mini and MaXico in Mexico

Hola chica´s en chico´s,

live verslag met uitzicht over een azuurblauwe zee where my mind never stops wit ´the dreams who are gonna come true´because I´m on my way.

´everybody wanna know why I walking round with a big smile on my face, he I´m happy and it shows, I´m back and part of the humane race....

ahhhh heerlijk weer backpacken... wel weer effe wennen om uit de plunjezak te leven, klam wakker worden because the SOL is shining everyday, springen uit een bunkbed, met z´n 7en op een kamer en hoe geweldig iedere dag weer die bikini aan.

Mexico een prachtig land met van die mooie kleurrijke huisjes, schommels in bars (1x uitgeweest), hammocks to chill out, tortilla´s eten met pittige chilli sausjes, witte stranden, relaxte Mexicanen, el papel higienco niet dumpen in de toiletpot met kraaltjespoep maar in de vuilnisbak naar de pot.

De mooiste VW busjes en kleurrijke auto´s op straat.. ahhhhh en die Spaanse musica. Helemaal in mijn nopjes.

Een weekje met Rineke (tante van dwaas) op stap geweest, want die was een weekje in Playa del Carmen, waar wij 2 april waren aangekomen. Leuk dorpje, met iets teveel vette Amerikanen. The Jerry Springers en dr Phills were on the streets and America´s funniest home videos were filming.

Veel chilling out on the beach met pelikanen die overvliegen. Bueno! Lekker uiteten geweest met Rineke de eerste avond, pinacolada, gucamole, tortillas en gelijk kreeg iedereen een sombrero op z´n hoofd en werd een fotootje gemaakt, die je daarna mocht kopen voor het iets te grote bedrag van 30 dollar, een nuchtigere Nederlander trapt daar natuurlijk niet in met z´n canon maar een Amerikaantje natuurlijk wel.

vrijdag 4 april, doet wat hij wil, Tulum bezocht, een oud Maya slagveld vol met ruinies. Niet bijster bijzonder met al die toeristen dus na een drie kwartier was het finito.

Rineke nog even het die hard leven in een hostel laten zien, waar we lekker een maaltijdsoepje in elkaar hebben gehakt en ja Rineke zo gaat dat het toetje de ferrero chocalatie werd gewoon gejat. Helaas het was geen pindakaas.

Rineke heeft nog even voor ons gependeld (met zo´n ketting, die nee ja schud effe kort door de bocht gezegd), dus zet je schrap want this is volgens de pendel MexiAnnie´s future... 

* Na 4 jaar terugkeer naar Nederland, dan huisje boompje beestje (ahhh moet er nu niet aan denken) met een wereldburger, shit helaas wel een chico uit Hollanda, die ik op reis ga ontmoeten en die eerder terugkeert om ´het bedje te spreiden´ of toch om het sprei op het bed te leggen? hh

* We hoeven niet tussentijds naar huis (thanks god, no healthproblems with the family)

* dwaas en ik blijven samen reizen en wij gaan sieraden verkopen en handel drijven met oa Serendipity (zaak van Mirjam, ex collega van Christa in 010).

-------Blijkt nou dat wij van de week via Joho, travelcompany vrijwilligerswerk een aanbieding hebben gehad van Francien om voor haar te komen werken in Guatamala. We gaan daar sieraden ontwerpen en de Guatamaleense vrouwen gaan ze maken en wij zorgen voor de fairtrade en mogen helpen de winkel te gaan inrichten. ahhhhhhh helemaal de bom, superveel zin in, maar eerst nog maar een stukje Mexico en dan nog naar Belize, voor we in Guatamala gaan arriveren------

* dwaas en ik worden rond dezelfde tijd zwanger, ha ha en dat is niet als we aan het reizen zijn

* helaas voorspelt Rineke dat het geen Ozzie men wordt, shit shit maar een Hollander... dus dan wordt het toch blijvend boerenkool eten.

* we gaan niet vlakbij elkaar wonen en onze vrienden zijn geen vrienden van elkaar, of te wel ze kennen elkaar niet en wij maar hopen op broertjes or best mates.

Maar goed we zien wel hoe het loopt... altijd leuk om te noteren of die ooit nog werkelijkheid zal worden of ik er toch vandoor ga met een lekkere surfdude uit OZ.

Ik heb mij in ieder geval weer laten herboren worden door een Xaman in een kleine Maya gemeenschap tijdens een ceremonial in een termascal, volgens een authentic maya ritual with prayers and singng, in de jungle richting Dos Palmas ( 1uur van playa del carmen). Heel bijzonder was de inwijding, we moesten onder andere op een grote witte schelp blazen (hetgeen soms leek op een vals trompetje), in een kring rondom een ritueel vuur, twee blazen voor elke windrichting en elke richting stond weer voor een bepaald element.

Daarna moesten wij voor een altaar gaan staan en kregen we een soort reinigingsdrankje zonder drank.. maar met honing en vervolgens chants and prayers door de xaman. Waar op wij hem in het Maya bedankte, ´jumbotik´. Vervolgens mochten wij een soort wierooksteen in het vuur gooien om een wens uit te brengen en natuurlijk was dat veel liefde en geluk voor de familie.

Tijd om ons te verlozen van de kleding en in bikini met een veer en wierook te worden gezegend door de Xaman en op naar de sauna of te wel a ritual mystic steam bath with prayers and singing. The termascal swat lodge is a steambath created to bring light en strenght as warriors, to purify our bodies and minds and to reach peace of heart trough deep meditation.

We kropen in een soort iglo naar een plekje en telkens werden er hete kolen gestoord in het midden en moeten wij in het maya´s bedanken. Daarna werd het deurtje gesloten en zaten wij met zo´n 15 mansterk in het donker te stomen en Xaman die riedelde een eind weg. 15 minuten lekker stomen en toen heerlijk zwemmen in een cenote.. een grot (later meer over die grotten, we gaan morgen namelijk in eentje duiken)

Weer een steen op de stapel, want voor iedere bezoeker van dit ritueel wordt een steen gelegd. REBORN FREE OF SPIRIT and MIND.

Heel speciaal.

Een snel verhaal wordt dit want ik heb nog 10 minuten,... dus sanne we gaan weer van hak op de tak...

dus gaan we dansen.. een stapavondje in de Blue Parrot onze eerste... schandelijk maar waar. Met een Fabian de Argentijn, Victor de Mexicaan en een dansje doen met...

bailamos met Francesco, een lekkere 30 jarige chico uit Italy en toen el beso of 100 en een gezamelijke deelname aan de fundering van de aanbouw van het hostel. Comprendo? Que si, qu no. el no hablo Ingles, yo no hablo Espanol, el lenguaje amor. Prive serenades Musica E... wauw...

l´Italiano piu bello del mondo.

besos corazon! Me gusto mucho todo. Conocerte fue un placer. Besos.

een kleine warige update van een superhappy chica in Tulum.

adios amigos!!

Anja

h h check effe de foto in het fotoalbum van MAxiAN en een MiniCaan

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer