krabpalen on the nuudiebeach

Hola Senor y Senora,

Perfecto...The best of the best...
even een kleine line up van de hoogtepunten.. voor we woensdag of donderdag as naar Guatamala vertrekken om de winkel in te richten.

Best Mexico city:
San Cristobal, colorful and good and friendly atmosfere

Worst city in Mexico:
Merida, way too busy

Best beach:
Tulum

Best ocean:
Carribean Sea, clearblue water

Best dive spot:
cenotes Yucatan

Best free breakfast:
The Weary traveller Tulum

Best live music:
5th Avenue, Playa del Carmen

Best lively hostel:
playa hostel Playa del Carmen

Best all included hostel:
The weary traveller Tulum, free breakfast, free drop off en pick up for the beach

Best hammock:
Solstice hostel, Zipolite

Worst hammock:
getting an electrice shock when you are laying in it

Best ruine:
Palenque

Best must do:
www.dospalmas.info, maya ceremonie en ventanilla near Mazunte


Afscheid van Heine, waar we toch alweer een week mee hebben samengereisd en op naar Zipolite, geen ATM dus met een omweg naar de kustplaats aan de westkust van Mexico.
Echt dit is de ideale plek om gerust niks te doen... de kust van het nietsdoen!!

We verblijven nu ook supercheap voor 50 pesos each in een hostel.. wat ook heet a nice place on the beach 2 do nothing. De eigenaar, nee niet crazy horse, heeft gewoon de stelling, je mag desnoods met z'n 10en op een kamer, het blijft 100 pesos per nacht. Ideaal, eten hier is supercheap en je maakt geen dagtripjes, je bent alleen maar aan het piemels kijken, want ach ja het barst hier van de homo's die hier poedelnaakt met hun krabpalen voorbij paraderen. Je begint je haast raar te voelen dat je een bikini draagt.

Bob en Annie waren hier ook even aanwezig, dubbel gelegen van het lachen toen Bob de builder (Christa) en Annie (chez moi) effe een bolletje wilde verwisselen in het Solstice hostel (owned bij a Birgitte, 49 jarige vrouw uit Nederland, die hier volgende jaar al 10 jaar woont en veel heeft gereist in India, en haar dochter deels reizend heeft onderwezen)
want het bolletje was kapot en dan kan niet als je heerlijk op zolder wil slapen in je hangmat (hammocks), geen ladder dus Annie tilde Bob omhoog maar die kwam met dezelfde vaart weer naar beneden van de slappe lach.
Onwijs lekker geslapen, mijn eerste volledige nacht in een hangmat, met op de achtergrond de zee en een cool briesje vanuit de zee. Stel je maar voor!! What a life!

Koninginnenacht gevierd met Nick en Anneloes uit Utrecht met een Mezcal, typisch Mexicaanse uhhh bocht.. ulm zo sterk maar ja je moet effe bikkelen om een echte Mexicaan te worden en ach ja het is koninginnenacht.

Wederom weer contacten gelegd met de meeste begeerlijke man van de USA, Matt... wauw maar helaas hij valt op mannen hoe kan het ook anders in Zipolite. Samen met zijn Spanisch teacher Rosalyn Hernandez uit Mexico, was hij een tripje aan het maken.
Rosalyn kon weer veel vertellen over Mexico, dat een sieradenverkoper meer geld verdient dan iemand die hard in een fabriek werkt.
Vreselijk hard gelachen om stink and pink... en een bifidick and a blooddick.. ha ha je moest er bij zijn.

De ergste verhalen aangehoord van Mark een jongen uit Zwitserland, ja ja ook hier is drugs verkrijgbaar en soms lijkt het wel alsof sommige jongeren alleen maar op reis gaan om drugs en drank te gebruiken en niets te zien van het land. Je hebt er rare vogels bijlopen. Voor mij geen drugs en twee biertjes op een avond. Wij zijn grannies geworden!
Die mark had echt verhalen over lepels cocaine, kon niets meer ruiken vanwegge al die shit. Wat kunnen mensen hun leven toch verkloten.. sorry voor het taalgebruik!
donderdag 1 mei Pina Palmera

Ik kwam natuurlijk in gesprek met het meisje achter de bar en die deed vrijwilligerswerk in pina palmera. Dus Anja enthousiast en vroeg of ik daar mocht kijken en natuurlijk mocht dat...
Pina Palmera is een rehabilitatiecentrum in Zipolite, 2 kinderen wonen er permanent en zitten in een rolstoel en zijn geestelijk gehandicapt. De rolstoel is van houten planken gemaakt.
Het grootste deel van de rehabilitanten gaat dus weer naar huis aan het einde van de dag, het zijn mensen van jong tot oud welke bijvoorbeeld een ongeluk hebben gehad.
De rondleiding was boeiend, had niet verwacht dat er zoveel faciliteiten waren voor de mensen. Een zwembad, een fitness-revalidatieruimte. Ze hebben ruimtes om zelf papier te maken, houtsnijerij en een eigen winkel waarin zij hun gemaakte spullen verkopen.
Het inkomen van het centrum is afkomstig voor 2%  van de gemeente en de rest bestaat uit donaties vooral uit Zweden. Het personeel bestaat veelal uit vrijwilligers.

De kinderen waren deze dag allemaal vrolijk en blij, want het was feest het dag van het kind. En wat doe je dan liedjes zingen en popknuppelen. Same same als katknuppelen bij Bleeker maar dan nu met een pop gemaakt van papiermasche (schrijf je dat zo?, vast niet) met daarin heel veel snoepjes. Een kindje krijgt een blinddoek om en een stok in haar hand en moet de pop dan hard slaan. De pop zit aan een touw vast welke iemand omhoog en omlaag trekt om het moeilijk te maken. Abajo o aribba hoorde je dus de kinderen steeds schreeuwen die er om heen stonden.
Toen de candies losbarste, was het echt een leuk gezicht een hoop van kinderen stortten zich op de snoepjes.

Misschien een nieuw idee voor bleeker dit jaar met de kermis??

Supermooie sterrenhemel in Zipolite @ night on the beach, tijdens een potje setten met Alice en Pete natuurlijk uit Sydney!!! Leuk stel, heerlijk om weer dat Ozzie accent te horen. Met hun 23 jaar hadden ze al superveel gereisd, nu ook tentje gekocht en overal maar kamperen. Ze hadden Zuid Amerika al bezocht en nu was hun broertje Matt ook mee en gaan ze over een paar weken richting Europa. Leuk stel echte Ozzies die weer een hoop kunnen drinken mate.

Volg je hart of je hoofd?
Marina, waar we al een aantal weken mee reisde wilde richting Guatamala... uhhh dikke twijfel, Anja vond het wel handig om met haar mee te gaan aangezien zij Spaans kan spreken. Christa wilde nog niet, moest er zelfs een beetje van huilen. Dus wat doen wij dan in geval van nood... de tarotkaarten en OH kaarten te voorschijn halen. Wauwwwww en deze keer waren ze wel erg duidelijk...
  • een plaatje van een klas met het woord terugtrekken
  • een plaatje van iemand welke een mes in iemands rug steekt met het woord stop
  • een plaatje van een grote zon met een strand en het woord homosexueel.

Wauw we moesten blijven dus anders de dolk in onze rug. De zon is hier ´s middags zo groot en het barst hier van de homo´s met hun krabpalen. Heerluk, zal Berry zeggen dan!
We moesten blijven anders zou ons toch iets overkomen, dus we bleven en Marina ging ons verlaten (is achteraf ook goed aangekomen niks aan het handje, maar voor ons was het wellicht niet de tijd)

Want er moest gelachen worden met Berry, wat een feest!! Hij kwam blij naar ons toe toen we aan de bar zatten want we waren de eerste Nederlanders die hij ontmoette sinds Playa en dan mocht hij eindelijk Nederlands praten. Ha ha na een middagje Mezcal drinken was hij al aardig teut met de mooiste verhalen over de homoscene in Amsterdam. Iedereen was leluk en hollen meid jij voorop was toch wel z´n mooiste uitsprak. Gieren van het lachen, heerluk!
Zo gelachen toen hij met z´n dronken koppie op zoek was naar een deur terwijl hij tegen een muur stond met daarvoor palmbomen, waarvan hij de bladeren aan het wegslaan was om de deur te vinden. Ha ha maar er was geen deur. Dus mijn sleutelkind aan de hand en mama zou hem wel even thuis brengen.

Bam daar lag hij weer in het zand, krijg een bijna twee meter lange Dutchie dan maar eens omhoog. Ach laat maar liggen ga eerst wel kijken in welke kamer van welke hotel hij verblijft. Gelukkig waren er maar twee naast die van ons (a nice place on the beach) dus met wat hulp van de eigenaar had ik zijn kamer gevonden en daarna maar zandbaddende Berry staande weten te krijgen om hem heerluk naar zijn unit te brengen. Bar gelachen met het sleutelkind. Mama kon weer los met de Duitsers voor 10 minuten in de discotheek La Puesta mucho mini´s y diferente salsa.
Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer