Lucky in Darwin

he he, eindelijk kan ik een sterk verhaal schrijven... die internetcafes in Darwin zijn de snelste niet.

Ik weet gewoon niet waar ik beginnen moet. Wij hebben weer zoveel beleefd. Dus part two and three van de outback houden jullie nog tegoed. Foto's zijn al wel te zien in de map van 31 juli en ik ben er nu al weer een hoop aan het downloaden.

Zaterdag 22 juli zijn wij in Darwin aangekomen en zaterdag stapavond dus gelijk naar te stappen in de VIC bar, na het stappen honger dus naar de MC (waar wij echt normaal nooit komen). Staan wij in de rij en sta ik slap te praten met een gozer Dean genaamd. Zeg hij waar slaap je vannacht, nou zoals gewoonlijk in de panelvan ergens op straat. Joh das helemaal niet nodig mijn appartement is groot genoeg. Ja, ja nou had ik geen zin om om

5 uur  's nachts met ons matras over straat te slepen dus maar niet gedaan. Maar de volgende dag bleef hij smsen, hoe wij hadden geslapen. Nou beroerd, want om 8 uur werden wij de panelvan uitgezweet.

nu met foto, van links naar rechts Lydia, Christa, Dean, Sven, Anja, Wesly en Alex (ander)

Dus wij dachten dan moeten wij toch maar op z'n aanbod ingaan maar eerst nog even checken wat voor type man hij is, dus op het strand afgesproken tijdens de bootcanrace.

Wat is de bootcanrace?

Wanneer je iedere dag 10 blikjes bier drinkt met 15 personen dan heb je na een jaar zoveel blikjes, dat je er een boot van kunt maken en mee kan doen aan de bootcanrace in Darwin. Ik ben nu de foto's aan het downloaden dus moet ze er later bijvoegen.

Heb je geen zin om dat te doen, dan kun je deze dag altijd nog slipper werpen.

Heb ik je overtuigd om naar Darwin te komen of niet? ha ha

De hele groep was van de partij, Alex en Sven, Xong, Rick (die deze dag naar bali vloog) en de andere roadtrippers en daar kwam Dean dan ook aangelopen. Gegeten met een heerlijk 7,50 dollar diner van de nightmarket op het strand bij de ondergaande zon. Dean was niet zo onwijs spraakzaam, veel gesloten vragen maar goed lekker boeien, de volgende dag waren wij van harte welkom in zijn appartement in Cullum Bay (een wijk met behoorlijke dure appartementen).

uitzicht app Dean

Prima en dat allemaal dankzij de MC Donalds, official sponsor Anja and Christa. Alles lijkt hier wel vanzelf te gaan want dinsdag morgen ontwaakte wij in een mega appartement met uitzicht over de haven en de zee, een zwembad en dat allemaal gratis.

Australiers zijn gewoon gastvrij. Dean was geen potentiele, een 34 jarige kreeft die werkt bij de cricketclub als financiel manager en sinds vorig week vrijdag werkloos is.

De komende dagen heerlijk vertoeft in het appartement en op zoek gegaan naar werk. Nou en dat was er en waar denk je.....

Anja heeft gewerkt op de kermis... Ja , ja wie had dat ooit gedacht, Anja tussen de Bauertjes en woonwagenbewoners.

Prachtig, die twee dagen. Eerst begonnen Christa en ik met lootjes verkopen om beren te winnen. Jeetje wat een doorgestoken kaart is dat. Twee dollar voor 5 lootjes en wat denk je er zijn maar vijf beren te winnen op de honderd lootjes welke wij verkochten.

Snikheet onder het parasolletje, dus al gauw stond ik achter de ballenkraam, waar kinderen 5 pingpongballen in de mond van een clown mochten gooien. De ballen in puntenvakjes terecht, de punten op tellen en natuurlijk 'altijd raak voor een knaak', altijd prijs!

Heerlijk om die blije kindergezichtjes te zien, als je ze een kroontje of autootje aanreikte.

anja met een dagwood dog

anja schoot gewoon alle klanten de tent uit

 

Daarna was het tijd om Xong af te lossen in de schiettent. Gewoon supergezellig, want iedereen die je ontmoet had tijdens de roadtrip of op straat (het roze busje) werkte op de kermis achter een attractie van lootjes verkopen tot aan de botsauto's. 1 grote familie!

De dikke vette baas Charlie met zijn cowboyhoed kwam ook af en toe even langs om te checken of je nog aan werk was en dat er geen zes ballen ipv vijf ballen in de ballenkraam werden gebruikt. Zijn dochter Wendy kon er ook wat van een echte kenau op een dag van 13 uur wilde zij ons maar een half uur pauze geven. Ja, das aan mij niet besteed dus regelmatig sneakte wij er tussen uit.

De schiettent was ook lachen, de kogeltjes laden, vier kogels en vier eendjes schieten dan pas een prijs. Weinig mensen redde dat natuurlijk maar ze gewoon af en toe een paar kogeltjes extra geven om een tevreden klant te houden. Lachen als een man zijn geweer het niet deed en ik hem dan pakte en hem goed ontladen en dan weer een eendje omver schoot en hun een beetje raar stonden te kijken, als ik hem wel aan de praat kreeg.

anja met 'collega' Sarah

Aangezien ik zo flexibel ben, ben ik uiteindelijk beland in de snacktent. Vers gebakken friet van Anja en wat dacht je van die lekkere dagwood dogs, knackworsten gedopt in beslag en dan gefrituurd. Heel gezellig en veel lol met Sarah een meisje uit Ierland. Wij maakten er een groot feest van met lollopops dansend voor de kraam de lollypops promoten. Cowboyhoed op en gaan met die banaan...

En natuurlijk waren de zakken en baskets fairy floss ook niet aan te slepen, want een lekker suikerspin mag op de kermis toch niet ontbreken.

Zo ook de volgende dag..

En toen was het alweer zondag, de week vloog echt voorbij. Een week gratis verblijf. Wij hadden gehoopt dat wij daar een kamer konden huren aangezien er een andere roomie plotseling weg was gegaan maar dat feest ging niet door en dus de auto weer ingeladen.

Maar het lijkt hier wel allemaal vanzelf te gaan en al het geluk komt op ons af. Wij hoeven er niets aan te doen, only go with the flow.... 

We werden namelijk alweer uitgenodigd door Jordi voor een BBQ bij hem thuis. Ik zie je fronsen wie in godsnaam is nou weer Jordi. Wij hebben Jordi ontmoet op de intro van de cursus Avatar gegeven door Andrea (ons correspondentieadres in Darwin). Dus wij zeggen nog tegen elkaar voor de grap, het zou toch mooi zijn als wij daar konden blijven en liever dit keer met een grote tuin en een hond lijkt mij ook wel leuk.

ons zwembad by Jordi

Wij komen daar aan getoeterd en wat denk je een grote tuin en een hele lieve hond en naar de bbq met Jordi en Steve mochten wij gelijk blijven. Onze auto staat geparkeerd in de tuin en het is een heerlijk huis met alle voorzieningen en Jordi is een hele gezellige hardwerkende 40+er vrijgezel (de ideale man van Trudy). Die een ernstig autoongeluk heeft gehad, bijna alle botten gebroken die je maar kan breken, 3 jaar in een rolstoel heeft gezeten maar ondanks alles toch er weer lopend bovenop is gekomen en vol positieve blije energie zit. Wij hebben er de tijd van ons leven en willen hier nog lang niet weg.

Ik moet nu alweer stoppen want wij zijn uitgenodigd bij Alex en Sven om gezellig samen te eten, maar jullie houden mijn champannieverhaal tegoed evenals het werken als een moviestar, barwork op het galabal, scherven brengen geluk, wedden op de horseraces etc.

dikke kus,

Anja

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer