ontdekkingsreis deel 2


Een ontdekkingsreis

en dan niet alleen genieten hier van de mooie groene natuur, hetgeen zo bijzonder is de eeuwenoude bomen, de felgekleurde bloemen, kabelende beekjes en de kleurrijke vlinders. Ik geniet er zo intens van! Bij iedere wandeling hier ontdek ik weer iets heel moois, het zijn de kleine dingen die het doen, blijf ik zeggen.


Tesamen met Pablo hebben wij een wandeling gemaakt bij la reserva, een groot stuk rainforest zo’n 10 minuten rijden met de auto vanaf Monte Terras van Kees en Willeke, welke wordt beheerd door natuurliefhebster Roberta Ward Smiley. Zij leidde ons rond door haar forest, haar thuis, ontdekt iedere keer weer iets nieuws en geniet van iedere wandeling.

Net als Willeke, ze heeft hier haar eeuwenoude boom teruggevonden. Het ontroert haar zichtbaar nog steeds als zij naast hem staat, een meters hoog verleden samen.Roberta met haar droppy hond, jezus een kalf is er niets bij en haar bijzondere kat dat groomt als een tijgerachtige en er mijns inziens ook zo uitziet.

De bijzondere vlinder die rustte wel 10 minuten op Pablo’s been, een teken van zijn overleden vriend Alfonzo, welke precies een jaar geleden was gestorven in zijn armen. Heel bijzonder en ontroerend. Hetzelfde gebeurde namelijk ook op de begrafenis van Alfonzo.

De volgende dag wederom in het mariposario in Tronadora. Een vlindertuin, echt grote mooie vlinders zijn er te zien, waarom blijven de vlinders in Nederland zo klein, rijst bij mij dan de vraag? Zoiets moois ook het omhulsel, de cocoon.

Wederom een vlinder op Pablo’s gezicht en dan wel voor 15 minuten, zo bijzonder. Het is nou niet dat ze de vlinders daar temmen hi hi hi.
De mariposario, een hele leuke vlindertuin, alles groeit en bloeit er en heel leuk ze hebben een wandelingpad langs alle beesten, kalkoenen, pauwen, konijnen, varkens en paarden. Een aanrader voor het hele gezin.

Maar ook een ontdekkingsreis van mijzelf.
Hoe mooi kan het zijn om echte liefde te ervaren, iemand die naar je luistert, ieder woord onthoud van wat jij zegt, een vliegtuig pakt en achter je aan vliegt, de mooiste gedichten over jou schrijft en ontroert, tranen van puurheid laat voelen van binnenuit, echt je hart raakt. Je niets hoeft te zeggen, aangezien woorden overbodig zijn.

Ik ben niet verliefd maar heb wel een hele lieve dierbare vriend gevonden voor altijd,

unconditional love.

Met zijn drieen hebben we een boom gekocht bij Roberta om een bijdrage te leveren aan het la reserva project. Roberta en haar man willen namelijk de boerenvelden weer terugbrengen naar rainforest, aangezien er door het kappen van het regenwoud zoveel natuurschoon ten aanzien van flora en fauna zoals reptielen, zoogdieren en tropische vogels zijn verdwenen. Zie voor meer informatie haar website www.la-reserva.org.

Om onze vriendschap te laten groeien, hebben wij de Guatitiboom, een wild tabacco tree,   geplant in de tuin van Willeke. De nationale boomplantdag, maandag 20 oktober, voor ons, het idee zat al eerder in mijn hoofd omdat te doen en ja hoor de wensen komen weer uit als ze uit moeten komen.

De boom zijn orginele naam is Guitite maar Willeke dacht eerst dat hij Guatiti heette en dat paste eigenlijk gelijk bij ons. Mijn verklaring,  wij hebben elkaar ontmoet in Gua van Guatamala waar Pablo woon en ti en ti zijn Christa en ik want ti staat voor jou in het spaans.

De crea beas hadden van te voren een bordje gemaakt met zijn drieen, Pablo heeft de tekst gemaakt * Guatiti el lugar magico de los amigos mariposa*, ik de mozaiek *een vlinder* en Christa heeft het creatief geschilderd, ingestipt en ingekleurd.

Een bijzonder moment van planting in de tuin van Willeke, te samen met Antonio, een gast uit Belgie. Met zijn vijven, hebben we een toekomst geplant dat mag gaan groeien en bloeien in Tronadora.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer