hero

Hero

Luister eens naar hero van Mariah Carey

Zit ik hier weer tussen 4 muren de zelfconfrontatie. JEetje, wat me ook wel weer angstig maakt. Maar gelukkig zijn daar de twee tijdschriften van Karin en Rene, de pranas, die meehelpen aan mijn zelfrealisatie.

Ik citeer hier een stukje uit de prana, aug sept 2009, nr 174

.... Terwijl ik nadenk over de geest waarin ik over zelfrealisatie zou willen schrijven dringt de herinnering aan mijn grootmoeder zich op. Ze was een plichtsgetrouwe echtgenote en moeder van 7 kinderen. Haar jongste dochter werd jaren later mijn moeder. Zou een begrip als zelfrealisatie voor iemand uit die tijd de betekenis hebben gehad die het nu voor ons heeft? Jezelf realiseren lijkt in onze tijd een werkwoord, wij doen er alles aan onszelf te realiseren, waar te maken, maar bestond in de tijd van mijn grootmoeder die noodzaak ook? Bestond het begrip uberhaupt?

Mooi stukje he, zo reeel!

Ik heb heel veel geleerd over mijzelf, waarom ik doe zoals ik doe. Bijvoorbeeld dat ik de goede mannen laat gaan en de spanning zoek bij de foute mannen.

Een terugkerend patroon is herkend in Nederland, dit patroon, de oorzaak ervan heb ik begrepen en het is doorbroken, omdat het geen zin heeft om het lijden door te zetten.

Ik heb weer zo´n man een hele brief geschreven, waarin ik hem bedankte dat hij mij een spiegel heeft voor gehouden. Ik heb bewust stilgestaan, de tranen laten gaan. Het verdriet gevoeld en de pijn gevoeld. Ik heb gedurfd te voelen en nu ik hem laten gaan.

Verwachtingen zijn illusies. Ik kan er weer zo hard mee op me bek gaan maar dat is het liefdesproces. De reis of weg naar zelfrealisatie.

Want zo de liefde je kroont, zij kruist je ook en ook als dient zij tot je groei zij snoeit je evenzeer.

Het doet pijn als je op de tour de waard stat en jezelf realiseert wat doe ik hier nog? Loslaten, terwijl je het jaren geweldig heb gevonden. Heel veel bekenden zien maar merken dat je op een ander level zit. Loslaten!

Mensen hebben verwachtingen je voldoet niet aan hun denkpatroon, de maatschappij.

Jezelf zijn in je oude leventje is niet altijd even gemakkelijk maar ik ben de confrontatie aangegaan.

Het zou voor velen en voor mijzelf ook makkelijker zijn om in die oude wereld te zeggen. Ja ik heb een vriend, heb werk en ga dus permanent in het buitenland wonen. Nee Anja kiest voor zichzelf en gaat gewoon op de bonnefooi weer naar het buitenland.

Raar om te ervaren, hoe sterk je in je schoenen moet staan, om jezelf te blijven.

Angstig om dan te ervaren, dat ik zo blij was dat Elvira mij een fulltime baan aanbod in Panama. Pas toen begrepen mensen me.

De menselijke beperking dat mensen altijd een antwoord willen hebben op een vraag. Eng om bij mezelf te zien dat ik dan maar een antwoord ga creeeren om er maar vanaf te zijn of in hun straatje te praten.

Terwijl ik daarmee wel een stukje van mijn mens zijn verlies. Bah.

Maar aan de andere kant weet ik ook wel weer, dat mensen dat zeggen uit bezorgdheid en dat ik ook weer een groot leermoment voor mij. prikkels!

Die Anja Snoek, vindt haar plekje wel, waar ter wereld nog geen idee (ik sluit ook NL niet uit) maar ben nu lekker op weg in mijn spirituele pad.

Maar was is spirititualiteit dan vroegen oa Monique en Marlou. Oook iets dat ik moeilijk kon uitleggen en ja hoor in de prana stond dit.. en dit antwoord pas bij mij en mijn gedachten..

spiritualiteit het betekent de transformatie van hebben naar zijn, en van vastigheid naar mobiliteit.

Veel mensen associeren spiritualiteit met zoiets als goed, of in ieder geval in een onpersoonlijke kracht, een hoger iets. Daarom denken de hebber en de doeners onder ons (de mensen die in termen van vastigheid denken) da spiritueel levende mensen zwervers zijn (uitspraak Gabien) maar dat zijn ze niet.

Spirituele mensen kunnen heel nuchter zijn of heel romantisch (2 eigendshcpapen die jij in jezelf verenigt) en ze hoeven niet in god of zoiets als god te geloven. Ze weten alleen dat de werkelijkheid in feite energie is, stromend, vloeibaar.

Positive thinking! Believe in your dreams. Een oudse Joodse wijsheid drukt dat zelfde als volgt uit. Vertel god je agenda dan kan hij ook eens lachen.

Spiritualiteit heeft alles te maken met mobiliteit, met loslaten van oude denkpatronen en leefpatronen, met je niet vastklampen aan datgene wat toch voor bij gaat, met  het onder ogen zien van de vluchtigheid en de vergankelijkheid der dingen.

Een spiritueel mens wordt niet willoos meegesleurd door de stroom van het leven, en hij probeert de stroom ook niet naar zijn hand te zetten.

Ik ben niet bijzonder! Ik ben precies hetzelfde als jou.

Respecteer mij zoals ik ook jou respecteer. Weet dat je grootste vijand, je grootste leermeester is. Ik ben trots op jou, zoals jij ook trots op mij ben en ik ben trots dat ik jou deze boodschap kan geven.

Ieder mens is een HERO!! Ook jij en ik!!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer