outback 4

Back on the road again..

Om eindelijk legaal te overnachten op een parkeerterrein waar je 24 uur mag parkeren in het rode granietzand. Tijd om hout te sprokelen voor het kampvuur, de marsmallows op een stokkie en sterren kijken.

Liggend in de auto in slaapzak, deurtjes open, sterrenboekje van David erbij en op zoek naar de sterrenbeelden uitgaande van de southern cross.

Nu pas realiseer ik me hoeveel lichtvervuiling er overal is, want zo'n gigantische sterrenhemel had ik nog nooit gezien. Het was net alsof er een glazenbol om je heen zat, vol met sterren en menig shooting star zien vallen. Onvergetelijk mooi!! En zo ziet het er de volgende morgen uit...

 

Sunday, 16th of August Uluru-

Vroeg op weg naar Uluru (Ayers Rock) De grootste monoliet van de wereld, 3,6 km lang en 348 meter breed met zijn zandschubbige oppervlak.

 

Kippenvel muziekje aan eye of a tiger, vooral het intro, als je hem nadert en filmen maar Om nooit meer te vergeten.

 

Klaar om de 10 km base walk te doen. Wij mochten geen foto's maken op de sacred sites want dat waren powerfull places en uit respect dus ook maar niet gedaan. Een opmerkelijk duister gevoel, geen wind, geen teken van leven en geen aboriginal te bekennen.

Terwijl het toch hun trots moet zijn, zelfs geen een in het museum. Uit respect voor de Anangu Abo people ook dus niet de berg beklommen.

 

Dat was achteraf ook maar goed geweest want anders hadden wij de betoverend mooie sunset gemist, om 6.12 pm. Heel indrukwekkend hoe in een kort tijdsbestek Ayers Rock zoveel verschillende kleuren kon aannemen oranje, bruin, donderrood. Supermooi.

 

Iedereen ging vervolgens in een kolone naar de enige resort near Uluru. Daar gechilled na een jointje en het grote spel gedaan hoeveel mensen passen er achter bij ons in de auto... nou de hele groep ging er met een makkie in dus tijd voor raad de plaat.

 

Tevens uitgevonden dat er gemakkelijk met zijn drietjes in de panelvan geslapen kan worden thanks to Johnny..... hows Johnny??

 

Monday 17th of August Uluru - Katrine Creek

 

Vroeg op om in de stervenkou de sunrise te bekijken om 7.30 am. Ook was de red devil weer van de partij, dus tijd voor de Holland kiekje bij Uluru. En wat dacht je van dit verschil... onze beauty... ( en de mooiste foto van de outback)

 

Snel weer de verwarming aan, om 30 km verder de look-out van de olga's te bekijken. Een heel ander gevoel dan Uluru, je voelde de energy hier echt uit de grond stromen.

 

Als een echte olga Lowina gegalmd door de Olga's (kata Tjute), vette echo. Begonnen met een slaapzak om me heen, want heb immers geen jas meegenomen en geeindigd in een hempje. Het zonnetje scheen namelijk fel tussen de collectie ronde rotsen. De valley of windswalk verliep snel. Het eerste deel meegegalmd met mijn mp3speler en het tweede deel met John, Christa en Lydia een let's talk about sex conversation gevoerd en voor je het weet zaten de 7,4 km erop.

 

176,0 dollar betaalt voor een liter in Curtin Springs om kindje weer van benzine te voorzien om vervolgens weer met de vlam in de pijp verder te scheuren. Onderweg even stoppen voor een kudde overstekende kamelen. Ja, je komt hier echt van alles tegen.

 

Zoals verkeersborden...

  • overseas visitors, left handside, alsof het allemaal belgen zijn.
  • seatbelts all passengers, autogordels altijd
  • wandering animals, particulary at dawn and dusk, ja dan krijg je weer zo'n dood rund of kangaroe
  • unsealed or gravel roads, die zorgen voor de grootste stofwolken, zodat je in je achteruitkijkspiegel niet meer kan zien, laat staan door je voorruit
  • geen telefoonpaal te bekennen, en geen vodafone bereik in de outback
  • every K over is a killer
  • drink drive you're a loser
  • rest or RIP
  • Break the drive stay alive
  • Survive this drive

en alle gele verkeersborden van kangaroes tot kamelen staan allemaal op de camera vastgelegd.

 

Do you still wanna drive in OZZIE after this....

 

GO FOR IT OR STAY HOME

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer