scootergang

hey luitjes,

 

daar is ze weer maar haar vervolgverhaal van Cambodia.

12 november 2006 Siem Raep - Battambang

 

Vroeg op, om om half 7 in de tuk tuk met Sven te zitten en te genieten van Siem Raep. Onderweg zie je zoveel! De kleine van bamboe gebouwde huizen naast grote betonnen huizen met grote hekken ervoor. En jemmig wat rijden er al veel moto's (brommers) op dit tijdstip langs de weg en dat voor een zondag. Zondag is hier geen rustdag, net zo druk, ze werken volgens mij 7 dagen in de week. De kinderen gaan iig ook zaterdag naar school.

 

 

Dan hop hop op de boot, waar we natuurlijk weer worden ontvangen door de vijftal vrouwen die hun eten willen verkopen. Een bootreis van 6 uur naar Battambang. Heel erg mooi, een aanrader! Af en toe benen binnenboord boven op het dek, vanwege de struiken  langs de smalle waterwegen. Geen helder water maar bruin water met in de dorpjes langs het water 2x een geslaagde varken zonder hoofd en een paar meter verderop spellen kinderen in het water. Het geluk straalt van de kinderen af, simple life but happy what do you need more!! De kinderen zwaaien en roepen hello en lachen!

 

Huisjes op stelten in het water en visserbootjes op het water. Groene reisvelden. Foto's zeggen dan niet zoveel maar gelukkig heeft Jelle een hoop mooie filmpjes gemaakt.

 

 

 

Bij aankomst in Battambang staan er natuurlijk weer een aantal hostellokkers klaar want hun hostel is de beste, dus Royal hotel gaat het worden. Met Jaap en Sven op de kamer en Christa deelt het bed met Jelle.

 

13 november 2006 Battambang

 

Een daytour met de scootergang rondom Battambang.

zitten ze hoor de mannen, onze chaufs!!

 

 

 

Alle 5 achter op de scooter bij de scootergang, personal driver/chauf.

 

Helaas sprak die mijn geen Engels op zijn Honda dream scooter, dus verzon ik mijn eigen verhaal wel bij alles wat ik zie en het is ook wel eens lekker om niet te hoeven praten, toch?

 

Hoe vinden jullie mijn gele haar naar een dagje rijden door het opstuivende zand van de wegen?

 

Zelfrijden is er niet bij met het drukke verkeer hier en de vele kuilen op de niet verharde wegen.

 

GENIETEN (kippevel), achterop de scooter door de dorpjes, langs de tempels. Enkele mooie indrukken van onderweg;

  • een benzinepomp bestaat in Cambodia uit een rek met coca cola flessen gevult met benzine;
  • een mooi Cambodiaans kindje heerlijk in haar nakie achterop bij papa op de fiets;
  • de koeien uitlaten aan een touwtje;
  • er loopt een man met een plank op de schouders en daaraanvast een touwtje met aan elke schouder een ijzeren gieter, de groente- en rijstvelden van water te voorzien;
  • een man ploegt het land om met een koe voor de ploeg;
  • de mensen kijken zo vrolijk, zo gelukkig! Niks materialistisch, geen dure meubels, geen dure kleding, just basic, simple is enough!
  • ik heb een meisje blijgemaakt met een button (chickmagnet), zal een kind in Nederland tevreden zijn op de kermis als hij of zij een button wint bij het touwtje trekken??!!
  • Geld maakt niet gelukkig mensen!

De Wat Phnom Sampeau tempel bezocht. Met een bochtige weg omhoog. Onderweg nam de guide Pen (een jongen van 16 jaar, de iedere ochtend naar school gaat en 's middags quide is) ons mee naar een cave (groot) waar een kist stond vol met beenderen en schedels, overblijfsels van de Khmer oorlog. Daar wordt je niet vrolijk van. Een kleine boedha onderweg, dus foto tijd.

 

want zij zijn groot en ik ben klein en das nie eerlijk.. nee nee

 

Nog een kleine klim om bovenaan de heuvel, de tempel te bezichtigen en wel heel mooi waren deze twee monk meisjes, die volgens mij niet geleerd hebben om te praten of doofstom zijn, in ieder geval kwamen er rare maar hele vrolijke kreten uit hun mond.

 

 

 

Terug op de scooter met weer een stop voor een wel erg kleurrijke foto van een vrouw aan het werk op een chillifarm (pepers). Alle chilli's lagen op grote zeilen te drogen en de vrouw was bezig ze met de hand om te leggen. Zoals de meeste bewoners buiten de grote steden sprak ze geen Engels maar ik kon wel begrijpen dat zij mij liever met lange mouwen had gezien, al was het niet vanwege de zon, dan wel vanwege Boedha.

Als laatste een ritje met de local train, Norry, gebouwd van bamboe en rijdt op een elektrische motor. Met z'n vijven op het platform van bamboe, geen poespas van een wagon en achter ons nog twee scooters. Geen twee banen dus wij moesten wachten voor een bamboetrain vol met bamboe en wat dacht je van een bamboetrain met daarop een koe gebonden, die bagger scheet.

 

Op naar de laatste avond samen met Jelle, Jaap en Sven. Als dank voor Jaap en Jelle speelgoed hengels gekocht, aangezien die van hun in Bangkok gestolen waren en voor Sven een gameboy. Wij hebben echt een supertijd met die jongens gehad, veel gelachen, ook vele serieuze gesprekken (en dat voor een ram en een maagd he Jelle) gevoerd uiteraard. 3 weken samen leek wel een half jaar en wij gaan elkaar zeker weer ontmoeten somewhere around the planet, wordt het Hoek van Holland of het nieuwe appartementje van Sven in Amsterdam. How knows, go with the flow!

 

lots of love,

 

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer