Tempel vd surfbabes

woensdag 16 mei

Saying farewell to Chris and Marcus. Twee top gozers, best bizar dat wij ze al gecheckt hadden in het vliegtuig en nu gaan we zeker weer ontmoeten in South America. Samen een busje kopen en toeren maar.

Maar wij gaan nog niet naar huis dus off we went to Uluwatu.

Dat dachten dat wij even gingen maar onderweg werden wij van de weg gepikt. Politie, dwaas geen gordel en de papieren niet mee inclusief het Internationale rijbewijs. Kom maar even mee met oom agent het kantoortje in.

Een hele preek, wat resulteerde in een boete van MAAR LIEFST 50 000 roepies. Ja ja omgerekend wel 4,5 euries. Nog nooit in ons leven zo'n hoge boete gehad. Ach ja kon oom agent er weer een slof sigaretten van kopen. Op de laatste dag dat wij Jimmy gingen uitlaten. Ja wij hadden natuurlijk ook de keus om voor het Balinese gerecht te verschijnen maar in dat toetje hadden wij geen zin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bali is also known as "the island of the thousand temples". This is an understatement. There are probably over a million temples on the island. In fact, Bali has more temples than houses. Bali also has a large number of palaces of stunning beauty, a legacy of the eight ancient kingdoms that once ruled the island.

Temples - the meeting point of humans and gods.

Temples are the meeting points of humans and gods and are resting-place for the gods during their stay on the island. Temples come to life only on certain festival days or at temple anniversaries (odalan), when they are elaborately decorated to greet the gods with offerings. There are temples for almost all aspects of Balinese life. There are house temples, village temples, family temples, banjar temples, subak temples, cave temples, temples for ancestors, rice fields, and even for monkeys. For the entire island, Pura Besakih, also known as "the mother temple", is the most important of all temples.

De duizend jaar oude tempel Pura Luhur Ulu Watu is een van de zes hoofdtempels van Bali. De tempel zelf is niet heel erg interessant, maar de ligging van de tempel is spectaculair.

De tempel ligt op een uitstekende rots aan de steile, woeste en rotsachtige kust, zo'n 100 meter boven de zee. Die kustlijn is erg indrukwekkend.

Overal lopen aapjes die erg dorstig waren en gewoon uit je hand uit een plastic bekertje dronken en tasjes beroofden van een bezoekster.

 

Op naar het strand van Uluwatu, veel trappen op de heenweg en verkopers die met je meeliepen voor een massage speciaal voor jou, voor een goede prijs. Ja wat doe je dan als je op een strandje ligt van 6x6. Je gaat gewoon in het water zitten en surfers kijken.

Totdat je weer opstond en wegliep. Ze liepen zelfs mee tot in het restaurant en wilde je zelfs verkopen aan een van de surfdudes, terwijl ze al je nek masseerde als voor proefje.

Want je zou je door haar wel willen laten masseren aan het einde van de dag.

Mooi niet, dus weggevlucht naar Dreamland om heerlijk om het strand een beautysleep te maken en vervolgens op zoek te gaan met Jimmy naar die verrekte outletstore van Ripcurl. Shit waar was die nou, heel Kuta gezien maar geen outletstore door die eenrichtingswegen en omleidingen. What was the best moment of your day?

Op advies van de half ozzie half mexicaan naar de beste masseur van Bali geweest. Een hele spirituele man, die ook her en der ter wereld cursussen heeft gedaan. Een afspraak gemaakt voor de volgende dag en toen op naar de Sushi bar, Kunti. Heerlijk gegeten, een plate met van alles wat. Jummie!

 

Donderdag 17 mei

Je kan er niet omheen dat de kwaliteit. De kwantiteit van de surf in Bali wereldtop is. De zuidwesten swells in combinatie met de off shore oostenwind zorgen voor een tiental superbreaks op minder dan 20 km van elkaar! De meest bekende zijn de super lefts van Uluwatu, Padang Padang en Kuta Reef. In Kuta en Legian vind je de beachbreaks, en voor enkele rechtse golven kan je terecht in Nusa Dua, Sanur en Shipwrecks. In september is de gemiddelde swell 6 voet hoog. de watertemperatuur schommelt rond de 27 C.

He he eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en hop hop een surfboard geleend van de jongens die we dagelijks op het strand tegen kwamen.

Allebei het water, Christa met Balinees en Anja met board na een droogoefening van een surfdude op het land. The waves were coming. Lachen, Christa stond en al gauw waren wij elkaar uit het oog verdwenen. Big wave was coming and there were only two bodyboards over.

Zo gelachen, met een touwtje aan Annies voet met bodyboard. Huub Huub Barba truc. Afgepeigerd de zee uit, andere helft van het board opgeraapt en toen maar mezelf belooft om niet meer te gaan surfen. Annie was er klaar mee. Christa surfte er nog wat op los.

Uiteindelijk de schade maar betaalt, heerlijk gegeten bij een foodstall op het strand en het verdriet weggekocht met een cap van een volkwagen busje met palmboom, voor de volgende trip met VW bus aan de westkust van Australie

Op straat maar weer de offers ontweken met iedere dag weer verse bloemen, een wierookje en een koekje voor de goden, typisch Balinese cultuur. Genoten van weer een porsie bitterballen bij een Nederlands restaurant in Kuta, met op de achtergrond 'de meisjes van de nacht'.

Tijd voor een massage. De gordijntjes gingen dicht en er werd gevraagd of je nog klachten had. Leg je daar lekker, krijg je ineens koehoorns op je rug om de afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Had Annie al gezien bij de Mexicaan en ja hoor dit is het resultaat.. (wat pas naar een week eindelijk wegtrok, was Annie dan echt zo vergiftigd)

Toch was het een goede massage, dus gelijk een afspraak gemaakt voor de volgende dag.

Saying goodbye to Jimmy en heerlijk weer eten bij Warung Indonesia en toen begonnen aan het eerste stuk van onze gezamenlijke Bali story.

En ons op Ozzie wijze vermaakt met de Tim Tams

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer