Melbourne Rocks

Hey allemaal,

 

Ondanks dat ik echt een Sydney freak ben, rocks Melbourne now.

Ik blijf hier dus nog een week in de Coffee Palace hostel in St Kilda, een chic dorpje net buiten Sydney met een iets minder mooi strand maar wel lekker om even af te koelen of even hard te lopen langs de vloedlijn.

 

Ik vind het eigenlijk wel prettig om hier langer te blijven, aangezien je dan een vaste basis hebt en je steeds meer mensen leert kennen die hier ook al weken zitten om te kunnen werken. Ik moet nog niet werken maar ik wil wel werken, aangezien het ook veel kost als je weer eens gaat sightseeing in Melbourne city of als a lazy big pam uithangen op de beach.

 

Ik ga zo naar een uitzendbureau om te vragen of zij werk hebben als nursing assistent in een ziekenhuis in Melbourne. Ik wil me wel weer eens nuttig voelen.

 

De volgende punten zijn mij opgevallen gedurende mijn verblijf in Australie.

  • de stoplichten springen hier echt heel snel op rood, een oma redt het zelfs niet om knap over te steken
  • Vooral de ouderen (50+ers) zijn heel erg hulpvaardig en geinteresseerd in waar je woont en of je de weg weet
  • De kleren zijn hier goedkoper dan in Nederland, aangezien de Australisch dollar minder waard is dan de euro
  • Nederlanders echt bekend staan om hun legale wietgebruik, hier in de hostels is het ook vrij normaal om te roken (mij niet gezien)
  • In Sydney zijn de mannen veel mooier en gespierder, hetgeen wat gaat beloven aan de oostkust van Australie. (mijn motto; If I don't fall in love here, I won't fall in love anywhere)
  • Ik nog geen koala of kangaroo heb gespot, alleen op de zwarte markt maar dit waren wel erg zacht en dit kan je naast je bed leggen ha, ha!

Ben de laatste dagen op stap geweest met een Duits meisje Katrin, samen Melbourne bekeken (lang niet zo mooi als Sydney, beetje saai eigenlijk).

 

Er zit zelfs een Ursemmer in het hostel, Daniel genaamd, daar kwamen wij vannacht even achter, terwijl wij elkaar al een week kennen. Hij heeft ook op Huygenwaard gezeten, Susan??

 

Gisteravond zo gelachen met Engelsen en een Nederlandse jongen Anton genaamd, buiten bij het hostel (supergezellig hostel trouwens). Wij hebben echt samen tot dat het licht werd (6 uur) op straat gezeten.  Aangezien een stukje verderop bij het hostel een tippelzone is, hebben wij ons kostelijk vermaakt met de mannen die er heen gingen en de auto's die halverwege omkeerden. Prachtig, leedvermaak!

Ook nog gesproken met een zwerver die dealde in MS contin (morfine) en slikte diazepam. Prachtig hij zag er zo verzorgd uit maar is zo'n verkeerd pad ingeslagen.

 

Het is echt een veilig land. Ik voel mij hier veiliger dan in Amsterdam, hetgeen voor mij al genoeg zegt.

 

Volgende week, wil ik de great ocean road trip doen, met een paar gezellige mensen uit het hostel, om wat meer te zien van het land en misschien dat ik daarna nog naar Adelaide ga maar.......................... I go with the flow....

 

Ik vind het trouwens erg leuk zo'n gastenboek!!

 

Als jullie mij een berichtje willen sturen of gewoon een babbeltje maken, dan kan dat natuurlijk op het onderstaande telefoonnummer...

 

04 151 33 411

 

Love you all!!

 

Greetz,

 

Anja

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer