Que pasa en Boquete?

Tussen al het heerlijke fruit (banaan = guineo, mamon chino vriendje van de lychee) en de guayaba shakes, tortillas de maiz, hojaldras (platte oliebollen) en duro's door, even zin om mijn verhaal te doen.

Ik ben toch weer zo blij met deze ervaring, wat ik nu dagelijks doe. Ik leer iedere zoveel over de cultuur hier, soms met ongeloof en klapperende oren.

huis, auto en bruggetje van Casa Penelope


Tevens pas ik nu sinds vorige week zondag op het huis van Penny, want die was eerst een paar dagen naar isla Taboga (ben ik ook geweest, je weet wel het boot avontuur met de dronken zeeman), Panama en daarna vertrok ze naar de States om haar vrienden en familie te bezoeken in Michigan.


pinhead en van de drie honden (rosie and Daisy) van Penny

die helemaal begint te springen als hij eten gaat krijgen en het maar al te leuk vind als ik de tennisbal gooi en Rosie kan dan piepen als een varken, hi hi


Ze komt vrijdag weer thuis, dus tot die tijd mag ik twee keer per dag de honden voeren en op het huis passen en de tuinman betalen. De mij wel aardig vond en dus liever niet een volle dag op maandag wilde werken maar twee middagen zodat hij mij vaker kon zien. Eerst wilde hij eigenlijk ontslag nemen maar toen ik ’s middags thuiskwam en vroeg waar hij ging werken, zij hij dat hij geen andere baan had, dus of hij toch maar weer maandag mocht komen. Inmiddels is het maandag en hij is niet komen opdagen, die Edwin. Ja een voorbeeld van hoe het hier gaat. Het blijven Latino’s, maakt niet uit of je getrouwd bent of niet.

Ik was laatst (18 juni) 3 nachten naar Costa Rica, Golfito (hotel Minerva waar ik ook met Pablo ben geweest, een doggie hotel voor maar 3 dollar per nacht, 1500 colones) en ik werd echt gestoord van de mannen, kon niet eens even rustig op een bankje zitten of er ging voor me bij de bay een man staand zijn hengel uitgooien en 10 minuten later zat hij aan zijn eigen hengel of een verkoper van de markt liep achter mij aan en vroeg of ik meeging naar een hotel en later zei hij mira mira, hetgeen kijk kijk betekent en zat hij in z’n zwarte zaadhandel. Gatver had het helemaal gehad met Costa Rica. Ging me maar onzichtbaar proberen te maken!

Moet ook eerlijk toegeven dat ik het allemaal niet even meer trok, hier in Panama was ik druk bezig met van alles, al was ik niet aan het werk, dan was ik thuis wel aan de schoonmaak etc etc. en daar stond ik weer even stil om weer na te denken over vaders, daar mochten weer even de tranen eruit en mocht er weer wat op papier.

Woensdag eindelijk de uitslag van de MRI scan, erg spannend. Ik vind het weer bijzonder om te merken hoe ik met de spanning om ga, leerproces, wordt ’s nachts gespannen wakker (schouderbladen, vuisten) en zet het thuis op een vreten. Mediteren helpt mij wel om rustiger te worden en het weer van de positieve kant te bekijken want het komt allemaal goed, lieve paps en mams! We gaan een feestje bouwen in Nederland,

31 juli t/m 2 september. (mijn hoofd is er al want ik moet zeggen alles kan me gestolen als het met mijn familie niet goed gaat in Nederland, het is toch mijn basis, het belangrijkste in mijn leven)
Magic hands heeft Costa Rica me ook gebracht, want Annie heeft eindelijk haar eerste bottle holder (waterfleshouder, Christa zat al een paar maanden eerder in deze zwart handel hi hi) en ja hoor Annie heeft ook haar eerste bottleholder verkocht op de Tuesdaymeeting, aan Lynn voor 5 dollar.Kan ik toch weer een week van eten, vooral als ik gratis tomaten krijg van buurvrouw Jasmin voor een tomatensoep en avena ’s (havermout) ‘s morgens kost ook geen drol hier, 85 cent per 400 mg, even aanmaken met water en klaar is kees met stukjes ananas erbij want een ananas kost hier maar 1 dollar. En dan te weten dat 1 euro op het moment 1,38 dollar is.

Wie een bottle holder wil, laat mij het weten, welke kleur(en) en Annie flanst hem wel even in elkaar!
Dat staat toch veel leuker, dan iedere dag uit zo’n saaie waterfles lurken??!!

 Even wat korte notes, die mijn oortjes doen klapperen:

* even buiten Boquete (op weg naar David) zijn speciale hotels, voor de snelle wip. Geen hotels zoals wij die kennen maar ze noemen het hier pushers... waar je even je buitenechtelijke relatie kan pushen.. hi hi Je rijdt met je auto langs de receptie, en je ziet geen receptioniste maar alleen een betonnen gleuf waar je kan betalen voor de huur van een kamer. Een betonnen gleuf zodat de receptioniste je niet kan zien en dus ook niet wie er naast je zit in de auto (voor het geval het je buurvrouw is hi hi) en dan rijd je je auto in een soort carpoort met gelijk daarnaast een deur voor de slaapkamer. Alles lekker anoniem, ha ha!

* Chauffeurs hier in de busje, zeggen de haltes

* Een viejo verde is een dirty old man, ok niet verkeerd om hier te weten

* En je Cata is je poes, ook hier laten ze hun poes uit of zoals marja zou zeggen ik ga even mijn poes op de bak zetten. Snappez vous?

Gatsie ben ondertussen aan het genieten van de scheten van Daisy, hondenoppasser zijn is niet altijd een pretje hi hi

*ik erg moest lachen toen ik kopies moest maken op het hoofdkantoor van het ministerio de salud, en na 30 kopiejes de man zei dat het kopieerapparaat wel heet was geworden, we moesten maar even wachten. Hi hi, a very important job! Voor alles verzinnen ze hier een baan.

*Angels en Demons gezien in de cinema (1,75 dollar) hi hi met pensionariskorting (echte backpackersstunt)  toen ik met Beverly, Penny, Olga en Janet mee was, voordat ze richting isla Taboga gingen. Ik was niet onder de indruk van de film, te voorspelbaar!

*Ja ook hier hot news na het tosti’s bakken samen met Ricardo (zoontje Bixby) dat Micheal Jackson, king of pop was overleden.

*Met Reve wezen stappen in de Zanzibar en las cabanas. Reve had ik al ontmoet in Bocas,waar ze werkte voor spanish by the river en nu dus gezellig op stap na een heerlijk diner bij Beverly. Erg gelachen om de tandarts en een jongen die ons een biertje aanbod en daarna geen woord tegen ons zij maar lachte en danste en natuurlijk was er weer een midget, hi hi helaas geen camera!

*Enorm vrij gevoel weer om te cruisen in de auto van Bixby toen ik haar mocht chauffen ivm met een val na haar toch al nodig operable knie in het vooruitzicht en in de auto van Penny nu ze op vakantie is, muziek aan een cruisen maar in die nissan 4 wheel.

*Ik ben voor Bixby stagiaires aan het regelen vanuit Nederland, de dietiste opleiding in Amsterdam en in Groningen

*Had wel even flink wat centjes kunnen verdienen in een hotel op Boca Chica dat is een eiland hier vlakbij, met massages geven en dat voor 30 dollar per uur, gratis verblijf in een vijf sterrenhotel maar zal je net zien, ik had Bixby beloofd om tijdens haar vakantieperiode van 1 juli tot en met 15 juli haar spreekuren over te nemen (kliniek met babies) dus het hele feest ging niet door. Nooit heb je wat en nu kon ik helaas de kids niet in de steek laten, anders is er niemand die haar kan vervangen en dus 20 babies per dag zonder voeding, 10 dagen lang. Nee, dan gaat mijn hartje toch uit voor de babies!

En wat voor babies... tijd voor wat achtergrond verhalen..


want wie de schoen past trekt hem aan... even vooral de shoestore Annie


de rode schoentjes, de rode schoentjes wil jij mijn schoentjes poetsen.. 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer