kayakken in de mangrove

Hey Nederlanders en andere internationaliteiten

die mbv babblefish mijn website ontcijferen,

 

Hoest het daar in Nederland? De storm is weer voorbij en wat hoorde ik het heeft zelfs gesneeuwd en dat terwijl er volgens mijn laatste berichten nog nooit zo weinig sneeuw in de wintersportgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavie heeft gelegen. De natuur verandert, what about you?

 

De website inhaalslag is weer begonnen en we gaan weer terug in de tijd....

 

14 januari

(ons huisje op Langkawi, nr 121)

 

De mangrove kayaktrip in Langkawi Malaysia. Eerst met een minivan opgehaald vanaf ons huisje nr 121 in het Amzar motel (Pantai Cenang), rondrit over het eiland om nog meer hotelgangers op te halen (3 businesslui van de oilcompany uit oa Scotland en een Engels stel). Vervolgens werden wij hartelijk ontvangen door onze guides van de trip, Dev van oorsprong uit London en Annemarie. Ja, ja je raadt het al een Zeeuwse die woont op Langkawi en een maatschap heeft met Dev. Hun bedrijf is te vinden op de website www.langkawi-nature.com. Een aanrader voor 220 rm ben je 5 uur onder de pannen.

 

Anne-marie & Dev (soulmates)

 

Anne-marie was secretaresse geweest en heeft bij de bekende vakantiehuisjes in Zeeland gewerkt. Ze heeft vele landen bezocht en altijd al het gevoel gehad niet in Nederland thuis te horen, te koud. Nadat zij een trip bij Dev had geboekt vond zij in hem haar soulmate en is samen met hem in business gegaan.

 

 

 

Hop, hop in de kayak en gaan met die blauwe banaan en daar waren de apen al aan de waterkant, heerlijk te krabben op plekken waar wij ORDERS zouden zeggen. In de Batcav vertelde Dev honderduit over de natuur, echt iemand met een hart voor de natuur. Dat als een krab zijn 'poot' afbreekt, deze gewoon weer aangroeid en dat de vrouwelijke vogelspin na de sex haar man gewoon opeet, want daarna is hij toch waardeloos. Het mooie verschilverhaal over de mannelijke en vrouwelijke soort van varenplant. De zaadbuidel van de man stak omhoog en die van de vrouw...

 

mangroves

Dev vertelde dat onder andere de mangroves Langkawi hebben gered van de Tsunami. De mangroves heeft een preventieve werking op de erosie van de soil en zuivert het water. De mangroves zorgt voor groei van de vissen, garnalen en ander zeeleven.

 

Kayakken was weer heerlijk om te doen, actief bezig zijn in de natuur. Door laagtij, in van die baggerslootjes kayakken... ken net..

Op een meer werden de Brahminy kites en while bellied Sea eagles gevoed met vissen, waar onze guides geen voorstander van zijn maar wel een mooi gezicht is in je kayak.

 

 

Vervolgens op naar de fishfarm met de kayak, waar vis gefokt wordt in grote reservoirs, die rechtstreeks in verbinding staan met het mangrovewater. De vissen worden geteeld voor de restaurants. Megavissen, krabben en een stingray (rog) en die mocht Anja even voeren met een stukje vis. Woep daar kwam hij uit het water en hap weg was het stukje vis.. ahhh

 

Heerlijk gegeten en toen weer terugkayakken en terug naar het motel. Strandwandeling, want overdag is het echt te heet om op het strand te liggen, dus dan maar schelpen zoeken en kwallen kijken. Niet in de zee gezwommen vanwege de mega kwallen.

 

kaatje, pink duck moest natuurlijk effe die kwal een poepie laten ruiken

 

En chillen bij de reggae mannen uit KL (Kuala Lumpur), mooi om te zien dat ze daar leven van hun inkomsten van het kraampje met kleding en tassen en sieraden, niet zelf maken maar laten maken en heerlijk chillen. Levensvisie idem als die van mij en natuurlijk ook in Sydney gewoond. The best city ever!

 

 

 

's Avonds ja moest het toch er een keer van komen. Krab gegeten, heerlijk mals alleen zonder tang was het lastig (een gevecht) maar doch de moeite waard.

 

 

Ook nog even een onsje gefrituurde squid heerlijk, en dat voor weinig Ringet.

Daarna atten in bed. Ja, ja wij hebben Ad Vissers meditationsession op onze IPOD gezet en we vallen na een minuut al in slaap van de Avro top pop man.

 

squid

 

 

Toch weer anders om in Langkawi te zijn. Ik merk dat het een rijker land is, veel meer gericht op het toerisme. Mooie brochures zonder speelfouten (wat in Thailand toch echt niet zo is). Veel moslims, gehoofddoekte vrouwen en mannen die alleen met mannen eten. Mannen zitten achter het bureau en de vrouwen runnen de winkels met hele rare eigen openingstijden in Langkawi.

Toch niet zo erg moslim dat ze je niet aankeken als je in je bikini kwam aanlopen zonder bedekte schouders en benen. Heb ik wel anders ervaren in mijn trip ongeveer 3 jaar geleden in Malaysia.

 

Lachen was het telkens weer als de locals met hun helm op in de winkel of op het strand liepen... BOB en Annie zijn er niets bij.

 

Na nog een dag armbandjes maken in Langkawi zijn wij 16 januari vertrokken met de boot naar Satun Thailand met weer een nieuwe laatste stempel van het jaar voor het Thaise visum. Van Satun met de mini-van naar Ko Lanta.

 

Keep on smiling!!!

 

 

lots of love,

 

Anja

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer