New Years Eve (NYE)

Nadat ik Joyce 30 december had verblijd met cadeautjes en wij daarna gezellig met mijn roomies en Joyce uiteten zijn geweest in de Five O's in Coogee was het de volgende dag tijd voor....................

 

NEW YEARS EVE

 

Een van de doelen van mijn reis naar Australie is weer verwezenlijkt, namelijk het meemaken van oud en nieuw in Sydney. In een woord SCHITTEREND.

 

Rond een uurtje of vijf 's middags gingen wij op pad (met de gelukspoppetjes opgespeld van Linda, de bonequinhas da sorte, heel toevallig had Christa er ook eentje, dus die moesten gezien worden) met de bus naar Bondi, een ritje van een half uurtje.

 

 

 

In Bondi naar Dover Height, de Dudley Page Reserve, een heuvel ter grote van een voetbalveld met een prachtig uitzicht over de Harbour Bridge, de stad, de haven en het Opera House.

 

Het veld was voorzien met verscheidene eettentjes inclusief Nederlandse poffertjes, toiletten, soft brush tattoo shop, een top dj, kermisattrakties en gekke verklede mensen die optraden op stelten. Dus een goed plaatsje verovert, met een fantastisch uitzicht.

 

 

 

 

Het gezelschap van vanavond bestond uit; Christa, Marthe, Cormac (geen introductie meer nodig dacht ik), Arthur

(een vriend van Christa uit Nieuwekerk), Micheal

(een jongen uit Ierland, welke we al ontmoet hadden in de Wizard of Oz), Lisa (een nichtje van een vriendin van Marthe) en Matthew

(kok van de Rugby Club met een vette MG).

 

 

 

 

 

 

In het begin was het rustig, dus Christa en ik gingen op pad naar de soft brush tattoo shop, waar we dus een tattoo hebben laten zetten (die maar een week blijft zitten hoor mam). Christa een cheekoo en ik een 'love' teken. Dus wij gingen terug naar de groep en wij beginnen te zingen ' Love is in the air' en net op dat moment kijk ik in de lucht en heeft een vliegtuig twee hartjes in de lucht getekend. Is dit 'meant to be, or not'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 21 uur brak het vuurwerk los voor de kindertjes, die ditmaal later naar bed mochten dan na sesamstraat. Dit was al een spectaculair mooi gezicht, geen sterretjes maar prachtig siervuurwerk.

 

Het feest brak echt los en wij hebben hevig gedanst op de heerlijke muziek van de dj. Ozzies nagedanst lekker op je blote voetjes, voetjes van de vloer.

Om kwart voor 12 weer neergedaald op de plek en daar met volle spanning afgewacht en het was FANTASTISCH. Een volle twintig minuten lang, prachtig vuurwerk, geen minuut verveelt, kippenvel, smile op mijn gezicht, een heerlijk gevoel dat het mijn TOP jaar gaat worden.

 

 

Alle lichten op de harbour bridge waren uit en het siervuurwerk spot de lucht in en op meerdere plaatsen op het water werd het afgestoken. Op het einde werd stap voor stap de harbour bridge weer met het vuurwerk belicht. Onwijs mooi!

 

 

 

Dikke nieuwjaarszoenen en de Ierse bleven zich verbazen over de drie zoenen van de Nederlanders, aangezien zij er maar een gewend zijn.

Helaas is het gewoon niet haalbaar om van het vuurwerk foto's te maken maar gelukkig hadden wij onze vakantieganger Arthur (die heerlijk diep in het glasje had gekeken met alle gevolgen van dien), die zijn camera mee had en Christa heeft het allemaal gefilmd, zodat wij in Nederland nog heerlijk kunnen nagenieten van dit speciale moment.

 

Daarna wederom weer de voetjes van de vloer, en het 'meant to be gevoel' werd weer beloond door het nu zo speciale nummer van 2006 'love is in the air'. Daarbij werd er midden op de Harbour Bridge een rood kloppend hart vertoond. Raar maar waar!

 

Om 1 uur werden wij van het veld geveegd en vertrokken wij naar de auto van Matthew om daar onze eerste fles champagne open te knallen en te proosten op het komende jaar. Al lallend liepen wij naar Bondi beach, onderweg vele dronken maar blije mensen welke we een happy new year wenste.

 

Op Bondi Beach was een groot optreden van FatBoys Slim (house muziek). Prachtig, met grote laserlampen, heerlijk dansen met je blote voeten in het zand op de fantastisch beat. Great feeling wederom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een after party op the beach, waar Joyce nog verscheen om de beste wensen over te brengen. Toen rond een uurtje of zeven heel moe maar voldaan mijn bedje in gekropen, want het was EEN ONVERGETELIJKE AVOND!

 

De volgende dag het bed uitgebrand, nieuwjaarsdag, de heetste dag sinds 1939 in Sydney, zo'n 44 graden. Dus wat doe je, je gaat lekker naar het strand. Nou lekker was anders ditmaal.

 

Als je op straat liep, voelde het echt alsof je een heater in je gezicht had. Evenals ik in de zee lag met mn kussentje te dobberen en ik met mijn gezicht naar het strand draaide kreeg je echt een hete waas op je gezicht. Laat staan toen ik weer op het strand ging liggen, ik voelde mij echt een gebakken ei.

 

Dus maar weer verkoeling gezocht in het overdekt terras van het CBH, aangezien het in het appartement ook niet uit te houden was, de van blaaste ook alleen maar hete lucht. Ha, ha maar wel weer een ervaring rijker.

 

 

Happy New Year!!

 

dikke kus,

 

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer