nieuwe liefde

Als je de waarheid wilt weten,

achter elke waarheid valt een grotere waarheid te ontdekken.

 

Om vandaag, 24 november, maar eens met de deur in huis te vallen om mijn sterk verhaal te beginnen.

 

Hoe toeval kan toeval zijn, vraag ik mij wederom weleens af...

Wat als je de engelenkaarten van Christa erbij haalt en in dezelfde week, 4x achter elkaar op verschillende dagen de volgende kaart trekt.

 

Nieuwe liefde

 

Betekenis van de kaart

Er begint een nieuw hoofdstuk in je liefdesleven, dit kan zijn met een nieuwe partner of het kan zijn dat de liefde in je bestaande relatie opnieuw gaat bloeien.

 

Open je hart voor een nieuwe injectie met goddelijke liefde in je leven, in de vorm van een partner. De engelen bereiden je voor om heel bewust te kijken naar nieuwe mensen die in je leven komen. Want een nieuwe partner kan een totaal andere type zijn dan eerdere partners. Sta open voor veranderingen in je huidige relaties, en houdt niet krampachtig vast aan hoe jij vindt dat een relatie  moet zijn. Dit is een periode van buitengewone veranderingen in je liefdesleven, heb vertrouwen dat God en de engelen hier aan het werk zijn voor jouw hoogste goed.

Veranderingen in je liefdesleven zijn alleen pijnlijk als je te star bent in je denken en je doen. Als je meegaat in de golven van liefde, zul je zien dat de niet (meer) functionerende dingen in je liefdesleven simpelweg verdwijnen.

Zij worden in een snel tempo vervangen door nieuwe perspectieven, die je heerlijk zult vinden. Huidige relaties zullen misschien worden beeindigd, of misschien fungeren ze als een brug naar een nieuwe fase van passie en vernieuwde liefde.

Misschien ook komt er een nieuwe partner in je leven, en met die nieuwe partner inspiratie voor groot geluk voor jullie beiden.

-------

 

Hatsikidee, Anja heeft nieuwe liefde gevonden, nieuwe liefde in haar zelf. Je bent immers nooit te oud om te leren over jezelf. Je moet innerlijk door dalen gaan om weer te pieken, spirituele groei noemen ze dat.

Als die dalen er zijn, vind ik het nog steeds moeilijk om te communiceren maar eet het in ieder geval niet meer weg, laat het misselijke gevoel komen. Ik luister naar mijn lichaam, wat heeft deze mij te zeggen en wat voor boodschappen krijg ik toch allemaal ‘s nachts door. Heel bijzonder in mijn slaap is het niet alsof ik droom en ik ben niet klaarwakker maar ik voel dat ik geheald word, zie dan dingen helderder, het o ja effect.

Heel mooi en rustgevend om te ervaren. De engelen zijn aan het werk.

 

Veel verdriet is er de laatste weken naar boven gekomen, dacht dat ik er weer was nadat ik die bloem zag bloemen (zie vorig verhaal) en nee hoor daar ging de jojo weer.

Heel goed, laat maar gaan, zolang mensen om mij heen mij dan rustig laten gaan en respecteren wie ik ben, gaat alles goed. Alles op een rijtje zetten.

Eerst voor mijzelf in mijn soms chaotische hoofd (wil zoveel, moet dit en dat nog doen en ja van buiten de rustige zelf zijn), maak mezelf soms gek, dat brein staat nooit stil. Dingen voor anderen willen doen, het presteren en dan jezelf vergeten. Voor jezelf opkomen, wie ben ik en wat wil ik en dan zelf beginnen met de kleinste dingen.

 

De enige beperking die er is, is de beperking van mijn gedachten

 

prestatie versus liefde

Figuurlijk geen kracht meer hebben om die betonmolen te vullen met grint. Een gevecht met jezelf want je kan niet opgeven, je moet presteren (want ik koppel een prestatie leveren aan liefde terugkrijgen), moe van jezelf, misselijk daarbij zelfs. Hoe gek kan een mens zichzelf maken en waarom nu een moment van zwakte (ook dat antwoord heb ik gevonden... ik bevind mij op de hartmeridiaan daarover later meer).

 

Herkenning in anderen zien... mensen die maar doorgaan met werken en niet aan zichzelf denken en ik Virginia belachelijk maken als zij de yoga afzegd omdat zij ongesteld is en last van haar buik heeft.

Ik haar belachelijk maken, terwijl ik nu zie dat ik trots op haar ben omdat zij kiest voor zichzelf en ik daar een voorbeeld aan zou moeten nemen.

 

Martijn en mijn ouders dingen verwijten (waarom stuur je geen pakketje op of waarom weet je niet wat ik aan het doen ben), boosheid, terwijl ik eigenlijk gewoon heel erg verdrietig ben en dat niet kan uiten, om hetgeen er naar boven komt en dan zo reageer. Het zijn immers altijd de mensen van wie je houdt, die je kwetst.

Sorry pap, mam en Martijn, ik hou van jullie!

 

Materieel bezit maakt mij niet gelukkig maar liefde voor mijzelf en van anderen, maakt mij zielsgelukkig.

 

spirituele groei

Ik hoor je denken, wat is er nou toch allemaal met die meid aan de hand, het klinkt als een identiteitscrisis. Je mag het zo noemen maar ik noem het spirituele groei en vind het fantastisch dat ik dit kan ondergaan met mijzelf. Het mooiste geschenk welke ik mijzelf kan geven. Vele mensen denken Anja doet maar wat in het buitenland. Nee, Anja is op zoek gegaan naar haar ware ik, de kern van haar verhaal, het boek waar menigeen doorheen bladderen.

 

Besluit jezelf te zijn en weet dat wie zichzelf vindt, zijn ellende verliest

 

Maar uhhh wat komt er nou allemaal boven....

 

kotsmisselijk

Ik had twee verhalen terug al verteld dat ik last van misselijkheid had en ja hoor zeg nog tegen Christa 5 november, dat die misselijkheid mij zo dwars zat dat ik eigenlijk zou willen kotsen en ja hoor... wat is dan achteraf de makkelijkste weg... (herinnert u zich deze nog....) Na een avondje uit met Gary in Tilawa, afterparty met andere Gary in de roadhouse en nog eentje toe bij Patricia lag Champannie weer in de tuin en zo ook de volgende dag in de cabina.. heerlijk alle ellende er letterlijk en figuurlijk uit te kotsen. Alcohol een afweermechanisme om niet te hoeven voelen wat er werkelijk met je aan de hand is maar no no mijn lichaam zei luister naar jezelf.... kotst je ellende je uit (tot gal aan toe) om je beter te voelen. Annie Champannie did it her way.

 

verdriet

Hier te midden van een relatiecrisis komt vroeger naar boven, hoe ik niets kon zeggen, een brok in mijn keel, geen tranen kon laten zien dat mijn ouders een relatiecrisis (zoals ieder gezin die heeft maar uhh das natuurlijk ook gewoon spirituele groei) hadden, en nu hier aan tafel laat ik mijn tranen gaan en geef ik aan dat het pijn doet. Een stukje verwerking van vroeger. Het minst favoriete verhaal over mijn jeugd, ruzies, je schaamt je ervoor voor de buitenwereld maar ieder huis heeft zijn kruis. En als je erover praat hoor je ook dat er in elk huis iets is, je kunt niet de schone schijn ophouden. Ik dus ook hier niet en ja dan komt het er nu uit, het verdriet.

 

hoog sensitief

Het antwoord kwam ook naar boven waarom ik vroeger altijd zo moest huilen in de kleuterklas als mijn moeder mij wegbracht of dat ik heimwee kreeg als ik ergens uitlogeren ging of dat ik moest huilen als we op een verjaardag van een oom of tante waren en ik wilde naar huis. Thuis waar het veilig was, aangezien in een kamer vol met mensen teveel energieen binnenkreeg (of te wel het lief en leed van anderen aantrok, onbewust). Ik ben namelijk supergevoel, hoog-sensitief zoals iedereen het in deze tijd noemt. 

 

Op zoek naar liefde

Liegen over one night stands, die er niet zijn geweest. Sorry Lin dat ik tegen je gelogen heb maar het verhaal van Pieter was ook niet waar zoals hij al zei. Ik was op zoek naar liefde, een schreeuw om aandacht, een arm om me heen en  wederom die prestatiedrang naar anderen, hoe stoer was je dan eigenlijk wel niet. Emotionele onzekerheid noemen ze dat nu met een mooi woord. Ik bouwde een beschermlaagje om me heen wat uiteindelijk een Berlijnse muur werd met prikkeldraad.

 

De prestatiedrang die ik mijzelf oplegde als een jongen helemaal voor mij ging, zelfs na 10 blauwe kaarten, de grootste lol hadden wij samen maar ach hij was de knapste niet maar achteraf was hij wel de liefste geweest. Mmmm volgens mij kamp ik nog steeds met dat probleem.

 

En dit inzicht krijg je allemaal na het lezen van een artikel in het blad de happiness editie ‘inzicht’. Een artikel over het boek van Keith Ablow, wees eerlijk naar jezelf leer de kracht van zelfinzicht kennen. www.livingthetruth.com

 

En nu ook hoe bizar kan het zijn.. dat mijn eerste grote liefde Marco een look a like is van Christa haar eerste grote liefde Mark. Toeval?!

Herkenning van mijzelf in de karakters van Kees en Willeke wat mij ook weer aan het denken zet en wat zo ik doe, zo ik ontmoet. Een wandelend leerproces, waarbij het einddoel niet belangrijk is maar de weg er naar toe.

 

De dingen die ik doe bij Kees en Willeke kun je ook weer herleiden, ben je aan het onkruid plukken, dan ben je je eigen onkruid aan het plukken, help ik mee met de fundering voor de rancho (werk ik mee aan mijn eigen innerlijke balans, de fundering voor mijn nieuwe liefde), fruit persen (pers je ideeen eruit) of de prestatie willen leveren om een door de wind en regen aangetaste deur weer als nieuw te krijgen met verf dat betekent voor mij dat ik het hier niet mooier kan maken dan dat het is.

 

ga terug naar je kindertijd...

Puzzelstukjes welke in elkaar vallen (en dat ook wanneer je dan figuurlijk, een puzzel van nemo op tafel neerlegt bij Kees en Willeke), hier bij Kees en Willeke en dat terwijl Marius en Willie 2,5 jaar al hebben gezegd om eens te kijken naar mijn kindertijd.

 

Ga doen wat je toen deed. En ja Annie is aan het schilderen geslagen voor vrienden en familie en bizar om te ondervinden hoe creatief ik eigenlijk ben qua tekenen (thanks Willeke voor de verf en de aanzet) en wat voor impulsen ik door krijg over bijvoorbeeld het karakter van mijn pasgeboren nichtje Britt. Ik heb het in een verhaal aan Ron en Corinna geschreven met een mooie bijpassende tekening erbij (ja komt zomaar uit mijn handen). Heel mooi om te doen.

 

Een ingeving is creativiteit die mij iets probeert te vertellen

 

Veel herinnert hier aan thuis, de Nederlandse dingen, de geur van een pan soep, herinnert aan moeders, het vers gemaaide gras aan vaders. Ik zet al mijn zintuigen hier op volle werking en het voelt goed.

 

Hi, hi Kaatje, ik zie je al zitten op die bank.. is ben toch niet weer zo’n verhaal aan het schrijven net als in het boek de Celestijnse belofte. Ik heb ook heel veel zin om naar Peru te gaan en uiteindelijk zal dat boek ook nog wel op mijn pad komen.

 

Kan je het allemaal nog volgen?

Pap, ik hoor je denken waar houdt ze zich nou toch allemaal weer mee bezig die dochter van mij, maar het gaat nu echt weer goed met mij, no worries, heb dit af en toe gewoon even nodig deze periodes.

Christa zegt zelf dat ik soms te diep kan gaan en het te moeilijk voor mijzelf maak maar this is me!

 

Natuurlijk hoor ik mensen ook denken, Anja waarom schrijf je dit allemaal op en zet je dit op je website. Nou daar komt ie....

Ik weet namelijk zeker dat jij een deel van mijn verhaal in jezelf herkent. Het brengt weer gespreksstof, ook over dingen waar je samen soms nog nooit over hebt gepraat. Iedereen voelt zich weleens kut maar uiteindelijk worden wij er alleen maar sterker en gelukkiger van als wij het openbaren. Met dit verhaal hoop ik ook weer een stukje in jou te openen op zoek naar jouw waarheid om dat ik hiermee ook een bijdrage hoop te kunnen leveren in jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Ik houd van mijzelf en ik hou van jou!

 

En uhh ik heb ook ervaren dat ik met gedachtenkracht veel kan bereiken, he Kim. Dank jullie wel meiden voor jullie lieve reacties op mijn email. Friends for ever!

 

Het is wel veel he, maar er is meer.

 

En misschien gaat dit voor velen wel even ver boven je pet maar voor mij niet dus...

Dus als je wilt kan je afhakken en de Gooise vrouwen gaan kijken...

 

Christa is stel tegengekomen, een gringo met een tica welke in de real estate zit, uhh huizenverkoop en ja zo is ze erachter gekomen dat de hartmeridiaan hier loopt. Er lopen namelijk meridianen (ley lines) over deze wereldbol en de hartmeridiaan loopt hier, vandaar dat wij wellicht hier zijn in het jaar van de hartchakra.

Ik ben dus niet voor niets mijn hart aan het openen hier. Er is hier dus een bepaalde energie te voelen.

 

En waarschijnlijk bevindt het huis van Sunshine en Bernard zich ook op deze lijn. Als je daar zit op de heuvel, voelt het zo rustig en wil je niet meer weg.

Sunshine en Bernard wie zijn dat.

Dat zijn de ouders van Gary (voor een uitgebreid verslag van de piepjonge Gary, he Christa, verwijs ik je door naar de site van Christa). Gary is een man uit Californie, die hier op bezoek was bij zijn ouders die hier permanent wonen in Tronadora.

 

Toen Willeke en Kees twee nachten weg waren en wij de bed and breakfast runden kwam hij op een avond langs. Mmm, wij hoorden de zoemer (van de bewegingsmelder van de poort) gaan dat er iemand op het pad was. Wij, met zijn tweeen de deur openmaken en in de deuropening zagen wij Gary met de vraag of Willeke thuis was. Nee dat was ze niet.

Een bijzondere ‘jonge’ man met hele mooie ogen.

 

De volgende dag kwam hij weer, mmm Christa liep als een blinde kip op hem af, hormonen sloegen optilt, heb haar zo nog nooit gezien, hi hi.

Gary, omschreef ons later als twee monks die hier op hun berg zaten en niet de buitenwereld in gingen, als twee jonge katjes die schittig om het hoekje bij de deur gingen kijken wie er waren.

Iemand die zo’n uitsprak doet de tweede keer dat wij hem vluchtig ontmoeten moet heel veel bijzonders in zijn mars hebben, dus met hem meegegaan naar het Tilawa hotel voor een potje pool en om eindelijk maar eens weer onder de mensen te komen. Gary heeft een boek geschreven over zijn wereldreis en is nu bezig met een boek over reincarnatie. Toeval bestaat niet.. aangezien Christa volledig in hem haar ex Mark zag maar wauw die liefde tussen Gary en Christa was heel kort (twee dagen omdat hij weer terug naar huis moest) maar heel intens. Hij was er voor haar om het moment dat ze die knuffel nodig had (buiten onze dagelijkse knuffel van de dag).  Iets wat ik haar van harte gun!!!

 

Okay maar Sunshine alias Janice en Bernard zijn dus de ouders van Gary, welke ik 7 november heb ontmoet bij Kees en Willeke tijdens een crocke game door Gary georganiseerd in de tuin.

 

Bernard een man van 70, waterman, als je met hem in gesprek gaat heb je aan een paar woorden genoeg. Ultiem, je zit op 1 lijn. Doe je ogen dicht en we zijn allemaal een.

Word niet boos op de ander, want je grootste vijand zegt het meest over jezelf.

 

Sunshine (een hele bijzonder lieve bijnaam), een vrouw, ram van 69 en is nog met spirituele groei bezig, leert van zichzelf door naar zichzelf te kijken naar haar innerself. Wauw en ik maar denken dat dat op hield als je zo oud bent maar je bent nooit te oud om te leren. Dat bleek wel weer in het gesprek die wij samen hadden, 20 november. Herkenning in haar verhaal over de liefde in jezelf vinden en daarbij een stukje verleden zien zoals het was.

Bizar dat wij beide op ditzelfde stuk zijn beland en dat terwijl er een leeftijdsverschil van ruim 40 jaar tussen zit.

Een heerlijke middag hebben wij daar gehad, Christa en ik samen met Bernard en Sunshine, humor, knuffels, eerlijkheid en inzicht met een kaarsje aan, regen buiten, de veranda verlicht en als afsluiting een dansje met zijn vieren. Heerlijk!

Ennuh moet ik ook nog even kwijt voor dat ik tot het bijzonder toevalsverhaal komt.. de verklaring van het alles.

Het huis dat is zelf ontworpen door bernard en is ingericht, met een hoog plafond maar toch heel warm, met een soort rechthoeken in het plafond om naar de sterren te kijken in iedere kamer (dat heb ik ook altijd gewild) en in de keuken kijk je naar alle vertrekken want de keuken heeft hij zo gemaakt dat je welke windkant je ook uitkijkt, je door een raam kijkt, hetgeen het heel ruimtelijk en een met de natuur maakt.

 

En nu komt de clue van het verhaal... alles komt op zijn plaats, het laatste puzzelstukje is gelegd.

 

Sunshine gaf mij een print van 9 kantjes over turning of the tide. Een message van Kuthhumi een channel van de universe met de aarde, net zoiets als Char, voor de leken onderons. Het is naemlijk zo dat 11-11 het tij ging veranderen.  De hele wereld ging van het piscean tijdperk naar het Aguarian tijdperk. Het piscean tijdperk was het tijdperk van where everyone expected to be told what to do, how to do it and when to do it and 11/11 we were entering the Aguarian tijdperk. This is the time of reclaiming your power and stepping into the knowingness of who you are and what your truth is.

 

De aarde verandert dus, we gingen een nieuw tijdperk in en in die message stond ook dat tussen de 11de en de 13de een groot deel van jezelf is disconnected, perhaps even you may sense or feel some kind of disruption within yourself. Ja dus deze dagen was Anja van het pad af, verdrietig en alsmaar aan het denken.

The greatest fears will close and you will find that the realisation of what fear is all about coming to the fore. It is vital that you truly understand the illusion that lies within, beneath, above, before, behind ant to each side of fear.

The 12 point chakra system within the open heart of every willing soul and by this we mean the willing souls who are ready to fully face themselves, completely reclaim their power and be confident about their mission to move forward.

 

From the 13th of November the energies change completely, a completely newe signature wille slowly be integrated into the DNA of your body. That integration process will take place from the 13th to the 21st of november, during that time you will find yourself simpley dropping that wich you deem no longer an important part of your life, your process, your thoughts, your attitudes and your beliefs. Accept the truth about yourself.

 

Mijn leven is ook zo compleet veranderd in een maand. Niet normaal, besefte ik mij toen ik dit las en ook deze week nog eens toen ik Pablo, Christa, Willeke en Antonio emailde omdat het een maand terug is dat wij de guatitiboom samen hebben gepland hier in de tuin. En wederom nu weer nu is dit omschrijf. Zo bijzonder!

 

You will see how important this journey has been for you. You will also begin to realise how important all your challenges have been and I suggest that once you have read, re-read and re-read the message from him that you then sit in grtitude for every challenge, for every tear you have shed, for every moment htat you wept, been wounded and experienced pain and suffering, for it is all of that which has brought you to where you are and it is this combined energy of emotional, mental and spiritual maturity that grants you acces to the worlds of liguid light, liguid love and fluid consciousness.

 

Hoe mooi is mijn bestaan

Heel mooi, it feels good to be alive! Ik houd van mijn leven.

 

Een dikke knuffel aan mijzelf en aan jou voor het lezen van mijn bijzonder verhaal recht uit het hart. Dank voor wie je bent en dat je dit met mij wilt delen.

 

Anja Snoek

 

Tronadora, Costa Rica, 24 november 2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer