HOT News, que paso en Antigua

Hola chico’s en chica’s,

 

We beginnen weer eens aan de inhaalslag van de website bijwerken, want ach ja mensen beginnen hun wekelijkse ritueel te missen... ach ja voor jullie vakantietijd (wauw eindelijk is het eens mooi weer in Nederland) dus voor mij ook...

 

Om het voor mijzelf even te vergemakkelijken en het voor jullie overzichtelijk te houden, ben ik weer erg gestructureerd bezig geweest en naar aanleiding van mijn foto´s heb ik catergorieen gemaakt.

 

Te beginnen met het sociale leven van deze Rubia, welke nog steeds in Antigua verblijft en 8 augustus is dat dus al 3 maanden in dit land, dus wordt het visum verlengd, deze week.

 

Wil je een kaartje sturen (welke in twee weken aankomt) dit is mijn adres;

Anja Snoek

p/a Juan Miguel Ochoa

9a calle condominio Las Arcadas

Casa 7

Antigua

Guatemala

 

Heb ook een ander mobiel nummer, namelijk + 502 423 714 91

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dwaas en ik gaan effe ons eigen pad vanaf eind deze week.

 

Anja blijft met Eva en Juan in Guetamala en gaat haar handjes laten wapperen in het hospicio San Jose. Een hospice voor kinderen en volwassenen welke met HIV besmet zijn of Aids hebben. In een hospice (sterfhuis) werken, iets wat al in mij opkwam, toen ik op een ochtend ontwaakte in de dreammachine (onze geweldige auto) in Australie en ook toen ik op een vacature reageerde op het internet back in Rotterdam voor het hospice de vrije vogels (past goed bij deze flierefluiter) en waarvoor ik helaas al te laat was, aangezien de tweede gesprekken al in gang gezet waren.

 

Ik heb nu de behoefte om weer heerlijk liefde en wijsheid uit te dragen als verpleegkundige en mijn Spaanse woorden door de lucht heen te werpen.

Samen zijn wij er al twee keer geweest en het ziet er erg professioneel allemaal uit, maar had toch eerst nog 4 weken Spaanse les nodig. Weer heerlijk een baby in mijn handen gewiegd en de fles gegeven en comatueze volwassen sondevoeding geven en heerlijk gewerkt met een Guatemalteekse jongen die Engels aan het leren is, dus hij leerde van mij en ik leerde van hem.

 

Dinsdag ga ik starten en dwaas gaat haar biezen pakken, aangezien ziek en zeer niet voor haar is weggelegd (al heeft ze zichzelf wel overtroffen toen ik haar in de eetzaal zag met een baby in haar handen te koetelen, wauw dat ik een fototoestel bij met had) en ze weer behoefte heeft om met die loodzware tas te gaan showen en haar voeten weer in het zand te kunnen steken, maar we ontmoeten we elkaar weer snel ergens in Honduras om samen een duikje te nemen.

 

Maar ach ja hoe ziet het sociale leven er nu uit....

 

Dit is Eva (hele gezellige meid), komt uit Duitsland en woont al zo’n twee jaar hier in Guatemala, want ze heeft de Guatemalteekse Luis aan de haak geslagen en werkt hier als sociaal werkster en woont ook Juan in huis. Ze is zo’n 1,5 maand weggeweest op kamp met gringo kids door Guatemala. Gringo is hier DE bijnaam voor Amerikanen. Al vinden ze het hier maar al te grappig om iedereen te generaliseren tot gringo. Hele gezellige meid, vertrekt rond de 20ste weer voor 1 maand naar Duitsland.

 

 

 

Gustavo en Pablo beide ontmoet tijdens de EK en met hun Guatemala city bezocht. Een rondtoer door de stad, later meer in het info about Guatemala gedeelte. Erg gelachen met Gustavo om onze verkeerd geadresseerde smsjes, que Linda was het nou Linda of betekende het nou beautiful in het Spaans.. of lag hij nou in het ziekenhuis of was het dan  toch Otavio de hond van Manolo?? Vaag verhaal allemaal he!

Gustavo is al snel afgedroppen, aangezien dwaas niet inging op zijn avances en deze mag weer verder gaan spetteren met z’n verf en ach in het cafe waarin hij werkt zijn toch een hoop travelchica’s te vinden.

 

 

Pablo gaat nog wekelijks voor ons op z’n kop staan of voert zijn lenige yogaoefeningen uit, of neemt ons mee voor een trancefeestje in Casbah (ja je moet wat als je niet naar Dance Valley kunt) en we hebben tweemaal bij zijn ouders gegeten, eenmaal Guatemalteekse kost en de tweede maal kwam de hutspot op tafel en de gehaktballen.

 

Ja paps ik heb weer eens piepers gegeten! Zijn onwijs aardige ouders spreken natuurlijk Spaans dus aardig lastig om spontane dingen te vertellen maar o zo goed voor de praatjes.

Pablo heeft al meerdere boeken gepubliceerd, welke wij inmiddels in bezit hebben en nog geduldig op ons zitten te wachten zonder ezelsoren, aangezien het nog een beetje lastig is om te lezen, eerst maar eens iemand de oren van zijn hoofd lullen in het Spaans. Een uitdaging op zich, lullen als brugman in het Spaans.

 

Herkent u deze nog!!!!!

Ja daar zijn ze weer, de girls from Chichi, Gemma en Marjolein nu met aanhang, ook zij hadden inmiddels de stad van de tieten verlaten (chichi betekent tieten namelijk, slang) en wij maar aan iedereen vertellen dat wij in Chichi zijn geweest??? Marjolein kwam met haar vriendje die was overgekomen uit Nederland en Gemma met haar broer Ino. Met z’n alle zijn we 1 juli uiteten geweest in Rainbow cafe en nog een drankje toe in het oude vertrouwde uitgangsplek op dinsdag in Monoloco (crazy monkey).

 

Helaas ontbreekt een foto van Bianca, welke ook tot onze sociale contacten behoord, to be continueed, maar wel een groepsfoto van Fernando en Kai..

 

 

Aldaar de Ironmen, Victor ontmoet. Een erg atletisch jongen, die traint voor de tweede maal Ironmen in Duitsland. Ironmen nog nooit van gehoord eerder, maar het is de zwaarste wedstrijd voor de die hard, hardlopers, zwemmers en wielrenners. Rene jij kent het vast wel.

 

Hij heeft ons de dirt roads laten zien, waar je tenminste ontgestoord kan hardlopen rondom Antigua waar je dus eens een keer niet in de kant moet duiken als er een chickenbus voorbij komt scheuren.

 

En daar hebben we Lina uit Zweden, ons roomie voor 6 weken, helaas is ze vertrokken 22 juli. Een leuke meid, die hier vorig jaar ook al was, om Spaans te studeren en nu wederom weer een cursus heeft gedaan om te Spaans te onderwijzen in Zweden.

Erg gelachen samen om de verhalen van de mannen in town Manolo, Billy en Rene (de laatste mannen helaas geen foto van, maar de middelste heb ik gescoord). Details zal ik jullie besparen, ha ha, maar een paar steekwoorden moeten er natuurlijk in; 30 minuten, bloedneus.

Me gusta decir lo que pienso pero no siempre!

Hoop dat je van crytogrammen houdt!!

 

Time for a game, schrijf 3 dieren op met elk daarachter 3 sensations..

This was my result of the game

 

This is what I wanna be- lion, wild hungry and dangerous

This is how I am – dolphin, funny, alive and happy

This is how people see me – butterfly, free, happy and dreamy

 

Soy feliz, especialemente cuando era luna llena

 

Q onda?

 

Ja, doe als het de vrije dag in Antigua is en er een podium staat met een goede Guatemalteekse band, gesponserd door Gallo, de heineken van Guatemala.  Je gaat naar de Bodegona (buurtsuper hier) voor een fles vino de tinto van 32 Q = 3,5 euro, meet al je vage vrienden voor Monoloco’s en gaat naar het plein met de wijn overgegoten in een 1,5 liter waterfles in een bottlecondome en hup feesten maar. Ach ja de feesten zijn hier niet zo “ga uit je dak” maar ach met de groep van school (later volgt een introductie) en Charlie, de Amerikaan welke (met cowboyhoed natuurlijk) wij hebben ontmoet al werkende achter de bar in Monoloco op ladiesnight en elders in de week, werkt hij als vrijwilliger in een bouwprojectgroep van huizen of komt hij effe langs om een uiltje te knappen bij ons rondom het zwembad.

 

 

Ach ja en daar bij dat zwembad loopt ook de 3 jarige geadopteerde wijsneus Rodney??, die op haar leeftijd al moeders boeken leest en altijd even langs komt met de openingszin , you know what... Samen met haar Amerikaanse moeder en halfzus woont ze daar tijdelijk omdat haar moeder een ander kind geadopteerd heeft en wacht op de papieren.

Gezellig komt ze langs met snoepjes en wijze taal en ach ja soms ook een potje frisbeeen met Anja tot huilens aan toe. Aangezien Anja iets te enthousiast de frisbee op haar thirdeye kletste. In de armen was het nog lachen en jammeren te gelijk en hollend naar moeders barstte ze in tranen uit. Oeps.... het moederschap is nog niet voor deze free as a birdie weggelegd, dus Karin, Linda en Corinna succes!

 

Zo ziet dus mijn sociale leven eruit. Altijd leuk die om foto’s erbij te zien dus, wel een lang verhaal dus ga nu eindelijk eens op die pot zitten of smeer je eens in, want je bent aan het verbranden.

 

Besas para ti!

 

Anja

 

 

 

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer