de ranger van cape Trib

Halllowaaaaaaaaa,

Ben je mijn lange verhalen al zat? Of geniet je nog steeds met volle teugen. De foto's plak ik er later bij aangezien deze pc geen usb aansluiting heeft. Altijd interessante info toch.

Maar jij hebt toch niets te klagen. Jij kan lekker in het zonnetje zitten met 30 graden celcius in Holland. Terwijl wij vandaag bewolking hadden maar wel een topbruin kleurtje van de afgelopen dagen.

Neem een roseetje of een lekker koud biertje en cancel meals on wheels en ga lekker bbqen. Ik heb nog wel een recept voor de dressing van de garnalen, thanks to Gea!

Het laatste deel van de inhaalrace.. He he eindelijk... wil je de andere kant van het verhaal lezen ga dan naar http:/christa.aroundtheglobe.nl

Vorige week zondag zijn wij vertrokken van Cairns naar Cape Tribulation te samen met Benny en Carolien (hey begon ik daar mijn eerste verhaal ook al niet mee, niet zo'n orgineel into he). De eerste tussenstop was een heerlijk strand bij Port Douglas. Port Douglas een klein dorpje met veel terrasjes met live muziek. Overnachten naast een bord met no camping om het extra spannend te maken en in slaap vallen met het ruisen van de zee.

De volgende dag gestrand in Newell Beach. Stonden wij ons potje te koken, krijgen we bezoek van de ranger, alias de stadswacht voor het parkgebied. ooooooooooooohhh

Hij begroette ons en liep gelijk al op Benny af. Was jij hier gister ook? Nee! Vervolgens stoomde hij op onze auto's af en noteerde onze nummerplaten en vroeg waar we wilde kamperen.

uhhhhhhhhhh, mag dat hier niet dan? Nou dan zoeken wij wel een camping op. Waren we dat van plan dan om om 20 uur, wanneer alle kangaroes over de weg vliegen, een camping te zoeken. Backpackers die in de 3 maanden, maar ongeveer 2 nachten in een hostel legaal hebben geslapen... das een hele omslag...

Maar wij hadden een waarschuwing van de ranger gehad dus de volgende keer was het zonder blikken of blozen 150 dollar boete.

Ja, wat moet je dan?

Maar Anja crea bea as ever, kwam op het idee om even bij een huis aan te bellen om op private property te parkeren. Na een paar pogingen van Christa en Benny, ging ik op een huis af samen met Christa en vertelde het zeilige verhaal van de ranger en plop we mochten zo daar ff onze dreammachine voor de nacht parkeren. No worries mate!!

Dus alle tijd om de swag uit te proberen. Hup met z'n drietjes in de canvas slaapzak inclusief matras, als een echte outback ozzie.

Benny en Christa brachte de nacht samen door de swag op het strand tussen de krokedillen die hier overal uit de zee kunnen kruipen. Terwijl ik wat onrustig sliep in de dreammachine en droomde over een fine van 450 dollar van de ranger. Dus Anja was vroeg wakker maar dat was het allemaal waard.

Echt ik heb een werkelijk fantastische zonsopgang gezien met rondplonsende dolfijnen. Jeetje, wat gaat dat snel en de kleuren veranderen van minuut tot minuut. Geweldig!

Een bakkie thee gezet met het illegale afgetapte stroom van de gemeente en met onze gevonden waterkoker uit de straten van Bondi. Gezellig geteut met een toch wel heel bijzondere lokaal. De 60tig jarige man, leeft in zijn auto met zijn twee jonge katjes. Hij bezoekt een keer per twee jaar zijn 89jarige moeder in Sydney en werkt bij een tweedehands shop waar hij spulletjes rondbrengt tegen een kleine vergoeding.

Hij was heerlijk?!?! zijn ontbijtje aan het klaarmaken op de bbq, aardappel en ui. Even een vluchtige kijk in de prullenbak maar helaas dit keer geen koude patat die je op je boterham kunt doen, zoals hij de vorige avond voor onze ogen at.

Bijzonder hoe mensen zo kunnen leven.

En toen kwam daar die vuurspuwende, bloeddorstige ranger..

Vliegensvlug rende hij naar het strand waar Benny en Christa lagen om te vragen of ze daar slaapie slaapie hadden gedaan.  Benny rende gelijk de swag uit, chicken, en zij dat hij daar alleen lag voor de sunrise en wees waar onze auto's stonden.

Ja maar de wijze range brulde dat dat geen private property was en hij zou wel even met de bewoners gaan praten en ze zouden een brief krijgen van de council. Onze gegevens zou hij doorgeven aan de politie volgens mij mag hij gewoon niet bekeuren. Een hele nare ranger, die kickt op bluffen want uiteindelijk geen boete (dromen zijn toch bedrog) en geen bezoek aan de bewoners. Autoriteitsgeil noem ik dat gewoon!

Maar goed om niet echt bekeurd te worden toch maar op Cape Tribulation op de camping gaan staan, op de gelijknamige camping voor 11 dollar per nacht en check out om 11 uur. ' s Avonds dus niet meer bedenken waar we de auto zullen parkeren maar gewoon een kampvuurtje met wackos op het strand en in slaap vallen in de swag onder een mooie sterrenhemel. Overdag gewandeld over Cape Trib.

7 juli weer back in Cairns, na een paar relaxte dagen.

Vrijdag kennisgemaakt met de roadtripgroep. Hij bestaat uit een auto met een Belg Lee, een canadees (beide gay) en een Deens meisje.

Onze dreammachine is vergezeld met Lizzy en meer weten wij eigenlijk nog niet maar de reis naar Alice Springs duurt wel een 5 dagen dus alle tijd.

Auto nummer drie is gevuld met Alex en Sven en de twee Nederlandse meiden Else en Maaike, die tegenwoordig ook setjes zijn sinds een week.

Dinsdag vertrekken wij om 7 uur en morgen nog even twee duiken maken in het Great Barrier Reef.

Gister geknald op een dance party, was weer ouderwets gezellig met de most famous dj's van OZzie. Heaven on earth.

Talk 2 u soon, after the outback!!

xxxx

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer