de sint in Costa Rica

Ach we gaan gewoon even verder met de schrijfter Carolien, van Heliconia island. Doet ze goed he?

We hebben een leuk gezin te gast, vader moeder, drie dochters en een vriendje, uit Oosterhout bij Breda. Ze hebben hier op de veranda sinterklaas gevierd met pepernoten, sint en pietenmuts, toepasselijke vlaggetjes, piepkleine cadeautjes en wijn. Kortom, gezelligheid. Anja en ik hadden wel even een slikgevoeletje om het soms missen van de gezelligheid van het gezin.

 

S'Morgens hebben we bij de kinderen (van rond de twintig) een houten klompje voor de deur gezet met lekkers er in. Harrie en Farah hadden die klompjes mee genomen, papa heeft ooit de bedoeling gehad er molentjes op te schilderen maar verder dan ze er op tekenen is hij niet gekomen.

 

We hebben afscheid genomen van Christa, die nog een sinterklaasgedichtje in het gastenboek geschreven had en samen met Anja en ons aan de andere kant van de walky talkie sintliedjes zong.

 

Dank je wel Carolien en nu een reclame blok….. tijd voor een toilet bezoek..

en nu weer verder met het grote boek van Sinterklaas…  

 

Donderdag 4 december vertrek van Noes, Patrick en Sylvia maar aankomst van een gezellig gezin uit Oosterhout, zo leuk ze gingen samen sinterklaasavond vieren. En ja lexie komen jouw lekkere plaatjes weer tevoorschijn want ik ging de familie verrassen met het lied, sinterklaas is op bezoek van Bert en Ernie, speakers aan en gaan.

Ze hadden pepernoten meegenomen, sinterklaasslingers en de petten van zwarte piet. Echt onwijs leuk. En ja de crea beas zouden de crea beas niet zijn als zij niet verzonnen hadden om kokosnoten ipv pepernoten op 5 december bij hun ontbijt te leggen. Je zit immers in Costa Rica niet waar.

En ja kinders, ook hier in Costa Rica arriveerde Sinterklaas!!!  Tijd voor een feestje bij de Nederlandse ambassade in San Jose, de hoofdstad. Dag ome Henk en tante Carolien! Op naar de grote stad met de bus (openbaar vervoer is hier echt goed geregeld voor zo´n 4 dollar zit je al in de hoofdstad met goede bussen). Wauw wat kreeg ik een energieboast, helemaal happy de peppie, Anja zag weer eens een grote stad, heerlijk mensen, winkels, vrijheid weer met je bus in de backpack, backpackerstyle! Overal kerstbomen, kerstlichtjes. Leuk!

((The only thing I wanted for christmas is a christmastree (en ja die heb ik nu hier bij Dos Palmas, wanneer ik dit verhaal typ, de kleinste dingen kunnen mij gelukkig maken, ik heb niet veel nodig))

Laat in de avond arriveerde wij bij La Garita, Dos Palmas (www.dospalmascr.com), ja je raadt het al een ander Holland hotel, die van Peter, Flor en Esley Hoffmans. Effe kletsen met Patrick, Silvia en Noes en toen lekker weer in een bed met dekbed.

Ahhh kan niet slapen, want Sinterklaas komt en jawel hoor de goed heilig man arriveerde ook in Costa Rica en wel bij de ambassade. Ja tijd voor een feestje in de tuin van de ambassade hier in San Jose, de hoofdstad van Costa Rica. Alle kinderen van de geemmigreerde Dutchies aanwezig en heerlijk van die muizen, pepernoten en chocola op tafel.

En ja hoor daar kwam hij helaas zonder schimmel maar met vele zwarte pietjes. Erg leuk om te zien hoe enthousiast ook hier de kinderen kunnen zijn. Alle kinderen mochten stuk voor stuk bij sinterklaas komen en het vertelde natuurlijk wat vanuit het grote boek van sinterklaas. Sommige een liedje door de microfoon, terwijl wij ons vermaakten met pepernoten en even ons sociale netwerk uitbereidde hier in Costa Rica.

Bijzondere ervaring de sint en zijn pieten te ontvangen in een zonnig Costa Rica.

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer