ko lant(a)e fanteren

Hoi Thaise vriendjes en vriendinnetjes,

 

Even wil ik jullie zeggen dat het soms gewoon niet eerlijk is dat jullie de mensen zo behandelen/naaien. Waarom kost een taxi 100 baht each voor een stukje van 5 minuten met 6 personen, terwijl de vrouw van de tour agency al zei dat je bij je resort werd afgezet, all in the price. Waarom is het bij de een 100 baht en bij de ander de helft??

Chauf ik heb ook tegen je gezegd, waarom je het niet heb gezegd dat het 20 baht meer was, toen je ons van het ene resort naar het andere bracht omdat het bij de nota bene buren vol was. Waarom zei je het niet gewoon, dan hadden wij en het Fins stel een keuze gehad. I don't know zei je en je durfde mij niet recht in de ogen aan te kijken. Ik heb je het geld met liefde gegeven en gevraagd of je het de volgende keer bij anderen wel wilt zeggen. Het is zo vermoeiend om zo te reizen, vreet energie.

Gister nog van het Railay beach naar Phuket, Thaise vriendjes waarom moeten C&A 300 baht samen betalen en Lorenzo en Barry 700 baht???!!! Zal ik het ooit begrijpen, denk het niet! Ik moet het ook niet willen. Ik trek niet voor niets list en bedrog als tarotkaart.

Zo dat wilde Anja nu even kwijt....

en nu weer over op de orde van de dag... uhhhh het verleden...

 

Dat was dus onze aankomst in Koh Lanta. Wij deelden voor de eerste keer in ons leven een hut met een Fins stel in Lanta New Coconut Bungalow aan Khlong Khoang Beach, aan de westkust van Koh Lanta een mooi en rustig eiland aan de westkust van Thailand.

 

 

even een verdraai je nek niet oefening tussen de verhalen door van Koh Lanta

 

Tijdens een etentje met het Fins stel in een hutje op stelten bij Bee Bee (hav u seen before? you know, same same, but different! anyhow, try here) heel veel te weten gekomen over Finland, waar ze periodes in het jaar hebben waar ze dagen geen daglicht hebben of het andere uiterste 24 uur zonlicht per dag.

De drankprijzen zijn gedaald sinds ze tot de EU behoren en het is er nu maar liefst -30 graden en dat is 60 graden verschil met de temperatuur op Koh Lanta. De Finnen niet mogen lachen op hun paspoortfoto en ze net als Dutchies kunnen verbranden als een garnaal.

 

 

Wat zeggen de brochures over Koh Lanta, even inside info;

 

 

History

The Island of Lanta as 'Pulau Satak, a name of Malayan origin meaning Long Beach Island. Today's name is most probably a corrupted form of the lavanese word lantsas, that means a fis grill (which is built of wood with a square grill on top where the fish are set in a circle) and that finally gave this sialnd the name ' Koh Lantas'. In 1917, the name has changed to ' Koh lanta' and the two main islandstogether with 51 smaller isles became a district of Krabi Province. At this time Lanta Island was of some importance, as the trade ships between Katang and Phuket passed the island regularly. With the construction of road no 4 from Krabi southwards to Trang and Hatyai, goods transportation changed to the road.

 

Geography

Lanta Yai, the main island, is 27 kms in lengthe and traversed by a mountain range, that reaches heights of 500 m south. The mountains in the northern part and the southern tip of Lanta are still covered with virgin rain forest the main reason to declare the latter a national park in 1990. The 62nd national park of Thailand includes 15 off shore islands and ahas a total smaller mammals, like squirrels, different snakes and more than 100 bird species.

 

7112 km away from SYDNEY

 

Population

The populations of the district, approximately, 20000 people, consists of 95% muslims and 4% Buddhists, who are mainly Chinese descendants and work in het local trade, especially in Saladan and Lanta Pier. The remaining 1% are Chao'le, who inhabit a small settlement south of Saladan and Sang Ga-U village the south-eastern coast.

 

DUSSSS

 

Wat merkt Anja nog van de overblijfselen van de Tsunami?

De locals zeiden dat de Tsunami die ook Koh Lanta heeft bezocht, veel schade heeft aangericht, flinke rotspartijen als je de zee in wilt gaan en wij hebben ook een man ontmoet uit Tsjechie, die een dag na de Tsunami op Koh Phi Phi was en toen wij het er over hadden hoe het was, zag je gewoon de angst in zijn ogen, gelijk roken en slok van zijn bier, wilde er niet over praten was gelijk van de kaart. Hij zei dat hij nu weer op Ko Phi Phi was geweest en daar gewoon niet kon slapen. Angst! Trauma! Het moet een hel geweest zijn, vele locals praten er niet over, teveel verdriet en zo voelde het ook toen ik op het strand zat.

Mijn divemaster vertelde dat er op een plek, wel een golf was van 45 meter, kun je je dat voorstellen??

 

 

Toch zie ik er afgezien van die rotsen niet veel van terug, wel dat er op Koh Phi Phi borden staan met tsunami evacuation route en tsunami meter palen en er lag bij het verblijf een noodplan, wat te doen als er een tsunami komt. Op Koh Phi Phi zijn bomen heilig verklaard en met linten versierd, zij hebben het overleefd, zo bijzonder en mooi om te zien.

 

 

 

DUSS

 

Wat heeft Anja daar zoal op Koh Lanta gedaan;

 

 • knippen en plakken in haar plak/dagboek
 • snorkelen
 • van Christa deze selfmade ketting gekregen (ja pap en mam die van jullie is alweer zo verkleurd, was 't 'n echte Sjaak Knijn ha ha) waarbij ze de volgende note gaf; De ketting betekent open huis,ik liep op het strand vond deze schelp en moest gelijk aan jou denken. Jij hebt mij geopend en ik jou ook denk ik. De betekenis geldt voor ons allebei. Wij kunnen alles bij elkaar kwijt, wat heel speciaal is. Your special love je travel mate and friend 4 ever xx de dwaas. LIEF HE!!!
 • Bee Bee overtekenen
 • armbandjes gemaakt
 • schelpen zoeken
 • dansen op de rotsen in het daglicht met je IPOD in op 'save room'
 • kletsen met Melbourne Matty (scharrel van Christa), pisces van 23, lijkt hij niet hoor, moeders kindje, wil alles hebben nieuwste van het nieuwste boot, yetski, landrover) en een poepie dat het is, heerlijk die groupshugs...  
 • black moon party bezocht, niet veel soeps, een grappige Malay die de beat met de hand op zijn oren reguleerde, weinig mensen te hoge verwachtingen na de full moon in Koh Phan gan en last but not least Anja had gelijk weer een afkeer (vooroordeel) van een Fries, Terschelling, stugge Nederlander.

 

 • heel mooi verblijf bij where else resort, een hut met schelpjes versierd, toilet in de buitenlucht met schelpen, een blauwe wasteil, tussen de palmbomen, terras met bootjes waar de zitkussens liggen, leuk logo, leuke muziek en live music on friday met Thaise danseresjes die een verhaal dansten en zongen
 • en het engste van Koh Lanta is toch wel dit.... we hadden gezellig gegeten met het Finse stel en Matty. Ik ging wijs naar bed, IPOD op de oren en reiki overseas sturen naar vrienden en familie, heerlijk chill, slaap slaap. Deur niet op slot wat Christa en Matty zouden thuiskomen, dus is er gewoon iemand geweest die de nota bene schuifdeur heeft opengedaan en naar binnen is geslopen, Christa haar handtas heeft verplaatst van voor de badkamer naar de deur en er even een kijkje in heeft genomen en de stekkers etc. heeft meegenomen. AHHHHHHHHH, wat was er gebeurt als ik was wakker geworden of was ik nog wakker en had mijn ogen dicht luisterend naar mijn muziek... AHHHHHHH. Gelukkig alle waardevolle spullen in de kluis gedaan, nadat ik weer eens attent was gemaakt door een ozzie in Koh Samui die beroofd was in zijn huisje in Trade Winds op oud en nieuw. Dus alles weer in de kluis, inclusief stekkers, bankpassen, rijbewijs en paspoort. Christa en Matty kwamen thuis en vroegen of ik de deur had laten openstaan, nou niet dus.. Kon daarna wat moeilijk in slaap komen en doe nu altijd de deur op slot, als wij niet samen thuiskomen.

 

Wat een spannend avontuur he!!

 

Lots of love,

 

Anja

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer