Monte Terras, bij Kees en Willeke in Costa Rica

Bien venidos a Costa Rica 
Een korte intro van Costa Rica... met dank aan Jason voor de uitleg van de vlag...

De 7 sterren staan voor de 7 provincies van Costa Rica. Costa Rica heeft een oppervlakte van 51.100 km2. De takken in de vlag symboliseren de koffieplantages.


De twee boten staan commerciel bekent.

De poorten symboliseren de belangrijkste havens van Costa Rica, te weten Limon en Moin aan de Carribische kant van Costa Rica, waar de loveboats vertrekken. Helaas lukt het niet een foto van de vlag te downloaden en in mijn site te zetten maar gebruik maar even lekker je fantasie of pak ouderwets de atlas er even bij.


De hoofdstad van Costa Rica is San Jose en ligt redelijk centraal in het midden van Costa Rica. Costa Rica is bekend om zijn tropische regenwouden. Het is hier ook zo mooi groen, niet normaal. 

De valuta is de colon. 1 dollar is 550 colon. 

De hoogste berg is chirripo en is 3820 meter.

Wijdste krater is Poas Volcano, 1 km diameter. 


Het Klimaat is tropisch met twee seizoenen, het droge seizoen van december tot april en het regenseizoen de rest van het jaar, ja en wij hebben het geluk om de drie natste dagen van het jaar hier te mogen mee te maken met de open haard aan, potje rummi spelen, het meer niet zichtbaar door de witte waas van de regen, kleine meertjes ontpoppen zich in het grasveld en de vrachtwagen voor een nieuwe landing zand komt vast te staan in de gras. Heerlijk dat je dan een thuis hebt, want zo voelt het.


Sinds 4 oktober zijn we alweer in Costa Rica en de dagen vliegen voorbij. Wij zijn weer aan de arbeid bij Kees en Willeke Voogd en het voelt heerlijk. even de omgeving van laguna de arenal (het meer) en ik verblijf dus in Tronadora.
Kees en Willeke 44 zijn getrouwd en wonen sinds 3 jaar in Costa Rica. Ik noem ze voor de makkelijkheid WK in de volgende stories. Nooit extreem veel en lang gereisd, gewoon vakanties naar Turkije en Griekenland, gewoon werken op de veiling in het West land of als activiteitenbegeleidster en woonachtig in ´s Gravenzande.En dan van de een op andere dag, Nederland zat zijn, elkaar aankijken, we gaan naar Costa Rica. Nog nooit geweest, gewoon doen. 

Een huis met land komt op je pad, en binnen drie weken is het van jou. Een geweldig uitzicht over het meer, laguna Arenal, veel groen om je heen, bergen, een geweldige tuin met ananasplanten, druiven, grapefruitbomen, sinaasappelbomen, kruidentuintje en de huisdieren komen vanzelf aanwaaien. Het uitzicht op de vulkaan bij Kees en Willeke vandaan.... hi hi dat rijmt... een heel mooi plekje op aarde.
Lucky, een groot uitgevallen tekkel vrouwtje, zo lief met een waggelend kontje omdat ze door een idioot express is aangereden en haar heup heeft gebroken. Fotootje ontbreekt.Pluto, een mooi mannetje voor mij de macho van casa Voogd. Koeien, auto%u2019s en fietsen proberen te imponeren maar als komt meneer Husky langs dan kruipt hij toch even achter het hek. Heerlijke hond zo liefdevol en Lucky en Pluto gaan altijd mee voor een wandeling. 

Chica, 1 jaar oud en nu al moeder voor de tweemaal van vier kleine pukkies. WK hebben er nog twee over dus kom maar effe langs om ze gratis af te halen. Zo lachen hoe speels ze zijn vooral als je aan het bezemen bent vallen ze de bezem aan of gaan in het blik zitten. Kruipen in en achter de computersysteemkast of hangen in de gordijnen. 


Chica ook wel chickie chickie genoemd, heeft een hele rare verslaving, zit je lekker op de uitzakbank, voel je inene wat in je haar... ze kickt op gewassen haar en gaat het dan likken. Ja kan je gelijk effe checken wie fris achter de oren is. 

Moeder poes kiest de bizarste plekken uit om haar kittens te voeden. Ach niets is lekkerder dan tussen Annies benen op de bank de melkuniefabriek uit te vertegenwoordigen. 

Lara houdt alles goed in de gaten.


Lola en Mushu hoor je praten of kieren als het regent of als er hard geluid wordt gemaakt. 


WK en hun beestenboel, gewoon heerlijk dat het hier ronddwarrelt zo vrij en vol gezelligheid. 


Maar naast gezelligheid moet er natuurlijk ook een centje verdiend worden dus wat hebben Kees en Willeke gedaan... Je pimpt twee kamers om in je huis en start een bed and breakfast en van lief en lee bouw je 4 cabinas op je landgoed en richt deze heel kleurrijk in en start www.monteterras.com in Tronadora.cabina limon verde, een van de 4 cabina?s waarin je kleurrijk kunt overnachten

 
Ondertussen wordt tevens een rancho door hen zelf gebouwd, laters hierover meer.

Kees en Willeke zijn medeoprichters van de hotelketen, www.hollandhotelscr.com. Een keten van 13 hotels in Costa Rica met Nederlandse of Belgische eigenaren. Voor de keten verzorgen zij het emailverkeer qua reserveringen van vakantiegangers en stellen zij op verzoek van de vakantieganger de reis naar keuze samen.


Crea beas zijn het, de graag hun handjes laten wapperen, heel zorgzaam en gastvrij zijn. Gelijk na de eerste nacht had ik al zoiets van hoe ik hun kan promoten, het voelt hier gewoon goed en rondom is heel veel te doen. Ik moest gelijk aan de wandelaars denken van de Thuiszorg, Marian, Jannie, Jannie, tante Nel echt iets voor jullie om hier heen te gaan!! Een mooie groene natuur en heel veel bloemen en beesten te vinden in het wild. Uniek, ze noemen het niet voor niets Pura Vida, het pure leven.


En voor de mountainbikers, Mark, vader Gerard van Karin is het ook zeker de mooite waard en hier te mountainbiken, de wegen zijn goed en heuvelachtig * ja binnenkort stappen dwaas en ik ook op die mountainbike. 

Schaatsen op het meer zit er hier helaas niet in maar Corrie en Jan uhhh opa Jan en oma Corrie volgend jaar april organiseren ze de eerste motortoer door Costa Rica dus wellicht ook iets voor jullie. Geen nood dat je geen Spaans kent, want een Nederlandse gids en Nederlandse hotels wat wil je nog meer. Kom hierheen!!

Jullie kennen mij, ik zou het niet op mijn website zetten als ik er niet in zou geloven.

Kees staat tevens op de vakantiebeurs in Nederland in januari, dus als je er toch bent, wip even langs. 


Voor mij voelt het echt zo dat we nu allemaal ondernemers ontmoeten de laatste tijd. Het komt allemaal op ons pad, deze leermeesters.... pruttel pruttel in mijn hoofd, die ketel met ideeen... wellicht een onderneming ergens starten.... pruttel pruttel... 

En zoals Winnie de Pooh zegt..


wat is er mis met weten wat je nu weet en nog niet weten wat je voorlopig nog niet weet. 


Vandaag zelfs de gelegenheid van Kees en Willeke gekregen om 3 november 2 nachten de toko te runnen, superleuk, een uitdaging, kom maar op met die vakantiegangers!

We blijven hier heerlijk plakken want er is zat te doen......... 


Dikke knuffel 

Anja

Reacties 1

henk dinnissen 24-05-2011 21:38

hallo Willeke ik ben Henk de broer van Annte zou je Annie en Jan even de groeten willen doen en ze veel plezier toe wensen toch wel makkelijk om iemand op te sporen in costarica via google nou Willeke ook jou wens ik nog een leuke tijd met Annie en Jan en ik hou de site nu in het vizier groetjes van henk

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer