Mission Beach, roadtrip

Hey zijn wij daar weer, trek je het nog in een beetje in de tropische zon? Ga je nog de finale kijken van het WK vanavond?? Ikke niet hoor, das mij te laat om om 5 uur je bed uit te rollen, moet namelijk om 6.45 uur vertrekken om te duiken op het Great Barrier Reef. Heb er zin in!!

 

Maar uhhhh waar was ik gebleven...

Van Townsville zijn we zaterdag 24 juni naar Mission Beach gereden. Mission Beach is een klein dorpje met 1100 inwoners aan de oostkust. Er staan vele grote huizen aan het strand omringd door palmbomen en kijk uit maloot af en toe een kokosnoot.

Het zag er puur uit, ruig, doorgewaaid. Vele verwoeste bomen door de cycloon die daar op 21 maart (hoe kan het ook anders dan op mijn verjaardag) het land teisterde.

Onze mission van deze dag was een moccachino (heb nog nooit zoveel koffie gedronken in een jaar, ja en nu werk ik niet meer bij de thuiszorg) drinken met Marthe, Lisa, een fransman en een Engels man.

Met Marthe had ik samengewoond in Coogee en Christa is haar reis begonnen met Marthe en is toen naar NZ gekomen om met mij en Boaz samen verder te reizen.

Ik had Marthe al vijf maanden niet meer gezien of gesproken. Ik had haar wel geemaild maar niets teruggehad. Dus ik had een raar gevoel, ook tijdens de ontmoeting. Het voelde niet relaxed. Ik had het gevoel of dat zij dacht dat ik Christa van haar had afgepakt in een voor haar moeilijk periode. Dit gevoel heb ik helaas niet met haar kunnen bespreken want ze reisden met re-location. Re-location is een bedrijf die campervans verhuurt, die kan je huren maar dan moet je de campervan wel binnen een bepaalde tijd van punt a naar b brengen. Je moet zelf de benzine betalen en als een kangaroetje de weg oversteekt is de schade voor jou. Maar je hebt wel een campervan als onderdak, soms zelfs met dvd, douche en toilet.

Na een paar uurtjes vertrokken ze dus weer om weer verder te rijden en Christa en ik gingen toen maar heerlijk uitwaaien op het strand om vervolgens aan ons favourite gerecht Green Curry te beginnen te koken voor Rick, Alex en Sven. (Helaas geen profielschets van Alex en Sven, komt wel ff na de outback).

Op Magnetic island hadden wij deze Badhoevedorpers ontmoet en is het idee ontstaan om samen op roadtrip te gaan naar de outback. We besloten een flyer te maken en op te hangen in alle hostels in Cairns en dit is het resultaat om met meer zielen en meer vreugd de outback in te gaan..

Wanna join the roadtrip 2 alice springs

 

If you have a car/van/helicopter/wicked bus etc. and you're up for a good time in the outback, join us and drive with us to Alice Springs. We're looking for a mixed group of people (singles off course), all nationaltities are welcome.

 

Forget the water lets bring goon...sleep under the stars party with the kangaroos, turn the music on, and owh yeah it's safer too!!!

 

If you're seriously interested call:

Sven 0406770454

Anja 0415133411

 

Already 2 cars, 4 people going. Date of departure approx. July 10th.

 

GO OUTBACK OR GO HOME

 

Is het niet geweldig! De eerste auto is al door de selectie heen en vanavond hebben we nog twee dates met mensen die graag meewillen. Telefoon roodgloeiend ha ha!

Van Mission Beach achter de Red Devil (ja iedereen geeft hier zijn auto een naam) van Alex en Sven aanrijden naar de Milla Milla Falls op zondagmorgen met een regenachtig weertje.

Onderweg vele kangaroes gespot die zijn gaan hemelen en nu met de handjes in de lucht liggen. ps. kangaroevlees smaakt echt lekker, beter dan biefstuk meer smaak en dat voor iemand die liever vis of brood eet.

Onderweg ook voor het eerst het gevoel dat het eindelijk een mooi landschap is, groen, heuvelachtig. Ja, het mooiste van de oostkust ligt zeker weten aan de top!

Na een ruige ofroadtrip, dreammachine was niet wit meer maar gravelrood, aangekomen in Cairns. Op tijd voor de voetbalwedstrijd van Nederland en natuurlijk weer een meet and greet met Esther en weer heerlijk gebruik gemaakt van haar hostelfaciliteiten zoals de douche, wasmachine, keuken en parkeerterrein om op te slapen met onze panelvan. En zelfs een illegaal bed in de kamer nadat ik de dreammachine uitgebrand werd na een avondje voetbalkijken.

Profielschets Esther:

25 jaar, nog steeds inwoner van Heerhugowaard, verpleegkundige, vol zelfvertrouwen en erg zelfstandig geworden na 5 maanden los gelopen te hebben in OZzie. Perfecte reismaatje is toch wel tweelingzus Marloes maar helaas ze moest het doen met een Engelse met auto.

Hoe zullen wij Cairns omschrijven...

Cairns heeft 99 duizend inwoners met een esplanade (boulevard) met vele restaurantjes en een park met vele picknicktafels en bbqs. Het heeft zo'n 50 souveniersshops meestaal in het bezit van Aziaaten, een grote groente en fruitmarket op vrijdag t/m zondag voor de nodige vitamines. Vele uitgaansgelegenheden zoals Whoolshed, Rhino's, Apres Beach bar etc. Geen topshops zijn hier te vinden, nee geen tweede hands winkeltjes. Wel de eerste stad waar je aboriginals tegen komt, die veelal op straat leven en niet al te vrolijk over het algemeen kijken.

De eerste week hebben wij echt veel regen gehad en iedereen maar zeggen dat het weer in Cairns normaal niet zo is maar goed een regenbuitje elke dag gaat ook wel weer vervelen na een tijdje... maar deze week hebben wij niet te klagen gehad en is er zelfs een zebrapad op mijn buik verschenen. Ra, ra hoe krijg je dat voor elkaar??

Het is hier vooral gezellig omdat het ons kent ons is. Je komt namelijk iedereen weer tegen die je op de oostkust hebt ontmoet.

Tijdens een regenbuitje, toetert de buurman in zijn Patty van en nodigt ons uit voor een kopje koffie met speculaas of een partijtje rummi in de van op een zaterdagavond met de kaarsjes aan en af en toe schuif je de gordijntjes open om even de geraniums op zij te zetten om even naar buiten te nekken als er weer eens iemand wordt aangehouden.

Of gezellig met z'n alle bbq-en in het park bij de lagoon en dan maar wachten tot 's avonds de sproeiers aangaan. Met een box vol met coon, erg goedkope wijn 4 liter voor 8 dollartjes.

Zo, ik ga er weer een eind aan breien. Enne wees gerust er worden nog foto's toegevoegd dat leest wat lekkerder. Wat maken jullie mee in deze tropsiche hitte?

Greetz,

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer