de 7 heuvels

Hola guapos,

Lissabon, donderdag 2 december 2010 ieieieie op stap met Vueling naar Lissabon, ditmaal voor maar 70 euro retour om daar Philippa´s haar 28ste verjaardag te vieren maar die moest nog een dag werken. Anja kon niet wachten dus werd warm onthaald door Hugo (29) op het vliegveld van Lissabon om gezellig te gaan eten in casa de Hugo met Ines en Carolien. Ines, supergezellige meid die ik al heb ontmoet in Barcelona en Porto, vriendin van Philippa. Erg meegelachen tijdens de seeds of love middag in parc Cuitadella in Barcelona. Ik zal je nadere details besparen. Ze staat heerlijk positief in het leven, net weer vrijgezel, heeft een gadgethuis en schattige poppenjurkjes, trendy trendy!

 oude foto van zomer 2010 in Barcelona met Philippa en rechts Inesssssss

Hoop dat ze dit jaar ook in Barcelona komt wonen en werken maar ja de banen liggen hier nou eenmaal niet voor het oprapen maar je verdient hier altijd nog een paar honderd euro meer als in Portugal.

Daarna na het eten rondje stappen met Hugo. Naar de meest authentieke bar in Lisboa. Echt nog oude jaren 70tig tegeltjes aan de muur, houten bar, houten stoeltjes, tl licht. Je gaat echt weer in de tijd en wel nog voor mijn tijd. Daarintegen stapten wij later weer een hypermodern clubje in, waar de stoelen aan de muur hingen met de juiste dj´s. Lissabon heuveltje op en heuveltje af, want het is gebouwd op 7 heuvels he snekkes ieieieie

 

 hugo y teressa

Volgende dag spotgoedkoop met Hugo en Teressa. Terassa is een Erasmus vriendin van Philippa, die momenteel werkzaam is in Dusseldorf maar afkomstig uit Madrid. En een toerisch rondje door de binnenstad van Lissabon dus natuurlijk met de tram vanaf de rotonde Praca Dugue naar Alfama, de oudste wijk van Lissabon met een prachtig uitzicht over de stad vanuit Miraduoro de Santa Luzia y das Portas del Sol met een mooie zonsondergang in zee. Perfect timing!

Terug naar huis in afwachting op Philippa maar helaas ging dat niet door. Uitgerekend op het weekend van je verjaardag, staakt het personeel op de luchthavens van Spanje. Huilende Philippa helemaal in paniek en ontroostbaar. Dan maar hopen dat de staking over is, de volgende dag maar helaas ook op haar verjaardag geen vluchten en geen andere mogelijkheid ivm koorts om van Barcelona naar Lissabon te komen. Zo raar, slaap ik in het huis van Tiago, haar beste vriend en ook nog eens dezelfde dag jarig dus extra feest. Iedereen is er, alleen Phillipa niet. Natuurlijk toch maar op stap. Iedereen stad in de kou buiten bier te drinken, heel apart maar ook weer heel gezellig. Net kermis maar dan met je winterjas aan en iet wat heuvelachtiger.

Wakker worden met fado muziek, hoe Portugezer kan het zijn. De melancholieke muziek gaat tot op het bot en gelukkig dacht de buurman na twee nummers, dat het wel goed zo was. Tijd voor een Braziliaans ontbijt en hup de volkwagenbus in met een mannetje of 7, voor een toer door Lissabon (ponte 25 april, torre de belem), langs de kustlijn op naar Sintra, 40 minuten vanaf Lisboa. Wauw, en hier smeet ik het plan weer om een roadtrip deze zomer met de auto te maken van Barcelona naar Faro en de Algarve. Place to be! Ziet er mooi uit en dan praat ik nu over december. Reiskriebels iieieieieieie Die jongens surfen daar allemaal en hebben allemaal een huis aan het strand.. ieieieieieieieiei

Helaas geen camera dit keer, aangezien Philippa normaal van ieder moment een foto maakt en zo dacht Teressa er ook over.

´s Avonds uiteten met een grote groep en daarna voetjes van de vloer tot in de vroege uurtjes. Maandag nog getoerd door Lissabon met de bus samen met Tiago want ja alle dagen vette regen. Heel lieve vrienden heeft Phillipa, gezond gestoord en leven in een echt mannenhuis brrrr ben dat toch niet meer gewend, jakkie maar wel genoten van Tiago zijn beestenboel welke hij heeft in in zijn slaapkamer en een aparte kamer. Slangen 3, stinkdier die gelukkig niet meer kan stinken hh, leguanen, ratjes, schildpad mmmm ik ga toch liever voor Hugo zijn bijtende hamster hhh.

Espectucular amigos! Nos vemos este verano!

Besitoooossss

Reacties 2

Barbara 06-01-2011 22:39

Hoi,weer genoten van je verhalen! Op moment in een regenachtige Sao Martinhoho do Porto..zondag weer terug naar de bewoonde wereld en de WMO en werken om centjes te verdienen. Mooi huis bezichtigd in de buurt van Monte Redondo..zegt jouw niets..maaarrrr....5 km van het strand...zodra wij een huis kopen in Portugal.....dan ben jij altijd welkom!
Bom ano 2011!

Wij houden contact!!

Liefs en een gelukkig en gezond 2011!

Barbara en Jan

Corrie en Ton 06-01-2011 22:50

Heeeeej, je bent weer terug met je verhalen, geweldig, tot gauw.................

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Meer informatie over Portugal

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer