slowboat

Hello, how are you??

 

De piek al in de top en de cadeautjes al onder de kerstboom?

oh denneboom, oh denneboom uit volle borst aan het meezingen??

 

In Laos en in Thailand al meerdere kerstbomen gespoten met gezellige gekleurde lichtjes erin. Alleen in Vang Vieng kerstliedjes gehoord en verder dus nog geen 'all I want for christmass' or 'jingle bells' en zeker geen sneeuw te vinden. Al was het in Pai (Thailand) wel klappertanden nadat het zonnetje verdween, dus snel het kampvuur opgezocht.

 

11 december hebben wij mama en papa uitgezwaaid van het Oudomphong guesthouse, bepakt en bezakt met een tas vol cadeautjes en souveniers.

(sorry fam dat wordt na oud en nieuw dat jullie ze ontvangen).

 

 

Op naar de slowboat waarin wij (marijn, christa en ik) twee dagen in zouden vertoeven. De eerste dag ging snel voorbij met mijn dagboek bijwerken, tekenen, knippen en plakken. Voor ik het wist was het 6 pm en tijd om aan wal te gaan bij  Pak Beng. Met je tas een zandberg op om in het dorpje te komen.

 

Wederom weer een guesthouse met een kamer voor drie personen met een hard matras (ook dat went op de duur, heb cambodianen op een tafel zien slapen), toilet die je zoals gewoonlijk met een emmertje water moet doorspoelen (gelukkig hoef je het gebruikte toiletpapier niet zoals in Thailand in een emmer te deponeren maar mag je het doorspoelen) en een lauwe douche. Je wassen met een zeepje want dat past makkelijker in je tas en je strings nog even wassen in je Koh Phangan bucket met waspoeder in de pindabus.

 

Marijn had wel zin in een blow en warempel ze zat op het toilet en toen kwam er bij ons een rare Lao-er met een leren jassie op het bed van Marijn zitten. Zijn ogen op onze spullen gericht en een heel vaag verhaal vertellend over dat dit zijn kamer was etc etc. Hem maar vriendelijk het gat van deur gewezen en later bleek dat hij gewoon zoals zovelen in Laos opium of wiet wilde verkopen (gister werd ik zelfs nog op mijn mountainbike aangehouden of ik marihuana wilde). Nou ik heb geen blow nodig om me relax te voelen, ik lach mij evengoed wel suf. Tis meer voor de gezelligheid. Het valt mij trouwens wel op dat heel veel mensen die op reis zijn blowen, sommigen iedere avond.

 

's Avonds naar een restaurant van mijn tweede nieuwe eetverslaving ipv spicy food, heerlijk Indiaans eten, vooral de in een nacht gemarineerde chicken.

 

***** Volg je het nog of ben je alweer bezig met het kerstmenu te verzinnen? ****

 

De volgende morgen weer vroeg met de slowboat mee over de Mekong river. Een heerlijke tocht wat je ook sneller met de hoe kan het dan ook anders, fast boat kan doen. Niet gedaan omdat je dan in een longtailboot, soort koolvlet met een mega pkmotor zit , met een helm op twee aan twee en niets kan zeggen door de herrie van de motor en 6 uur lang over het water klettert. Wel onwijs komisch om deze boten langs te zien varen.

 

In de slowboat zit je met een mannetje of 30, locals en toeristen. Als je op tijd bent, zoals de eerste dag heb je keus om op een autostoel te zitten. De twee dag werd het een houten bankje, net zoals in de kerk maar met mijn opblaaskussentje onder mijn kont hield ik het wel 8 uur uit. 's Morgens nog een trui aan maar zodra het zonnetje doorbrak in je hempje. Er is wel een dak op de boot, dus geen zonnesteken maar haken zoals vroeger. Snappez vous??

 

Rond etenstijd aangemeerd bij een plaatsje vlakbij Houayxai in het Bokeo Nature Reserve in het noorden van laos en ons aangemeld bij het bureautje van the gibbon experience met Nederlandse vrijwilligers en hop hop tijd om de eten en te genieten van een traditionele Lao dans waar de vrouwen en mannen niet met hun heupen wiegen maar gewoon alleen maar hun handen draaien om een swingende dj. Easy going toch??

 

He he en na een lang intro is het eindelijk tijd voor de gibbon experience for the latest info zie www.gibbonx.org en lees het volgende sterke verhaal.

 

xxx

 

Anja

 

' a hard beginning makes a good ending'

 

o ja wat vind je trouwens van deze toonbankadvertisement in een winkel

 in Luang Prabang.... das wat anders dan de knakworsten

die in de reclame zijn bij de appie hein.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer