How to survive in a car!

Goedemorgen gast,

 

Vanuit Cooroy heet ik jullie van harte welkom op mijn vernieuwde website.

 

Onze "dreammachine" (ja, ja de uiteindelijke naam voor onze ford falcon, verzonnen door Rick) rijdt als een trein en brengt ons van hot naar her.

 

Waar hebben wij allemaal overnacht; New Castle - Taree - Ballina -Byron Bay - Lismore - Nimbin - Surfers Paradise - Brisbane en Cooroy.

 

1) Hoe bevalt dat nou om te slapen in de dreammachine?

Nou, opperbest! Het matras slaapt zelfs zo lekker dat ik iliever in de auto wilde slapen dan in een tent in de Arts Factory, een hostel in Byron Bay. Alleen de eigenaar dacht daar anders over en wekte mij rond 4.30 uur na een avondje stappen met Israeliers, met zijn zaklamp om me uit de 'tent' te lokken want hij zei de politie was op komst en dan zou ik zo'n 125 dollar boete krijgen vanwege wild camperen. Goeie grap, maar ik had niet zo'n zin om in discussie te gaan, want had al voor de tent betaalt dus toch maar in de tent gekropen. En natuurlijk geen politie te bekennen.

 

2) Omschrijf je Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) eens.

Omstreeks 8 uur word je gewekt door het zonnetje in de dreammachine, ergens in een straat in een stad of dorp. Niemand die naar binnen kan kijken vanwege de geblindeerde ramen en de zwarte gordijntjes.

Dan voelt de buik gespannen aan en schreeuwt de blaas om geleegd te worden. Weet je een public toilet in de buurt dan rijd je er heen (een blijft dan als een vorst op het matras achterin liggen) en anders zoek je gewoon een bosje op.

 

douche

 

toilet

 

 

 

 

Dan komt de koelbox van de voorbank, stoeltjes worden uitgeklapt, borden en bestek op het ontbijttafeltje en ontbijten maar. Chrackers of brood met kaas, pindakaas of jam. Sta je bij een picknicktafel met free boilingwater dan heb je er een kopje thee bij en anders drink je water uit de fles die je de avond van te voren heb gevuld bij de Mac, een hostel, public toilet etc.

 

Tijd voor de douche of wasbeurt. Langs het strand heb je heerlijke koude douches, dus bikini aan, shampootje mee en gaan met die banaan.

Of het mindere luxe, n facewash met je flesje water. De achteruitkijkspiegel gebruik je voor je eyeliner en mascara. Wat is een auto toch multifunctioneel!

 

Schone kleren aan (kleren was je in de wasserette, een hostel of bij het WWOOF adres) en dan is het tijd voor een activiteit.

 

De 1e week hebben wij het niet getroffen met het weer, maar wel de ultieme test gehad... hoe overleef je in een auto als het regent? Rummikupen, lezen (horsewhisper) en sultana's eten om een wedstrijdje te farten met de ramen dicht. Veel mensen zouden gek worden maar wij moesten er hartelijk om lachen, hoe creatief je wordt om uit je auto te komen en de regen te ontwijken. Wat dacht je van drie uur in de MC Donalds zitten en dan brainstormen hoe het is een big brotherserie in de Mac of een avondje in de bib in Ballina boeken lezen.

 

Maar gelukkig ging in Byron Bay de zon schijnen en werden de witte melkflessen weer chocomel op het strand.

 

De boodschappen worden ook overdag gehaald bij de woolworths, iga of coles. Er wordt gelet op de kleintjes en welke pasta of soort rijst het snelste kookt. Aangezien wij maar 1 gaspitje hebben en 1 steelpan en een gewone pan. Veelal rijst met verse groente en een sausje als diner. Als tussendoortjes crackers, fruit en noten, om het vlees te vervangen dat toch niet houdbaar is in de koelbox en natuurlijk niet te vergeten de Hollandse speculaasjes die wij hebben gevonden in Brisbane, en jawel met amandeltjes.

In het rainbow retreat hostel in Nimbin pannekoeken gebakken en in het hostel van Leon (een groninger) heerlijke hutspot gemaakt. Jummie en natuurlijk niet te vergeten een overheerlijke appeltaart gebakken bij Ellie in Cooroy van moedersrecept en echte Australische Anzackoekjes.

 

Maar natuurlijk ook wel eens goedkoop uiteten, kebab of green curry.

 

Om zo omstreeks 17 uur moeten wij zorgen dat je op de plaats van bestemming bent want om 5.30 uur gaat de zon onder en is het koud en donker. Na het eten is het tijd om te (hard) lopen en onze oefeningen te doen om niet moddervet thuis te komen.

Je pakt eens een bioscoopje van 6 dollar, da vinci code. Echt een aanrader, aangezien ik het zware boek niet mee wilde meenemen en lezen in OZ. Of je gaat naar een nachtmarkt in Surfers Paradise en daarna te stappen maar eerst even make upen in de Mac Donalds, ha ha ja je wordt enorm creatief. Of op een zaterdagavond naar de volle maan kijken in Byron Bay en daarna een potje rummikupen in de dreammachine in een elitebuurt. Maar dat lukt niet met behulp van een straatlantaarn want dan is Anja een beetje kleurendoof.

 

Wij hebben inmiddels 3 verschillende auto/campinglampen van de supercheap auto gehad. Aangezien het al om 17.30 uur donker is en je niet elke avond een bib kan bezoeken, ha ha! Een lamp deed het gewoon niet na 8 uur opladen en een andere lamp daar zag je zelfs het wit niet van je tandpasta. Maar driemaal is scheepsrecht en nu hebben wij een top lampje, die het een aantal uur gewoon doet en die je kan opladen in de aansteker van de auto en op het net.

 

Na de avond activiteit gaat de koelbox en het boodschappen/gereimandje op de passagiersstoel, de achterdeur op slot en rijdt er een iemand naar een goed rustig plekje in een straat om te overnachten. De motor en lichten uit en rond 22 uur liggen wij op tuk en dan maar dromen in onze dreammachine over prachtige regenbogen.

 

3) Wat vind je van de steden waar je tot nu toe bent geweest?

Newcastle - niet veel bijzonders, weinig bekeken, veel surfers

Nelson Bay - uitgenodigd door een bejaarde local voor een kopje thee bij de bowlingclub. Geen dolfijnen gezien en er werd gezegd dat ze er wel 24 uur per dag rondzwommen.

Taree - heel klein plaatsje met een Mac waar je je 3 uur kan vermaken

Ballina - oude Sydney scharrel niet gezien

Byron Bay - moet je gezien hebben, met open mond op straat gezeten zoveel alternatieve mensen die er rondliepen in hippie kleren en de wierook komt je op straat tegemoet. Heel veel oude VW busjes in alle kleuren, supergaaf. Arts Factory leuk hostel met lamme papagaai. De vuurtoren is een trekpleister.

Lismore - niet veel te beleven, behalve dat je er pannen kunt kopen, cheap.

Nimbin - daar moet je geweest zijn, marihuana, magic mushrooms, veel junks/zwevers en in een straat wordt het je wel 5 keer aangeboden. Interresant museum maar ik ben er nog niet achter waarom Marihuana goed is voor glaucoom, ook deze man kon het mij niet vertellen, was hij misschien stoned...

Een vrouw die eruit zag als een lijk bod ons wiet aan en haar kind zat achterin aan een speen te zuigen. Eenmaal in het dorpsstraat herkende ze ons niet meer.. VAAG..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surfers Paradise - niet gesurfd maar ook niet in de stad gebleven even daarbuiten. Iedereen klaagt dat het een stad is met hoge gebouwen en dat dus de zon verdwijnt achter de gebouwen maar wij zaten op maimi's beach, echt heerlijk en prachtig strand met een prachtige regenboog. De voetjes weer twee avonden van de vloeren, geen Noordener kermis gemist.

Brisbane - een grote stad, niet heel mooi en niet bijzonder, wel naar de look out geweest.

 

 

 

In C. hebben wij met veel plezier gewerkt voor een kamer en eten en wij hebben een hele gezellige tijd gehad bij Ellie, met Trisha (een 26 jarige Franse) en niet te vergeten I am Sam (een 22 jarige Zuid Korean, die net Engels begint te spreken dus grappige uitspraken doet.. Heel beleefd is, waarvoor ik moet buigen als ik naar bed ga, aangezien hij denkt dat ik jonger ben dan hem en hij kan heerlijke sushi maken.

Ook verblijft David er een paar nachten in de week, David is een man uit South Africa, die in Brisbane woont en werkt in Cooroy. Dus vele nationaliteiten brengen vele interresante gesprekken naar boven.

 

Ellie was maandag jarig en voor haar hebben wij een vogelhuisje gemaakt en een rad van avontuur, die ze elke dag mag draaien en dan staat er bijvoorbeeld spend some money, eat chocolate of meditate.

 

 

De zonsondergang is hier fantastisch en het uitzicht vanaf Ellie huis is echt mega, de tuin zit vol met bloeiende kleurrijke bomen.

Do I need to say more...

 

xxx

 

Anja

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer