last day of talking

 

The last day of talking, 31 januari 2007

 

In Krabi nog even bij het ontbijt kaartjes getrokken om te zien hoe de week zo verlopen en kijken of ze na afloop ook klopten..

de spirituele inzichtkaart

Ik hoef niet anders te worden, ik hoef alleen te herinneren wie ik werkelijk ben!

de tarot kaart

De zon, betekenis: succes, roem, geluk, vreugde en PRESTATIES. De volmaakte beheersing tussen het bewuste en het onderbewuste en niets te verbergen.

de OH kaarten

woord; aarzelen plaatje; vrouw met een hand voor haar mond. Mijn uitleg, haal ik het wel 10 dagen stilte.

en ja hoor na 11 dagen kan ik concluderen dat ze alweer klopten als een bus...

Oke, go and find your inner peace Snoekie...

Zoef, zoef om 10 uur met de bus vanuit Krabi naar Surathani om daar de eerste de beste tuk tuk driver aan te houden want het was inmiddels 15 uur en om 16 uur moesten wij uiterlijk in de monastery zijn. Ha, ha en op de valreep kwamen wij 5 minuten voor 16 uur binnendruppelen.

De monk vertelde dat de retreat vol zat al om 11 uur, die ochtend maar wij mochten verblijven in de monastery ipv Suan Mokkh International. In Suan Mokkh International (aan de overkant van de weg) werd namelijk de retreat gegeven maar voor de eerste maal wilden ze ook een speciaal schedule opstellen voor gasten die in de monastery verbleven. Ons geluk weer!

De monk (monnik) bracht ons naar de entrance van het vrouwenverblijf, want hij mocht natuurlijk niet bij de vrouwtjes komen. Sister bracht ons naar onze kamer. Dat was even schrikken, het leek wel een gevangeniscel.

Een klein hokje met witte muren, een tafel als bed, geen matras, een houten kussen, muskieten net, een blanket, een waslijn, tralies voor het raam wat wel open kon om te ventileren en aan de bovenkant van de muur openingen tussen de stenen, waar frisse lucht door kwam.

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH...... Hoe ga ik het hier uithouden 10 dagen in een gevangeniscel? Waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Wil ik dit wel?

De toiletten en douches basic maar dat waren wij inmiddels wel gewend. Een slang om je mee te douchen met koud water en weer een grote emmer vol water met een bucket (blauwe, om het party bestaan af te leren) om het toilet mee door te spoelen. Overal hingen notes wat te doen over 'the rules' in the monastery.

one of the rules

Sister vertelde dat om 1/2 8 uur de eerste meeting was met de groep en de monk en dat er buiten de monastery gelegenheid was om wat te eten. Dieuwke en Nigel ontmoet dus daar gingen wij een hapje mee eten. Nigel, een jongen uit Melbourne, zat wat krap bij kas dus hij vond het wel een goedkope afsluiting van zijn vakantie om in een retreat te verblijven. Dat was zijn doel.

Ozzie Nigel op links

Dieuwke, een Friese, die met een Engels accent praat, aangezien zij een aantal maanden in Taiwan Engelse les heeft gegeven en binnenkort na 2 jaar weer terug naar Friesland vliegt. Ze wil daar waarschijnlijk een studie fysio te gaan volgen. Omdat Dieuwke in de 'rouw' was, had ze volgens Taiwanse traditionele begrippen haar haar afgeschoren met nog een paar lokken van voor overgehouden, dat als ze een hoofddoekje ophad, het net leek alsof ze lang blond haar had. Haar doel was ook om inner peace te vinden, my idem. Zie Dieuwke haar verhaal op www.dieuwke.web-log.nl

 

Christa haar doel was om 10 dagen stil te zijn en om te kijken wat zij wilde qua toekomst terug naar Nederland of doorgaan met reizen, wat voor werk etc. Zie haar retreatverhaal op http://christa.aroundtheglobe.nl

Al snel werden wij vergezeld door Sharon uit Amsterdam. Ze geeft gymles op een basisschool en was al eerder voor 10 dagen in dit retreat geweest. Sharon is ook een doorgewinterde reizigster en heeft ook 3 maanden in India geleefd voor oa yoga. Zie haar verhaal op www.sharonna.nl

kiwi girl links en daarnaast Sharon

 

Rond half 8 de eerste groepsbijeenkomst in de meditatiehal. Een groep van 30 mannen en vrouwen allemaal op een matje in de kleermakerszit of lotushouding, luisterend naar de monk, die op zijn stoel zat en die voor mij heel onduidelijk praatte dus verstond de helft niet, alleen dat wij om half 9 naar onze kamer moesten om te slapen en morgen om 5 uur (slik wat vroeg) weer present moesten zijn.

Dus als brave kippetjes dropen wij af naar onze 'kamers' om te gaan slapen en voor 10 dagen mijn mond dicht te houden. Nog even een note naar dwaas en warempel het sliep niet eens slecht op een tafel.

Weltrusten en tot dag 1 van de stilte!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer