het komt op als poepen


Het komt op als poepen……..

Dat is de spreuk van de weuk…

En verzonnen door Kees. Ik vond hem prachtig, met andere woorden alles komt zomaar op jullie pad. Hi hi en ja dat is ook zo.

Ja dat beseffen wij ons ook vaak genoeg, alles komt zoals het moet komen.

Alles is liefde en zo ook op het regenachtige 3 jarig jubileum (ja maus op jouw verjaardag) van Christa en mij, woensdag 26 november. Helaas was het te regenachtig, ja wij zijn hier immers in het regenseizoen dus viel de harleymotor toer van Christa als verrassing voor mij toch wel figuurlijk in het water.

Mmm dus wat doe je dan?? Wij zijn de impulsiefste dat weten jullie natuurlijk wel, dus wij vroegen aan de gezellige Brabantse gasten Rinus, Dennis, Regina en Gerty of wij met hen mee mochten rijden naar playa Panama, want daar scheen de zon wel, dus een strand dagje hadden wij wel verdient na het poetsen etc bij Monte Terras. Want natuurlijk werken wij ook maar vind jij het leuk om iedere keer te lezen dat ik grapefruits heb geplukt, cabinas heb schoongemaakt etc. Nee toch!!

Dus gezellig kletsende voort in de auto naar playa Panama gereden. Ze hadden een indrukwekkende overstroming van Heliconia Island meegemaakt, toen de rivier Puerto de Viejo uit zijn oevers treedde en het eiland volstroomde met rivierwater vanwege de vele regenval aldaar. Het water reikte de treden van de cabinas en de natuurstroom liet de heliconias onderwater staan en zorgdeervoor dat alle dieren aldaar hun toevlucht zochte (slang in het water, de net uitgezette kikkers waren spoorloos verdwenen). Het had hun duidelijk emotioneel aangegrepen maar door dit voorval zijn ze volgens mij vrienden voor het leven met Carolien en Henk, de eigaren van heliconia Island (onderdeel van de holland hotel keten, daarover later meer).

Dus ze waren nu wel toe aan een dagje strand, heerlijk luieren en schelpjes zoeken (om gaatjes in te boren bij Kees thuis voor mijn dromenvangers) en genieten van het zonnetje. Kraamcadeautjes gekocht in Playa del Coco (zijn inmiddels al in Nederland) en samen gezellig en lekker gegeten bij Monica´s Roadhouse. Lekker en goedkoop tussen Tilaran en Tronadora. En een leuke afsluiting van ons jublieum. Thanks Christa voor de playlist en hoop dat je blij was met de songtekst ´that s what friends are for´en de in OZzie geschilderde yin en yangsign.

Keep smiling, keep shining
Knowing you can always count on me, for sure
That's what friends are for

For good times and bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

 

Donderdag 27 november, thanksgiving!

De dag van de uitspraak het komt op als poepen.

En ja hoe kwam nou die uitspraak van Kees. We zouden die dag de quads van Betsy lenen om rond lake Arenal te toeren maar ja de band was lek. Toch een pepernoot van Jurian zijn Sinterklaaspakket belandt in de band, ja ja want ook Sinterklaas was in Costa Rica aangekomen. Thanks Jurian!

Dus toen belde Noes, een 24 jarige kitesurfer uit Gouda. Hoe komen jullie hem nou weer tegen… nou je laat bij Gringonight in het Tilawahotel het telefoonnummer achter van ons huis omdat Jean Paul zei dat er 3 gezellige Nederlanders aldaar verbleven en daar wilde wij best weleens wat mee afspreken want inmiddels zaten wij toch alweer zon twee maanden tussen de 40plussers en wilden we ook wel weer eens tussen de 20plussers terecht komen.

Dus Noes belde en kwam binnen een uurtje ons ophalen in zijn gehuurde pick up, knalmuziek op de stereo en op weg naar Nueve Arenal. Alwaar de Sander, Kirsten en Lars wonen.

Sander en Kirsten zijn geemmigreerd naar Costa Rica om daar een bedrijf op te starten. Sander heeft samen met Lars een watersport bedrijf genaamd www.flyzone-cr.com en tevens heeft Sander regelt hij cosmetische reizen naar Costa Rica. Dus wil je een facelift ondergaan in Costa Rica email Sander. Kirsten richt zich meer op het organiseren van reizen op maat (www.la-vida-activa.com) door Costa Rica en werkt tevens in een souvenierswinkel..

Sander en Kirsten zijn samen en Lars is een vriend van Sander, die in de bootmakelaardij heeft gewerkt en met een vrachtschip naar Costa Rica is gekomen, 3 weken lang op zee, af en toe een tussenstop maar zoals Lars het omschreef.. je kijkt op van een vogel die in de lucht vliegt. Bizar maar het lijkt een superervaring, wat zal er dan toch allemaal door je heen gaan, ja volgens Lars kun je het vergelijken met een retraite in een klooster.

Natuurlijk hebben wij het ook gehad over hoe moeilijk het hier is om hier te wonen en een eigen bedrijf op te starten (Tico’s die niet te vertrouwen zijn om in dienst te nemen of je een oor aannaaien als je hen inhuurt als advocaat en natuurlijk het gemis van het sociale netwerk wat je thuis wel hebt en hier toch moeizamer gaat als je een 30tiger bent en je moeilijk in contact kan komen met Ticos. De keerzijde van het geemigreerde leventje.

Desalnietemin hebben wij verschrikkelijk gelachen om de Hollandse nieuwe, een blad wat hier in Costa Rica wordt uitgebracht onder de geemmigreerde Nederlanders (3 duizend). Zullen we ons dan ook een keer gaan inschrijven??? Krijgen wij dan ook een zwart randje??

 

28 november 2008

Wederom een dag voor in het guiness book of records.  aHHHHHH Annie had haar stoute schoentjes aangetrokken en na mmmm 3 jaar weer eens een afspraak gemaakt met de tandarts. Old school weer in die stoel, spotlight op je hoofd, tangetje tussen die lippen en mmmmmmmmm je hebt caries. Dacht ik al maar dan komt het….

Je hebt maar liefst 11 gaatjes en zie je mij dan al liggen met zon zuiger in mijn mond en een haak, lachen lachen lachen! Ik heb nog nooit zo gelachen bij de tandarts, geef mij dan maar een old school fluorgebitje om mij zoet te houden met aardbeiensmaak want Christa was next en die had er maar liefst 12 en dat terwijl die 8 maanden geleden nog fijn bij de tandarts was geweest.

Hoe bedoel je een slaatje slaan uit de Europianen. Ze wilde met alle liefde nog een rontgenfoto maken ook om het te bewijzen maar Annie wist wel dat er een gatje te vullen was maar geen 11 dus dan maar op zoek naar een andere gaatjesvuller in plaats van een zakkenvuller. Hasta luego met een wel heerlijk gereinigd anti tandsteen gebitje!

Zo lief en blij verrast want ik kreeg een pakketje speciaal voor mij vanuit Nederland van Gerry en Willeke. Hoe lief is dat!!! Ik ken haar niet eens (wel verhalen natuurlijk gehoord van haar beste vriendin Willeke) en zij stuurt vol liefde de Celestijnse belofte op en mijn heel dierbaar… heel mooi en bijzonder geschenk haar hoofdlampje welke zij op heeft gehad tijdens de roparun, wauw Gerry wat een prestatie om die te lopen en hem nu aan mij te schenken. Ontbijtkoek en hartjes…….. Echt alles is liefde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dank je wel lieve Gerry en Willeke!!! You’ve got a friend! Ze noemen haar ook wel Anja Voogd… h hi hi

Hoor je die didgeridoo ook bij die mooie ondergaande zon in Samara?

Zo blij als een kind reden Christa en ik weer richting Samara over de friendshipsbridge om moeder Willeke weer op te halen na twee weken strand, poepiebruin en stralende ogen of toch wazig hi hi.

Chill chill op het strand, eten in zon lekkere hangstoel en lachen gieren brullen bij Shaky Joes, wederom een Nederlander, zo gek als een deur over de kokosnoten van Sinterklaas en kokosnoten gooien bij gebrek aan pepernoten op het Sinterklaasfeest. Je moest er bij zijn.

De volgende dag ontwaken in de auto, ja ja op eigen verzoek weer een nachtje doorgebracht in de ruime auto van Kees en Willeke, scheelt weer 25 dollar per persoon en is weer effe wennen om bips aan bips met Christa te liggen. Niets gaat toch boven onze dreammachine in OZ!

 

Een bakje yoghurt en in de pas voor yoga op het o zo mooie uitgestrekte met rijen palmbomen bezaaide strand Carrillo. Geen huisjes of hotels aan het strand, gewoon puur natuur. Een aanrader! Een woorden met het zand tijdens een middagdutje!

Om vervolgens weer op je nieuwe groene Havaianas met zn drietjes richting Tronadora te rijden. Annie heeft daarmee gelijk haar slipcertificaat behaald want daar was een slippertje op de weg. Omdat het net had geregend en omdat het al tijden niet meer had geregent was er een olielaagje op de weggekomen en met de regen veroorzaakt dat dan gladheid, zelfs als je even gas wilt geven om in te halen, slipte de banden van de auto en ging het kontje schuiven en zag ik dat rotsgebergte. Maar goed Annie houd het rustig en met een paar manoevres aan het stuur, waren we weer recht op de weg. Muchas gracias guardian angel!

Estoy feliz de vivir!!!

 

 

 

 

 

Reacties 1

Lautoka 05-07-2010 19:17

He, is het leuk in Kots AAAAh Rica?

Het komt op als poepen is helemaal niet verzonnen door Kees, maar door de familie de Bruin. Die gebruikt hem namelijk al decennia.

Dus jammer dat je trip FIGUURLIJK in het water is gevallen, maar toch leuk dat Kees gelooft dat hij dat heeft verzonnen.

Xoxo gossip Lautoka

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer