outback part five

jeetje wat is het toch een werk alle schade inhalen door alle verhalen weer te typen... en dan net van internetcafe naar internetcafe. ik ben een gypsie en blijf een gypsie..

thuesday 18th of august, kings canyon- mt ebenezer roadhouse

 

werte dutchies, (spreek uit als wurta, dialect abo voor hallo),

 

Al een volle atnyente (spreek uit als ut-ninya, abo voor maan) gezien vanavond?

en een mpwelarre (abo voor regenboog, spreek uit als m-bwul-larr-a) met al die regen in nederland?

zo'n 300 km van uluru ligt de kings canyon. Een zo'n 270 meter canyon een sanddune waar wit zand onder vandaan komt met de garden of eden in het midden. zo nu ben je weer op de hoogte van de ins en outs.

 

de walk gelopen met john en het is stil aan de overkant gezongen voor christa die aan de andere kant van de canyon stond (helaas staat de foto bij part 4, dus moet je weer even terug kijken). de rest van de groep stopte onderweg voor blowtje dus scotty and me mochten chauffen naar het roadhouse.

Waar een lachende abo vrouw naar mij glimlachde met een paar scheve tanden in de mond dus verscheen er bij mij meer dan een big smile op mijn gezicht.

 

Wat is dat nou een roadhouse?

 

nou dit is er een. je kunt beter zeggen wat is het niet. het is namelijk de enigste fuelstop over een paar honderd meters. Tegelijkertijd is het ook een kroeg, een souveniershop, ontmoetings/drinkplaats voor abo's met hun drankprobleem en natuurlijk kan je er ook poepen en plassen. Desondanks plaste wij toch vaak wild met helaas soms weleens natte broekspijpen. christa plaste toch wel meer dan ik, mijn blaasvolume is beduidend groter. klein detail!!

 

bij het mt ebenezer roadhouse zat ook een shop vol met abo tekeningen. Toch knap hoe ze de puntjes tekenen met een takje. Hoe ze aan de verf komen mag joost weten, daar ben ik nog steeds niet achter. misschien is voor een prijsvraag voor deze aroundtheglobewebsite...

 

 

en ja dit is nou een echte abo...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wednesday, 19th of august roadhouse mt ebenerzer-alice springs

 

oh oh wat is dat toetsenbord door weer heerlijk typen...

 

Back to alice springs. onderweg onze band opgehaald want alles kan je hier laten liggen in de outback zonder dat het wordt meegenomen.

Een mooi verhaal natuurlijk weer, want wij wilde natuurlijk nogmaals met onze band op de foto. rijd er een stel voor bij met een busje en komt na een paar meter toch maar weer terugrijden of wij soms hulp nodig hadden.

nou ja, je komt als geroepen... willen jullie een foto maken

 

 

Back in alice springs

natuurlijk moest zuster anja naar victor charlie charlie, victor charlie charlie come in please..

Do you remember, doctor jeff, kate, de lekkere blonde pilot sam, vic and nancy de bareigenaren van de bar in coopers crossing..

Ja ja anja en christa waren at the royal flying doctor service van alice springs. alle herinneringen kwamen weer boven van de tv serie the flying doctors.

anja kreeg weer de nurse kriebels, care is toch wel waar mijn hartje ligt.

niets over de tv serie te herkennen, bloedserieus werk wat ze daar leveren.

hun werkgebied verspreid zich over 600 km rondom alice met 1,6 miljoen mensen. ze hebben 5 vliegtuigen, 6 dokters en 6 verpleegkundigen.

als verpleegkundige moet je voldoen aan de volgende eisen;

  • current general certificate
  • midwifery certificate
  • accident and emergency care
  • minimum 5 years experience
  • interest in aboriganal health
  • feeling for bush and it's people
  • have a philosophy sympathetic to the ideals of the rfds

Helaas kan ik niet voldoen aan deze eisen (wijkverpleegkundigen van de thuiszorg sla je slag), dus heb ik mezelf maar getroost met een verhalenbundel van patienten van de rfds. opmerkelijke verhalen in de ozzieslang geschreven. hetgeen me weer herinnerde dat wij ook bij de thuiszorg zo vaak zeiden schrijf eens een boek met die bijzondere verhalen van mensen. het kan nog meiden, pak de pen, laat je urenstaat liggen en schrijf een paar ervaringen op.

's avonds was het tijd voor pannekoeken en een echte fles wijn, voor ons geen goon tijdens de trip. we hadden geregeld dat de dj van melanka's 's avonds een oproep zou doen, wie er met twee dutchies in de dreammachine naar darwin wilde cruisen.

we hadden al wel 2 reacties op onze memo van het prikbord gehad maar omdat we een dag later in alice aankwamen dan gepland waren de gegadigden al gevlogen.

maar goed de oproep was al achterhaald, want in melanka kwamen we xong tegen. een oude bekende van lydia, die 's middags in alice was gearriveerd en het wel zag zitten om de volgende dag alweer te vertrekken naar darwin.

daarbij had christa ook nog eens twee dutchies opgedoken onderweg, jan (22) en wesly (25) uit Deventer beide railbouwkundigen. die ook een zuid koreaan genaamd paula opgepikt hadden om mee te reizen met hun naar darwin.

(foto is genomen in darwin, dus vandaar dat rickie erop staat, but there's johnny and xong) en achter christa is wesly, die ze ook gescoord heeft, ha ha)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ook hadden wij nog een roze busje gespot. ik had ze al gezien op het parkeerterrein van de kings canyon. een superlekkere engelse jongen, donkerhaar en echt alles in zijn vw busje was roze van een roze kegelbal tot een roze bh tot en met roze bekleding. Nee hij was geen homo, hij hield gewoon van mijn kleur van het jaar.

De hormonale overbelasting was weer present. Op de dag van vandaag (01/09/06), ja dit verslag is later gepubliceerd) baal ik er nog van dat ik toen niet heb toegeslagen, want nadat ze vertrokken waren in alice heb ik ze nog een keer gezien, ja er waren er meer... jum jum in darwin maar toen moesten wij bij de shell horen dat ze de volgende dag vertrokken naar broome en wij ze nooit meer zouden zien. of toch is er nog hoop... misschien in azie/// ik baal er nog als een stekker van, zit ik hier met mijn roze shirt aan..

 

Sorry een korte omweg, was even afgeleid maar goed het roze busje ging dus niet (grrr) met ons mee naar darwin.

 

Thursday 20th of august alice springs - devils marbles

 

de volgende dag vertrokken wij dus met een nieuwe roadtripgroep. onderweg een tussenstop bij het opmerkelijke plaatsje wycliff waar ze ufo's hebben gezien. hetgeen dus voor opmerkelijke kiekjes zorgde. later te vinden op de website.. anja als alien, al hoef ik daar weinig voor te doen, ha ha

 

overnacht bij devils marbles, een stelletje granietbollen en met de hele groep op een granietbol genoten van de sunset. 's avonds sterren gekeken met heresssssss johnny en vijf shooting stars gespot.  alleen heel lachwekkend hij was altijd te laat. hem een luisterend oor gegeven want hij was upset dat christa niet meer naar hem omkeek nadat ze gezoend hadden en ach ja anja heeft hem even wat positieve energy gegeven voor deze zwartkijker. believe in yourself!!

 

friday 20th of august devil marbels - mataranka 650 km

 

het dreamteam in de dreammachine funky monkey (xong), rocking horse (my) and the green rabbit (christa). wat een supertijd met hem in de auto. lekker gepraat met deze 28 jarige uit parijs afkomstige jongen, geboren in laos en natuurlijk hoe kan het ook anders een weegschaal en goede danser, body wave. Perfect match, alleen het oog wil ook wat, toch meiden. hij is wel grappig, 2e plaats  voor mij ha ha.

vrolijk energiek en een goed hart. hij was net als mij ook op zoek naar de liefde van zijn leven en waar is die dan, vroegen wij ons beide af.

hij omschreef mij als een sttrong horse wild, energetic and she can kick. als pratende vond hij mij wel een type om psychologie te gaan studeren. hee waar heb ik dat meer gehoord?

 

na een superwarme dag in de auto een verkoelende plons in de hotsprings van mataranka. popcorn gemaakt op de vuurplaats van de filmset we never never never en geslapen op het parkeerterrein van de camping.

 

saturday 22 of august mataranka-darwin

 

oef oef ja ik ben er bijna...

 

het illegaal kamperen moest een keer bestraft worden. de campingeigenaar kwam naar ons toe en alsnog moesten wij 9 dollar pppn betalen. ik had eerlijk gezegd dat hij ons een boete zou geven. aangezien hij de vorige avond tijdens het kampvuur netjes kwam vragen waar we verbleven. op de camping toch... en dat het vuur niet zo hoog mocht inverband met zijn woning daarginds en de droogte.

boontje kwam dus werkelijk om zijn loontje.. no worries mate!!

 

tijd om te betalen en weg te wezen. onderweg het hartje van een witte love bird doen stoppen, toen hij tegen de voorruit aanvloog.love was not in the air but on our frontwindowscreen and now dead on the road. But we kwamen een vrachtwagen tegen met 'dreams come true' dus hij zal zijn love birdie wel vinden in de birdieheaven. een white butterfly in the sky en het komt allemaal wel goed en toen nog in de hoop op een lovestory in darwin met mijn engelsman.

 

gestopt in katrine gorge en daar een walk gedaan. geen mooie walk wel een mooie lookout. het verbluffende was toch wel dat we gingen zwemmen in de gorge en ze zeiden dat het krokedilvrij was. totdat ik samen met raphael halverwege het kanaal was en toch maar weer terug begon te zwemmen. je kent ze wel de rattenvallen om ratten te vangen. nou daar aan de overkant was er dus eentje voor een krokedil . mega groot ding en nog noemen ze het water krokedillen vrij!!

 

ik wist niet hoe snel ik weer naar het warme darwin moest rijden om aldaar de roadtrip te eindigen. een onvergetelijk mooie trip!!!!

 

xxxx

 

anja

 

(moet nu haasten want moet christa en steve ophalen van die airport, in een vette bak van een auto, dus nu geen update van darwin... dat komt later.......)) prettig weekend fooks!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer