Snoek dives with kissing fish

Geachte duikvrienden,

Een echte aanrader is om te gaan duiken of snorkelen op de Similan Islands, een eiland aan de westkust van Thailand. Ga met www.similanprodive.com good divemasters, good food, good boat and the divespots are awesome!! Het was de 10,000 Baht zeker waard.

Echt Thailand heeft veel shit gehad in de afgelopen jaren,

2001 bomb alert

2002 SARS

2003 bird flu

2004 tsunami

2005 earthquake

maar ondanks alles zijn Similan Islands in de Andaman Sea er goed vanaf gekomen. Alleen maar 5% schade.

De Similan Island staan beter bekend als de negen eilanden (sembilan means nine in Malay). De beste maanden om te duiken zijn van december tot mei. (Marloes en Erwin zeker doen dus)

De visibility was wel 25 tot 30 meter, zo mooi helder water. Het water was 28 graden dus heerlijk warm om te duiken.

Zoveel mooie vissen, lionfishes, trumpetfishes, rockreefs, walls, groen/geel/roze koraal, zoveel miljoenen visjes, seavans van 3 meter, morayeel, a wreck, triggerfishes, butterflyfish, scorpionfish en natuurlijk de mega grote (1,5 meter) Napoleon wrasse fish. 

 sorry deze foto is vanuit het vissenboek, maar ik heb hem genomen om je een voorstelling te maken van de schollen vissen, die om je heen zwemmen.

Het is onbeschrijfelijk hoe ik weer genoten heb, prachtig onderwater!

Helaas geen foto's van onderwater, moet toch echt een case gaan kopen voor mijn camera, want die onderwatercamera's van 10 meter zijn kwalitatief niet goed.

Ik heb 7 duiken gemaakt in twee dagen, waaronder 1 nachtduik. Spannend met een zaklamp duiken en het mooiste van alles was een white tip shark (haai) te zien zwemmen in het donker. Kicken, en nee das niet eng.

Wel met mijn buddy eerder gestopt, 20 minuten en de rest kwam na 10 minuten ook boven water. Een vis had mij gekust... Ja ja er stonden twee lippen in mijn knieholte, waarschijnlijk was het een lionfish die het niet prettig vond dat ik een zaklamp in zijn oogjes scheen. Daarbij ook nog even een stekel en dat jeukte lekker, dus toen voor de zekerheid maar naar boven want al was het een triggerfish geweest kan je verlamd raken van zijn gif maar no worries.

pink duck needed some air

 

En wat denk je, ik hoopte het al tijdens een fundive... helemaal top een seasnake (zeeslang gezien), zo'n lange dunne zwart/wit kronkelend door het water.

Dat moest natuurlijk genoteerd worden in mijn divelogboek..

Weer heel erg gelachen met mijn dive buddy Andy (29) uit Engeland en twee vriendinnen Sinne en Christina (24) uit Denemarken, die deze week weer terug vliegen zu hause en ook in OZ en NZ waren geweest, dat schept natuurlijk al gauw een band.

links de zuiger swiss or german en rechts Andy

Samen met Andy erg gelachen om buddy Duitser of Swiss, die net zijn open water had gehaald en het heel irritant vond dat wij telkens omhoog moesten als zijn tank op 50 bar stond en die van ons op 110. No worries mate, maar ik moest wel erg lachen toen je met de divemaster hand in hand zwom. Ja, en wat krijg je dan water in je masker en dan moet je alleen nog maar meer lachen.

Door rotsen gedoken en mijn weight belt naar de zeebodem laten zinken en 3 Kuhl stingrays gespot, ja buddy Andy de derde had je natuurlijk weer niet door. Je stond weer met je rug omgekeerd, wil ik je een keer wat laten zien.. ha ha!

het pareltje van de Similan

 

Met Andy een cabin op de seapearl (name of the boat) gedeeld voor de nacht en er zat een raam in, dus raampje open en zelfs in het donker met het licht van de maan, zie je de vissen vanuit je bed zwemmen. SUPER!!!

Go diving on the Similan Islands

and watch the beautifull sunset on the seapearl!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer