Que onda with Anja?

¿ Que Onda with Anja?

Me vale!!

Because... het einddoel is niet belangrijk, het is de weg er naar toe!! (wat ben ik toch weer goed in mijn talen, Nederlands, Spaans en Engels gewoon doorelkaar)

Als je even geen zin heb in een introotje van Mexicootje, moet je maar ff een paar alinea's overslaan, want das wel leuk voor mijn nageslacht.. hh kan ik ze op reis gewoon mijn sterke verhalen voorlezen en gelijk een stukje geografie.. (Rene weet wel zeker dat jij dit leuk vind).

Mexico fast facts

population: 105 miljoen

area: 1,978.000 miljoen vierkante kilometer

tortillas eaten dialy: 1200 miljoen, ze vliegen om je oren in de local pubs, gratis bij een biertie of bij een voorgerecht.

31 deelstaten

het is 48x groter als Belanda... ha ha het pislandje van 3,5 uur rijden van noord naar zuid

History... ga ik lekker niet aanbeginnen ben een echte cultuurbabaar! Effe kort door de bocht de belangrijkste groepen zijn de afstammelingen van de Azteken (lees geen Feyenoord of Ajax), Maya's (maar ja ik heb geen bananen) en de Zapotheken (tis weer eens wat anders dan de AA drogist)

De Mexicaanse bevolking is de snelst groeiende bevolking ter wereld. Alleen al in Mexico City leven al 22 miljoen inwoners, daar gaan we dus niet heen.

Circa 92% van de bevolking is rooms katholiek en daarmee is Mexico het grootste katholieke land ter wereld. Was dat dan toch de reden dat ik in Mexico gestart ben als heilige maria of toch een heilig boontje op de tortilla.

De belangrijkste middelen van bestaan hier zijn de olie industrie en het toerisme natuurlijk. De Golf van Mexico beschikt over een enorme olievoorraad (heb daar gister ook aan meegeholpen om in Progreso de zee in te duiken met mijn sunoilprotection).

Behalve mais is koffie een belangrijk product, zozeer zelfs dat Mexico op de 3de plaats van koffieexporterende landen staat. DE is er niets bij. In de industriesector zijn vooral de automobielindurstrie (hebben we de kleurrijke VWtjes weer) en textiel (weer een land die geen strings verkoopt), de kunstmest en de etenswaren belangrijke bronnen van inkomsten en werkgelegenheid. Mexico is de belangrijkste zilverproducent van de wereld. Het is toch niet altijd goud dat er blinkt.

Terug naar waar we nu zijn, het schiereiland Yucatan. Dit is het enige vlakke gebied van Mexico. Ja wat wil je ik als Nederlander zoek toch de vlaktes op (al worden mijn vlaktes wel groter, CHO is back!). Het schiereiland ligt aan de oostzijde van het land en is de scheiding tussen de Golf van Mexico en de Caribische zee. Tuurlijk heb ik in beide een duikje genomen en geef mij dit laatste maar.

Het schiereiland is ongeveer 4x zo groot als Nederland en de bodem bestaat uit oude koraalrosten die boven de zee uitsteken. Het hoogste punt is slechts 300 meter boven de zeespiegel en das niet wanneer ik op mijn rug in de zee lig. ¿Comprendo?

YEP IK BEN KLAAR.... KONT AFVEGEN EN PAS OP GEEN PAPIER IN HET TOILET MAAR IN DE PRULLENBAK ER NAAST HE!

Al ben je op zoek naar een iets meer rustiger verhaal van dag tot dag kan ik je aanraden om gewoon ff de website van Christa (dwaas) te raadplegen christa.aroundtheglobe.nl

back 2 Tulum, ja ach wat zal ik zeggen, beetje naar het strand met Wim (lion 27,waar zal die nou vandaan komen, Den Helder en toen Groningen), Tammy (half Chileens en woont toch in dat mooi Zweden) en is nog maar 20 maar is alweer een paar maandjes op reis, Mark uit Wales en Riko (ja die kennen jullie nu onderhand wel hh), set spelen (te ingewikkeld om even zo uit te leggen) en met behulp van de colectivo (een goede uitvinding met z'n allen carpoolen in een busje) gaan snorkelen in Akulum. Wauw, nog nooit met mijn snorkeltje zo'n grote schildpad onderwater gezien. Hij leek net die schildpad in de Steve's Zoo in OZ, weet je het nog Rick, die later dood is gegaan, uhhh ja eigenlijk Steve en de schildpad.

Terug in Tulum ff hardlopen, lopen we tegen twee Mexicaanse vrouwtjes aan met een soort driewieler met een bak voorop vol met hout. Dus in ons beste Spaanse gebarentaal, hun duidelijk gemaakt dat wij wel zouden fietsen en hun mochten lopen. Pfff best zwaar maar weer zo gelachen.

15 april uhhh toch maar geen Isla Holbox, dat zouden we niet meer redden qua boesboes, natte vingerwerk dus toen maar de ADO bus naar Vallodolid. Fabian weet jij welke lijn dat is?

Aldaar het eerste hostel tegengekomen wat zowaar gesloten was, dus toen maar naar hotel Lili met de cucaracha's I'm gonna getya.. Ja ja Barbara, wel 5 in de badkamer, effe springen als je naar het toilet ging en ff smashen met de schoen om ze de deur uit te zetten.

Church of San Bernardino de Siena effe op de foto gezet en zowaar een gratis museum bezocht San Roque en toen ijsje eten in het park, boekje lezen en 's avonds in ons holletje van het bed Prison break kiken op Fox, balen Jasper dat je er niet bij was maar ach de aflevering hadden we toch al gezien tijdens de Prisonbreakmarathon met Geer en Goor.

beso,

buenos noches amigos !!

Anja

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer