was hier met zijn vader (vriend van Alain) gekomen door de jungle van Panama en was hier een soort van op vakantie. Gezellige jongen en natuurlijk is zijn huis ons huis in Columbia, altijd leuk zulke contacten.
Toen we toch achter de laptop zaten begonnen Allan en Arie hun muziekkeuzes uit te wisselen. 
Van Nederlandse bodem het o zo mooie nummer van Alain Clark father and friend
 
Waarin Alain en zijn vader heel liefdevol zingen over hun vader en zoon relatie, hun trots!!
 
Een klein stukje songtekst uit het nummer;
 
Every time I look at you. I see myself.
I´m so proud of you for
You have made me what I am. A better man.
Im just so proud of you.
even slikken want op dat moment miste ik paps wel even! Bizar, bleek later... zie mijn vervolgverhaal
Pap, ik houd van je!
 
Ook Allan kwam met een prachtig romantisch nummer van Gloria Estefan, waarin zij vertelt waarom ze zoveel van haar man houdt. Hetgeen maar weer blijkt dat er achter de soms wat afstandelijke man een mooie romanticus schuilt.
 
 
Wil je nog meer van mijn favoriete nummers beluisteren check mij dan op www.youtube.com via mijn emailadres anjasnoek@gmail.com of zoek naar anjaaroundtheglobenl
Ja ja, Anja joined the youtube generation!
 
Dus heb je zin om een avondje te youtuben, call me on my mobile. 
 
Dinsdag 21 april, tijd voor een wandelingetje naar het Metropolitan parque en ja hoor voor het eerst in mijn leven een jezushagedis of kroonbasilisk over het meertje zien rennen en komisch gezicht tussen de schildpadden door, Arie heeft nog getracht een foto te maken maar das toch lastig, hi hi want voor je het weet zijn ze aan de overkant.
Een mooi uitzicht over Panama city.. met onze campagne bedjes want overal hier in Panama werden campagnes gevoerd voor de verkiezingen op 3 mei voor de nieuwe president (vele vlaggen op straat te vinden van de partijen, aanplakbiljetten met de hoofden van de kanditaten, auto´s met dikke speakers achterin waarom je maar op die en die moest stemmen, echt heel fanatiek) en ja hoor het is Martinelli geworden mag ik alvast verklappen.
 
 
Toen wederom weer eens liftend naar de shoppingmall, ja het lijkt wel verslafend hi hi op zoek naar de juiste contactlenzen voor Christa, -7 met cilinders. Ja voor degene die het nog niet wisten, onze kleine dwaas ziet geen haas zonder bril of lenzen.
En als je je dan toch verveelt.... dan ga je ook effe passen in china town.
 
 
 
te doy un besito mi amor
 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer