de kip of het ei

que le pasa mi angel?

het is weekend!!!


Viernes 25 Abril

Een 11 uur lange nachtbustrip al wippend op een stoel overleefd, wauw dat was een lange rit van San Cristobal naar Puerto Escondido. Alle kostbaarheden weer bij je in de slaapzak, belt met paspoort om en gaan met die banaan voor 396,00 pesos ongeveer 28 euro in een first class bus. Hobbel de hobbel over alle drempels die ze hier aanleggen om de speedlimit te temperen. Elly ik kan mij zo goed voorstellen, dat jij er al pratend even een over het hoofd hebt gezien en de schokdempers van de auto even hebt getest.

Onderweg kwam om agent nog even checken of er geen gespuis in de bus was, oogjes toe en pfff een lange rit maar je moet er wat voor over hebben om in alle oceanen te hebben gezwommen.

Puerto Escondido ligt aan de westkust van Mexico, hoge golven, good surfspot en je bent gek als je gaat zwemmen want de stroming is zo gevaarlijk dat je het gewoon houdt bij een dipje langs de kant van het water. Een leuk dorpje (tis waar Ruby en Wim, thanks for the tip), wij waren er nu in het laagseizoen (hoogseizoen start in juni) dus het was helaas niet bezaaid met Ozzie surfdudes, zoals wij gewend waren van Bali en Lombok en the eastcoast of OZ.

Geen helderblauwe zee, en wit zand maar desalnietemin lekker chillen op het strand of op het balkon van hostel Mayflower. Heerlijk relaxed zo'n balkon met oceanview!
Kamertje met Marina en Heine, want Tobias was achter gebleven in San Cristobal om vandaar de grens over te gaan naar Guatamala (wat wij naar alle waarschijnlijkheid gaan doen aanstaande donderdag).

Zaterdag skypen met Linda en de rest van de girlies of moet ik nou zeggen zwangeren uit Heerhugowaard? Super leuks nieuws werd daar geopenbaard (om maar even in de zwangertermen te blijven) maar voor mij geen nieuwtje meer (wist het al op my bro{s birthday) dat Linda en Mark, super leuk een tweeling verwachten. Echt zo bijzonder mooi!!
Wel ideaal tegen die tijd dat zij groot zijn, kunnen ze op mijn kindjes passen, als ik weer eens een avondje wil stappen op Bloomingdale.

Vreselijk gelachen. We gingen samen met Marina ingredienten kopen voor een pastamaaltijd. Dus hop hop naar de Chedraw Cuesta Menos,  zulke grote supermarkten hier waar je van tv tot aan asperine kan kopen. En Anja zou wel even de eieren gaan zoeken maar mijn spaans is natuurlijk niet zo opperbest, dus ja wat zijn eieren in het spaans.
Dan bestaat er altijd nog die gebarentaal.. handen en voeten..
Ik wist dat kip pollo was, maar was even vergeten dat je de l als een j uitspreekt, maar goed die vrouw van de supermarkt begreep dat ik op zoek was naar kippenvleugels maar die waren uitverkocht. Dus ik nee, handen onder die oksels en plop ja ja zelfs doen alsof er een ei uit mijn kontje wipt. AHHH siii, kom maar mee...
comprendo?? SII.. ha ha sta ik bij de sportafdeling en worden er pingpongballen in mijn handen gedrukt. Ha ha! Moest zo lachen, avontuur in de supermarkt en gewoon te eigenwijs om het aan Marina te vragen maar uiteindelijk heb ik de huevo gevonden en dit woord zal ik dan ook niet gauw meer vergeten.

Wie was er eerder de kip of het ei?

was ik toch effe de kluts kwijt!!


me gustaria un abrazo!!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer