Tom and Jerry

Hola guapo y guapas,
 
Como estamos?
 
Living la vida loca aqui!
 
 
 
Ik kan eigenlijk nu wel stoppen want dat is in een zin, Antigua... een gekkenhuis, alle stieren gaan hier los. Volgens mij worden hier de afleveringen opgenomen van Tom en Jerry.
 
7 juni aangekomen, na vier weken eindelijk weer eens onze kleren gewassen en een warme douche en voor het eerst na Rotterdam weer carrotcake en hot chocolate gedronken in Rainbow cafe met de eerste kapers op de kust, Manolo y Billy.
 
 
manolo , dwaas haar vriendje... ha ha ha
 
Twee jongens (32 n 28 uit Guatemala y Antiqua). Beide werken ze als makelaar en een zwart handelt nog wat bij tussen de zeeppompjes, sextoys en alles waar maar handel in valt te drijven. Het eerste vragen vuur donderde gelijk al los, hebben jullie een vriend en  zijn jullie lesbi´s? Om maar met de deur in huis te vallen. De drie dingen die wij ook dringend moesten weten, mannen gaan hier alleen voor sex, ze willen je geld en drank. Alsof wij die nog niet kenden uit grootmoederstijd.
 
 
Maar ach ze hadden voor ons wel een kamer bij een vriend van hun, kosteloos wonen bij een architect die verlaten is door kind en vrouw helaas. De vrouwen hier willen toch niet werken, trouwen zo snel mogelijk en kindjes krijgen bij de vleet en ach als de man vreemd gaat, jammer dan.
 
 
Je hoeft hier echt maar een stap buiten de poort te zetten en je hoort de mannetje al fluiten. Tijdens het uitgaan, is het net een lopende band. Hoe heet je, waar woon je, vind je me leuk? En wil je wat drinken, als je al met twee bacardi raspberry in je handen staat, voor het bedrag van 30 eurocent per mix tijdens de ladiesnight in Monoloco op dinsdag.. Jippie we mogen vanavond weer heen.
 
Iedere wedstrijd van Holanda gekeken in Cafe dos mill, een groot feest tussen de Dutchies maar weinig interessante Holandeses, te jong maar wel weer prachtig hoe mooi het samen zijn kan zijn, oranje boven!! Sfeervol!
 
 
 
 
Na de overwinning van 9 juni Holanda Italia en groot oranje feest in cafe dos mill 2000, met onze backpacks in de auto naar ons nieuwe verblijf bij Juan, 9a Calle in Antigua, sport BMW voor de deur, zwembad bij het appartementencomplex. Heerlijk vertoeven.
Aldaar verblijft ook Eva, een Duits meisje welke hier al 1,5 jaar is vanwege haar Guatemalteekse vriend. Gezellige meid, met een hoop humor en mooie verhalen over Antigua, ons kent ons zullen we maar zeggen.
 
Via Eva kwamen we ook terecht bij ons huidige vrijwilligerswerkplek. www.educarteguate.org in Cuidad Vieja, de oude stad, 15 minuten met de chickenbus (waar er wel 5 mensen op een bankje van 1,5 meter passen, heerlijk vol en scheuren maar) Ik moet er nog altijd om lachen. zeker als ik alleen in een stampvolle bus sta en ik door de beslagen ruiten niet precies kan zien waar ik moet uitstappen en dan maar in de middel of nowhere beland en met mijn beste Spaans, de weg vraag naar de school.
 
¿Que pasa en escuala?
Ze noemen mij ook wel de biebmiep iedere middag van half 2 tot 5 uur met behulp van een spliksplinternieuwe computer. Aangezien het waarschijnlijk de tijd van mijn leven is om mijn leven op orde te brengen, hebben ze mij ´s middags nodig om een systeem te maken in de bibliotheek van de school. de school bestaat uit een 60tal kinderen, die geen geld hebben om naar een reguliere basisschool te gaan, dus worden gesponserd. Heerlijk om met die kinderen te spelen, kietelen, hop paardje hop even zwaaien in de lucht. moet zo lachen daar! Een horde kinderen die achter me aan lopen naar de bus, om me te kietelen. Prachtig, dan maakt ´s middags regen ook niet meer uit en een mooi gezicht in de bus als de weg overstroomt is met water, alwaar je zondag nog aan het hardlopen was en je je in het zonnetje vermaakt hoe kinderen aan het basketballen zijn.
 
Dwaas lijkt wel totaal te zijn omgeslagen, ze helpt de kleine kinderen dat ze opletten en observeert ze en brings old memories back from when she was playing with her pencil and sticking things in her nose.
 
Bianca werkt er ook als vrijwilliger en studeert toerisme, een Duits meisje wie wij via Eva hebben leren kennen. Aardige meid die al een hoop heeft meegemaakt hier, wat denk je van een longembolie krijgen hier in Guatemala. Gelukkig kwam ze in een goed ziekenhuis terecht maar ze heeft wel even een jasje uitgedaan.
 
Toevallig hadden dwaas en ik het er vandaag even over... wat te doen als de een dood gaat, kan natuurlijk zomaar gebeurd zijn bijvoorbeeld in bed met zo´n stier van een Guatemalteek... ha ha grapje!!
Maar goed, ik ga dus gecremeerd worden, aangezien ik het fantastisch zou vinden als mijn as, verspreid zou worden in Sydney, the outback, dreamland in Bali. Iedereen moet kleurrijk gekleed in welke kerk geen idee misschien gewoon wel op een festivalterrein, de nummers... You´re free to do what you want to do (uhhh van wie is die ook alweer), Mr Brightside, volumia en de champagne moet rijkelijk vloeien. Een witte kist met de voet- en handafdrukken van Kim en Dani in oranje, rood, geel, groen, blauw. Dwaas krijgt m´n geld om mijn as te verspreiden.
 
Ja daar heb je het gewoon even over na de dagelijks buik- en bilspieroefeningen en bandjes trekken in het zwembad iedere morgen. Aangezien het ´s morgens meestal goed weer is. En kletsen met Lina, een Zweeds meisje van 23 die hier Spaans aan het leren is, lastig gevallen wordt op een goede manier door dezelfde mannen als 1 jaar geleden toen ze hier was. Die haar in dat jaar de mooiste dingen per email beloofden en ja ook onze Manolo. Lina is 11 juni gekomen en helaas hebben we zaterdag 14 juni afscheid moeten nemen van Eva. Die nu op reis is met Amerikaanse kinderen door Guatemala. Dus vrijdag 13 juni hebben we met z´n drietjes nog even de bloemetjes buiten gezet in Reilly´s (Irish pub), Kafke en even gerockt in la Sala, de lopende band plek zeg maar. Haar zwager ontmoet Marcus, die enige tijd in Nederland heeft gewoond aangezien hij een Nederlandse vriendin heeft maar als de kat van huis is dan....
 
met Eva in the central park
 
Bijna iedere dag zien we Billy en Manolo wel, het zijn gewoon Geer en Goor, maar dan 10x erger, prachtig om die verhalen te horen, chica hier chica daar. Vrienden die op je afkomen en je wel zien zitten en maar deze Tweety trapt niet in de grappen van Silvester, achteraf blijkt weer een vrouw en kind in de stad. Vriendschap dat woord is hier meer verwant aan sexschap. Ha ha wat een woordenboek allemaal al niet teweeg kan brengen.
De vraag is werken ze hier wel?? Ze gaan iedere avond uit met een maand salaris van 200 guetzal,
 
Ha ha moet nu ook zo lachen zit nu in het internetcafe en toet auto rijdt voorbij, luidde muziek. Gister een lift gehad van twee jongens, die een is net Eddy Murphy in de film waar hij als dikke is verkleed, dikke oude bmw rijden ze raampie open, luidde muziek en lachen en langzaam rijden door het centrum toen ze ons ergens afzette. We hebben ons een breuk gelachen!! En nu staan de Don JUAns weer voor het internetcafe, geen tijd typgeit.
 
De laatste twee weken veel met Manolo en Billy afgesproken, two can play that game. Het is gewoon lachwekkend en overstelbaar...Thunder and lightning! Tom and Jerry...
 
mi amorcito lindo... mi trumbolito...
 
 
De eerste week, veel tenten gezien in het mooie en kleurrijke Antigua, waar veel Engels wordt gesproken en in het centrum een chill out plein is vlakbij de Arch. Mooi stadje tussen drie vulkanen waarvan er twee nog werken (binnenkort een bezoekje).  Vanuit onze straat kijk je zo tegen een vulkaan aan, bijzonder hoor!
 
 
Vele restaurantjes, zelfs mc Donalds en de burger king, maar geen snacks eerder een lekkere cappucino of te manazilla. Of thuis de restjes opeten van Juan, aangezien deze beste man veel koop maar dan ook veel laat staan. Met hem naar een koffiefarm (finca) geweest Filedelphia voor een echt lekker wijntje (in tijden niet meer gehad mmmm en dat is dan zo lekker) aangezien het koffiegedeelte al gesloten was.
 
 
Italo en Juan rechts
 
Of ons maandag 16 juni laten verwennen door de vriend van Juan, Italo uit je raadt het al Italy. Maar verwennen in de zin van een heerlijk etentje, pasta met tonijn en olijven. Een man met humor, zo gelachen. En natuurlijk kon hij ook moppie en liefie.
Hij had een mooi verhaal over
Er was eens een man aan het vissen in een rivier, hij deed dit iedere dag op zijn dooie gemakkie in z´n houten koolschuit, chill met een touwtje en een haakie.
Komt er een andere man langs, jeetje man ik weet een beter idee, koop twee hengels met van die grote molens dan doe je er tenminste geen uren over om vissen te vangen en kan je bakken vol met geld verdienen met deze goede vis uit de rivier. Zo gezegd zo gedaan, meer vissen, meer geld, iedere dag hard werken voor een nog grotere boot en meer geld maar waarom.....
om op zijn oude dag te kunnen relaxen op een boot en een dompertje uit te kunnen gooien.
 
Comprendes?
 
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.
 
Succes is not found in what you have achieved, but rather in who you have become!
 
Okay guapo y guapa...
Knoop deze even in je oren
 
....... en dan is het nu tijd om deze dubbeldikke aflevering van Tom and Jerry te beeindigen! Hoop dat jullie hebben genoten!
Ik pas goed op mezelf en hier plenst het tranen van het lachen todos dias!n Ik ga weer naar mijn Guatemalteek voor keek van de week! Wanneer zal die vulkaan gaan uitbarsten??
 
 
besas,
 
Anja

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer