Rincon de la Vieja

Goedemorgen op deze zonnige morgen in Costa Rica bij Dos Palmas.

Annie gaat weer aan haar inhaalslag beginnen want er is weer zoveel moois en lachwekkends gebeurd in dit Tica landje. Geniet van iedereen wie ik ontmoet en wat ik beleef, alles is voor een reden.

Alles hier weer in het gereel, wij zijn weer diep gegaan in het vorige verhaal en nu is het weer tijd voor feest, kijken weer vooruit. Bedankt voor de vele lieve reacties van iedereen, bijzonder om wederom te ervaren dat als ik me open, ik reacties krijg dat iedereen wel zo´n periode meemaakt maar dat iedereen er weer beter van wordt. Bedankt dat jullie er zijn voor mij! Ik houd van jullie.

Want vergeet, zoals ik zeker niet vergeet………….

 alles is liefde!!!

Dus heb je met liefde al die kerstboom opgepimpt?? Het ezeltje staat al op stal en het kindje jezus is die bij jou al geboren??? Hier bij Peter en Floor wel, die legt al te krijsen in de kribbe en superlachen ze hebben hier een hele leuke gekleurde kerstboom met Amerikaan style lichtjes met wel  8 standen, van knipperlicht tot stoplichtstand van discokerstboom tot heilige kerstboom.

3 november

Heilige maria, nee dat was die Linda niet, hh want om maar de inhaalslag bij 3 november 2008 te beginnen, want daar waren twee kindertjes geboren. Nee niet Je en Zus maar Thijs en Ties. Twee mooie jongens, een tweeling, kerngezond met ouders op een roze wolk. Linda en Mark geniet ervan en hopelijk hebben jullie inmiddels mijn crea bea kaart ontvangen. Heel veel plezier met zijn viertjes.

 

9 november

Tussen de bedrijven door hi hi was het weer tijd voor een uitstapje vanuit Monte Terras. Met chauffeur Kees en John en Ada, twee gasten en familie van Willeke uit ‘s Gravenzande, een dagtripje naar Rincon de la Vieja. Een heel mooi nationaal park, waar zij ook van die blupper de blup zwavel baden hebben zoals in Rotarua New Zeeland. De geur van die baden bracht alle herinneringen weer naar boven van mijn tijd in kiwiland.

 

 

 

Zwavelbaden gecombineerd, de grootste bomen en een prachtige waterval met reusachtige boomstammen in het water.  Zeker de moeite waard om heen te gaan.

 

 

Vervolgens een bezoek gebracht aan Gerard en Ingrid van Vuuren, twee Nederlanders, die zelf in een jaar tijd met een paar Tico, 4 cabina´s, hun eigen woonhuis en een sanitaire gelegenheid voor de campinggasten uit de grond hebben gestampt. Echt zo knap, zoveel bewondering voor, hoe mensen dat zomaar doen zonder eigen weet van hoe een bob de bouwer het doet. Echt klasse. Ziet er heel mooi, ik zou zo mijn tentje er neer zetten, zie ook www.elsolverde.com

 

 

10 november

Snorkel op en gaan met die bananenboot. Ik heb de Toyota vol geladen vol met John, Ada, Kees, Willeke en Christa in de achterbak op weg naar Playas del Coco aan de pacific coast. Een snorkeltrip bij vrienden, natuurlijk, je raadt het al ook Nederlanderse eigenaren, Martin en Brenda. Welke samen daar een duikschool hebben, www.richcoastdiving.com. Als een echte badjuf hi hi samen met Ada gesnorkelt want het was een snorkelmaagdje en ja dan ben je net een klein visje in de grote zee en das best lastig als er een sterke stroming is en weinig visjes in de zee, maar goed She did it!

Een mooiste van de trip, heel util waren toch wel het vinden van de mooie roze schelpen en steentjes in de zee en de paarse krabbenpoot.

Daarna een gezellige lunch bij Brenda thuis, pasta pesto en de mooiste verhalen over hun honden die graag dieven pakken en wederom een bizar verhaal, toeval bestaat niet mar Brenda en Martin hebben ook een duikschool op Aruba gehad en ja hoe kan het ook anders, de ex van Christa, Mark heeft daar een tijd gewerkt als duikinstructeur, wat is het wereldje toch klein.

13 november

Full moon, weer zo’n mooie volle maan. Op de heuvel bij Monte Terras was het een prachtig gezicht! Het maanlicht schitterde op het meer van Arenal. Wauw, kippenvel!! Wat kan ik dan weer genieten van het natuurschoon en de plek waar ik op dat moment ben.

Kees heeft een telescoop, dus die telescoop hoppa thee naar buiten en wauw een prachtig zicht op de maan, een cirkel met barsten erin uitlopend vanuit een punt. Zo mooi!!! Helaas kan ik het niet zo mooi omschrijven als dat het was.

Maar deze foto zegt genoeg toch….

 

 

 

Enjoy the moment!!!

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer