same same but different

SAME SAME BUT DIFFERENT

 

Alweer twee weken in Thailand... same same but different...

 

Eerste indruk

 • land met de eeuwige glimlach
 • je wordt er geflest bij het leven, ook als je al afgedingt hebt
 • Thai massage everywhere, special price for you
 • ladyboys al around picking up drunken tourist
 • de pad thai is heerlijk, vooral met cashew nuts and peanut sauce
 • geen toiletpapier in toilet gooien, boven een gat hangen, doorspoelen met een bucket met water of een brandweerslang
 • shop till you drop op Khao San Road in Bangkok, supercheap
 • drugs everywhere
 • fullmoon party op Koh Phangan is the BEST
 • just a simple life, sun, sea and chilling
 • veel Nederlanders!!
 • allerlei soorten medicatie gewoon zonder recept van de arts verkrijgbaar bij de drogist, antibiotica, anticonceptie etc.
 • jonge thaise meisjes met oude mannen of jonge jongens voor 2000 BAT voor 2 dagen (aids cijfer is dan ook hoog)
 • Eten is heerlijk, hier wordt niet gekookt in hostels
 • Wanna see ping pong song.... Thaise chicks die ping pong ballen uit hun grotje schieten
 • een ander stopcontact
 • en een nieuw gezamelijk Christa en Anja (C&A is toch voordeliger) Thais telefoonnummer; +66 8967 14 284

BANGKOK

De 23ste zijn Christa en ik aangekomen in Bangkok, gekkenhuis daar.... druk druk druk... das even schrikken na het down to earth Darwin. Op het vliegveld word je eigenlijk gelijk al geflest door vele chaufs die de taximeter niet aanzetten maar for you een special price hebben. Een taxi geshared met een Franse en Spaanse en op naar het Sawasdee hostel voor een share double room.

 

Dan weer naar buiten om een weg te vinden tussen alle rondracenden toek toeks en chaufs die je een taxiritje aanbieden. Heerlijke verse ananas kopen en na een paar stappen Khao san Road, de hoofdstraat op de shoppen in Bangkok, is belanden met kraampjes met immitatiekleding. Geshopt als een gek (roze rokje, gele en bruine broek, oranje top, roze shirtje, groen shirtje etc), in een paar uur heb ik nog nooit zoveel kleurrijke kleren gekocht voor zo weinig. Gekkenhuis, omdat ik nieuwe kleren moest hebben, kon ik eindelijk mijn voddige OZZie clothes weggooien.

 

Op het terras mensen kijken, heel veel backpackers en heel veel Nederlanders.

Zo ook onze nieuwe reismaatjes Jelle en Jaap uit Hoek van Holland (het zal eens niet uit de buurt van Rotterdam komen). Twee beregezellige broers die ook door Australie hebben gereisd. Samen een dagtripje gedaan 26 oktober naar the floating market, rietsuikermakers, bridge over the river kwai (met de whistle van Jaap en Jelle van de film). (foto's staan later op de website).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floating market met een bootje varen over de markt. Ik zei voor de grap dat ik een photobook wel leuk vond en hoop een grote haak kwam tevoorschijn (net zo een als de badjuffrouw had in de horst als je weer eens niet goed met je hoofd boven water zwom) en hop het bootje werd even naar haar stalletje toe getrokken.

 

De bridge over de river Kwai was voor mij weer bijzonder aangezien ik een jaar geleden ook voor de eerste keer op de harbour bridge in Sydney stond. Ja, ja Annie is al een jaar op reis, 't lijkt wel een Anniemoon (he Jelle).

 

Tijgers geaaid in de tijger temple, ook al begonnen ze te brullen, anja aaide ze gewoon alsof het een hondje was, voelde speciaal en altijd leuk voor een kiekje met mijn doktersjasje aan, aangezien de tijgers niet zo goed tegen felle kleuren konden. Hoe zo konden ze de monks kleren wel verdragen dan??!! Een hoop boedhisten in Bangkok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan en Wesly weer ontmoet in Bangkok. Zij waren ook part of the roadtripgroup in OZzie en waren onderweg naar huis. Enkele handige tips gekregen where 2 go in Thailand.

 

Na vier dagen Bangkok was het hoog tijd om vrijdag 27 oktober de bus naar Surat Thani te nemen met Jelle en Jaap naar een tropisch snorkeleiland Koh Tao. Erg gelachen in de bus over de brievoeten van de Ozzie buurman en over het telefoontje dat maar niet gepleegd werd aan Judith door Jaap. Weinig geslapen dus in de bus, dus heerlijk op de boot van Surat Thani naar Koh Tao twee uurtjes getukt, in slaap vallen van het kabbelende water.

 

 

 

 

KOH TAO

Een eiland aan de oostkust van Thailand. Weerzien met Cormac (roomie van Sydney) en Sven/Wiebe. Leuk om Cormac na 11 maanden weer te zien, vertrouwd als vanouds, hij was ondertussen naar Melbourne, NZ en Alice geweest en had een leuk vriendinnetje opgedoken met vriend. Helaas koos ze uiteindelijk toch voor haar vriendje en Cormac was natuurlijk daardoor niet al te vrolijk. Maar wij gaven hem wel weer de nodige afleiding.

 

Hoe kan een hostel ook beter heten dan Simple life, want meer had ik even niet nodig na drie maanden werken. Zon, zee, palmbomen, biertje, blowtje en een boek... gelukzalig.... that's a simple life!

 

Zwemmen in de zee, waar de regen met bakken uit de hemel valt en het wit ziet van het water, waar je de bootjes niet meer kunt zien op het water.

Bootje gehuurd met z'n vijven om te kunnen snorkelen haaien te spotten en talrijke tropische visjes. De mannen gooiden hun hengel uit, om 4 vissen te vangen. Niet gedoken aangezien het koraal niet zo kleurrijk was, dus ik het niet de moeite waard vond en tevreden was met mijn eigen snorkelervaringen (nee, jelle en sven niet zulke snorkelervaringen).

 

Halloween werd weer uitbundig gevierd met onze eerste bucket met wodka, cola en red bull en mede dankzij de poppetjes die spijkers door benen en armen hadden en bloed op hun gezicht. Maar goed ze hadden ook een tweede leven, als pornosterren op svens camera.

 

Woensdag 1 november vertrek naar het eiland van de full moon party, Koh Phangan...

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer