shop untill you drop

HOIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 

Hoi An heeft een popultatie van ongeveer 76 000 inwoners en naast de vele tailorshops is het toch wel bekend om zijn historie.

 

Een van de trekpleisters van Hoi An is toch wel de Japanese bridge. Overdekt en aan beide entrees van de brug staan beelden. Aan de ene kant van een hond en aan de andere kant van een aap. Ze hebben de volgende verklaring, menig Japanse medewerkers van de brug zijn afkomstig uit het jaar van de aap en van de hond. Doch een andere reden is dat de bouw van de brug begonnen is in het jaar van de aap en geeindigd is in het jaar van de hond.

 

the Japanse bridge

 

Heel mooi van Hoi An zijn de kleurrijke huizen, franse stijl en de vele shops met de kleurrijke lampions,

tekeningen en schilderijen. En heel sfeervol is Hoi An by night langs de Thu Bon River en over de An Hoi footbridge.

 

 

 

 

 

 

Hoi An staat tevens bekend om zijn heerlijke gerechten;

  • Cao Lau (flat noodles mixed with croutons, bean sprouts and greens and toppepd off with pork slices)
  • White rose (steamed shrimp wrapped as a rose from rice paper)
  • Friend wonton (fried rice paper with vegetables)
  • Eggplant in claypot (aubergine gekookt in een pot van klein)

 

Ook hier verkopen ze hond maar doch dat is een delicatesse, dus duur dus Renate ik krijg het niet zomaar op mijn bordje gelukkig.

 

Genoeg over eten terug naar het verslag van de week, 7 maart Dwaas toch ook maar in een pak gehezen en een rokje aan gesmeerd, waar ze achteraf toch niet zo blij mee was. Maar hoe kom je er dan vanaf? Oke een discount van 10 dollar op pak en rok, euromeevallertje.

 

8 maart dag van de vrouwen, wordt hier natuurlijk wel gevierd met vele bloemen, helaas geen tulpen voor ons, dus maar afgedropen op een gehuurde fiets naar het strand. Cua Dai beach is zo’n 20 minuten fietsen vanaf Hoi An. Een mooi strand aan de South China Sea. Het strand strekt zich uit zo’n 30 km all the way tot aan Danang. Het hoeveelste strand zal het ondertussen zijn welke ik bezocht heb?? In welke zeeen heb ik tot nu toe allemaal gezwommen??

 

Na het strand goedkope bikini’s (twee voor 2 euries) gekocht voor de zomer in Nederland en een paar boeken (een Vietnamese phrasebook, down under van Bill Bryson (welke backpacker heeft hem niet gelezen) en First the killed my father, a daughter of cambodia remembers the war) Nieuwe verzameling, boeken lezen van het land waar je bent geweest, hetgeen mooi staat in mijn toekomstige boekenkast naar als die lonely planets van elk land welke ik bezocht heb.

 

 

 

 

Shop shop untill you drop, chopssticks, mooie bowls, schalen, beelden, lampions. Allemaal voor een kleurrijke toekomst, tesamen met kleding in een doos van de VNpost op goed geluk verscheept naar Nederland. Tesamen met Dwaas haar aankopen, goed voor zo’n 20 kg. De eerste doos was te klein dus we moesten nog zeuren om een nieuwe doos.

 

Dus over drie maanden te bewonderen in huize Snoek. Anja strak in pak.

 

's Middags helaas geen carrotcake maar een pineapplecaramelcake bij de cargoclub met een potje Vietnamese tea om te laatste dag samen te vieren. Voordat Christa en ik elkaar weer gaan ontmoeten eind april op onze mystery bestemming, met dank aan Hans.

 

 

's Avonds in elkaar schriftje schrijven, waar iedereen in mag schrijven bij het afscheid dus nu de eer aan mijn beste travelmate. Ik had een flinke klus met een leuk knip en plak werk en daarnaast mijn woorden van afscheid uitgedrukt in het Vietnamees, om natuurlijk even anders te zijn dan anders.

 

 

Christa had alvast hele lieve en superhandige cadeautjes voor mijn verjaardag, een mega kleine yin en yang VN big wekker, aangezien ik toch wel vroeg voor de dag moet komen bij het weeshuis en een gum voor mijn mooi tekeningen met de looks of a bubblegum paper.

 

De laatste uurtjes samen gingen in, druk aan het knippen en plakken. Na bijna een jaar samen reizen weer alleen op pad, Anja stays in Hoi An en Christa goes up North en de 25ste reist ze af naar Malaysia om daar een vriendin losgeslagen (haha) Lies te ontmoeten en haar openwater te doen. Eind april ontmoeten wij elkaar weer op een beautiful spot somewhere on this globe, to party hard and then go home.

 

Weltrusten..

 

en 10 maart was er nog maar 1 die er sliep in het Binh Minh hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer