running Dos Palmas, Rio Segundo

Anja als hotelmanager...

 

 

 

 

 

 

Tjsa, dat had Annie 2 maanden terug ook nog niet gedacht. Zit ik hier achter de computer aan de bar, zwembad wanneer ik mij omdraai, kerstboom tussen de vier tafeltjes, kerstsneeuwpop kijkt mij aan en de skyradio lovesongs op de achtergrond met een temperatuurtje van een graad of 25.

 

 

 

And all I wanted for christmas was a christmas tree.

 

Christa met haar voetjes in de sneeuw bij Gary in Los Angels (komt na de kerst weer terug)en hoe bizar ook bij Pablo. Pablo wilde graag hier heen komen met de kerst maar ik koos ervoor om even mijn eigen feestje te vieren en toen besloot hij om naar Los Angels te gaan naar zijn tante Lupe en warempel die twee hebben elkaar dus opgezocht, tussen het sneeuwballen gevecht.

 

Hier volop zon, geen druppel regen, alleen een windje zodat de kerstboom ha ha een keer is omgewaaid.

 

Maandag 15 december heb ik kennisgemaakt met La Garita, het tweede hotel en tevens woonplaats van de eigenaren Flor en Peter Hofmans en ontmoeting met marketing stagiaire Anika (oorspronkelijk Nederlandse maar woonachtig met haar vriend Mark in Aruba), welke voor de Holland hotels stage loopt, om uiteindelijk met een marketingplan te komen, een stage van 3 maanden.

 

Maar wie zijn Flor en Peter eigenlijk..

Mmm weet het eigenlijk ook nog niet, want ik heb ze pas een keer ontmoet tijdens sinterklaas en van het grote frikandel verhaal (Peter had frikandelen gebakken in Nederland en deze ingevroren en meegenomen naar Costa Rica. En na de sinterklaas gingen ze lekker op vakantie in eigen land met een zus van Peter met haar man. Dus voor nu pakken we gewoon effe wat info vanaf hun website www.dospalmascr.com

 

Mijn naam is Peter Hoffmans uit Nederland, mijn vrouw Flor komt uit Costa Rica en onze dochter heet Esley. Nadat ik vele jaren lang Costa Rica had bezocht en verliefd was geworden op het land sinds de eerste keer dat ik er kwam, besloten wij hier een nieuw leven te beginnen.

Een paar jaar geleden begonnen wij met %u201CDos Palmas%u201D, een klein, gezellig familiehotel, waar we veel leuke mensen ontmoet hebben.

Nu hebben we onze tweede locatie geopend in La Garita, een klein rustig plaatsje, ook dicht bij het vliegveld gelegen.

Ons doel is het u op alle mogelijke manieren van dienst te zijn gedurende uw verblijf in Costa Rica.

Kom en geniet van onze vriendelijke gastvrijheid het gehele jaar door

 

Dus het kan nog, boek effe snel een vlucht voor oud en nieuw en kom gezellig langs en laat je verwennen door mij.

 

 

Vanavond geen gasten in Dos Palmas, Rio Segundo, vier kamers leeg, ook wel een avondje ideaal, weer mijn website bijwerken. Ik vermaak mij toch wel, hier zo?n 5 minuten bij het vliegveld vandaan dus ik kan eindelijk mijn vliegtuigspotters uitnodigen. Ze vliegen hier laag over je heen, heel leuk gezicht, soms iets minder gehoor maar weer even een adempauze tijdens een gesprek met de gasten.

 

 

 

 

Rio Segundo is een hotel waar voornamelijk gasten aankomen na hun vlucht vanuit het buitenland,  en de volgende dag weer vertrekken om hun vakantie in Costa Rica te beginnen. Tevens een hoop gasten die hier overnachten omdat zij voor zaken moeten vliegen naar het buitenland. Want wie handelt hier niet in properties (met of zonder kaboutertjes toch Joost).

 

 

 

 

Jeetje, wat vermaak ik mij hier weer. Ik heb weer zulke mooie en hele speciale ontmoetingen met gasten. Een vrouw uit Canada zou hier een nacht blijven maar dat werden haar twee aangezien ze moest wachten op haar bagage. Een hele dag gekletst over liefde, relaties en zielsverwanten. Een hele bijzondere ontmoeting. Ze zat in zo?n fase van haar leven dat ze kinderen wilde maar nog geen man had en haar biologische klok tikte, dus we hebben hele diepe gesprekken gehad. Ik vraag me weleens af waarom komen al deze mensen toch steeds op je pad. Ze ging naar een finca (boerderij in Dominical) om een vriendin op te zoeken en Anja heeft gelijk weer een logeeradresje bij ook weer hele bijzondere mensen.

 

4 januari moet ik de grens over omdat ik hier dan 3 maanden alweer ben en ja hoor komt er hier een jongen Mike, die precies deze tijd hier weer in San Jose is en samen met mij en nog een vriendin wel even richting Bocas de Toro (eilanden groep in Pananma) wil toeren in een busje. Geweldig, ideale manier van reizen in goed gezelschap.

 

En gister komt er weer een leuke en lieve man, Lionel die hier zijn kinderen van 25 en 28 zou oppikken van het vliegveld maar helaas waren zij ingesneeuwd op het vliegveld (ja klinkt als een film he) en konden ze niet komen. Hem even opgepept, want hij had natuurlijk grootste plannen voor de kerst en oud en nieuw, maar we blijven positief en dus 3 kaarsjes aangestoken met santa erbij, want ik weet zeker dat zij elkaar gaan ontmoeten eerste kerstdag, als zij een vlucht hebben. Lief he!

 

Het lijkt hier wel all you need is love!! Nu mijn kerstman nog hi hi.

 

Ja, all you is love en wat doe ik hier nog meer, toch wel 24 uur verantwoordelijk voor de toko. ?s Nachts wakker worden gebeld voor Delta de luchtvaartmaatschappij en dan moet je opeens spaans gaan praten, terwijl je net uit een diepe slaap komt. Ha ha wat een ervaring.

Je regelt de reserveringen, telefoon, betalingen maar het leukste is natuurlijk het babbeltje met de gasten.

 

Rio Segundo runnen doe ik eigenlijk sinds afgelopen zaterdag toen zijn Ralph en Floor met haar moeder op vakantie gegaan. Floor is hier werkzaam vanwege haar stage en blijft samen met haar vriend Ralph tot begin maart.

 

La Garita is het andere hotel van Peter en Flor en tijdens staat daar ook hun woonhuis. Het hotel heeft 11 kamers, met een zwembad (yep heb weer baantjes getrokken), grote tuin (voor mijn yoga oefeningen) en een rancho (plaats waar het ontbijt wordt geserveerd). Het hotel is gelegen in een rustige omgeving, 25 minuten van het vliegveld. Het hotel heeft 11 kamers, een zwembad, een rancho, een basketbal/volleybalveld, een grote parkeerplaats en een mooie natuurlijke tuin. Een aanrader, ook voor jonge gezinnen!

 

Anika en Joost en waar is die verdomde kabouter toch gebleven?

 

De eerste vijf dagen verbleef ik in casa Rustica (zie website www.dospalmascr.com) in la Garita en heb veel gelachen met Anika, Joost en Dennis. Joost heeft hier vijf jaar gewoond. Een blije papa en een happy dreamer (als er maar kabouters in de buurt zijn). Hij is koopt en verkoopt kavels samen met Dennis (ook zo?n gezellige jongen met droge humor uit Landsmeer), dus wil je nog een kavel kopen in Panama of Costa Rica,  check www.kavelcompany.com of Ronnie misschien is het oude huis van Joost nog wel iets voor jou hier in Costa Rica, check www.parquebuenavista.com, zie PVB estates of zoek je nog een investering voor een huis voor je zus hi hi)

Dus wat doe je daar nog! Kom hier, lekker slap teuten over kaboutertjes met puntmutsjes en mel gibson de buurman.

 

En verders voor kerst gaat Peter groots uitpakken met een band en voor oud en nieuw nog even geen idee........go with the flow

........... 

 

Reacties 1

Hanneke 18-10-2012 20:14

Hoihoi,

ook lekker reislustig zo te zien!!
wij willen hier graag vrijwilligerswerk gaan doen tijdens onze wereldreis, dus wij horen graag hoe jij het verder ervaren hebt!

Thnx!

Groetjes Hanneke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer