hovenieren

Hai avonturies in Nederland,

 

Ditmaal een iets korter verhaal, dan de voorgaande. hihi

 

Ik ben nu sinds maandag 13 februari in Cooks Beach bij Sue Munro. Sue is een 60+er, gescheiden, heeft drie kinderen en heeft twee minnaars die beide getrouwd zijn. Sue is een landscaper, wat een hovenier is. Sue heeft meerdere verblijven, koopt veel stukken grond, als geldinvestering. Ik verblijf samen met Sue in dit prachtige kleine maar knusse huisje, vol stof (haar slogan is a clean house is a sign of a wasted house) en veel spullen van de rommelmarkt en vol met plaatjes over boten.

 

 

Zij ontwerpt veel tuinen voor miljonairs, aangezien het meestal om een aantal tientallen hectares gaat. Maandag even met haar en haar twee werknemers Ross en Ronny (twee lekkere jonge 30tigers, helaas al bezet) meegeweest naar een klusje voor een miljonair. Die eens per jaar naar zijn huis komt voor een week of zo en er al vijftien jaar een houten chalet wil neerzetten maar door zijn werk als inkoper van beroemde schilderijen en kunst voor de paus is hij hier nog niet aan toe gekomen. Mijn god ik keek mijn ogen uit, een mega tuin dat afloopt naar een privestrand, heel veel mooie oude bomen van wel 200 jaar oud en een uitzicht op zee, niet te geloven...

Kwestie van geld teveel of gestoord zoals gelukkig Sue en die jongens dat ook noemen!

 

Kortom een wereld van verschil met camping Kaitoki, waar ze elk dubbeltje zowat omdraaien maar wel weer fantastisch om mee te maken.

 

Sue wil graag dat ik haar huisje een beetje bijhoud voor een gratis verblijf en wil me morgen meenemen naar een klus en mij dan uitbetalen in dollars. Ben benieuwd hoe zwaar het is of dat ik lekker als een gemeenteambtenaar met mijn schoffeltje in mijn hand mag staan?? How knows?? Broer Martijn had me nou maar geleerd hoe je graver werkt dan hadden de jongens nog wat aan mij gehad. Maar aangezien het in Nederland toch vriest, ben je hier van harte welkom, je zult hier echt je ogen uitkijken.

 

 

Dinsdag heerlijk over het strand gelopen via Cooks Beach, Lonely Bay (zie foto), Flaxmill Bay, Shakespeare lookout met de ferry naar Whitanga (een stadje) gegaan en daar wat rondgelopen. Sue woont immers maar 3 minuten van het strand af, ideaal na 3 weken bush bush.

 

Valentijnsavond was Sue op pad in Whitanga en ik heb gezellig met haar dochter Shara, die loodgietster is en haar collega gegeten. Shara is 28 en heeft op haar 5ste de ziekte van non hodgekin gekregen en na vele chemotherapieen, uiteindelijk genezen. Echter haar haar is hierdoor erg dun en ze heeft nog steeds een jong gezicht. Een dappere en sterke meid, ook nog single. Net als de rest van haar kinderen, haar twee zoons zijn gescheiden.

 

Dinsdag mijn slaapkamer stofvrij gemaakt, sliep weer heerlijk vannacht en werd niet met volle neus wakker vanochtend. Vanmorgen een auto en mountainbike opgehaald bij het bedrijf, heel relaxt mag hem gewoon lenen. Dus straks naar hot water beach, waar je met een schop een gat moet graven en dan kun je heerlijk baden in het warme water.

 

Ben benieuwd, geen idee hoelang ik hier blijf. Heel toepasselijk in deze omgeving....

ik zie wel waar het schip strand....

veel liefs,

 

Anja

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer