heb JOUW hulp nodig

Hai chica en chico,

Shit ben net weer mijn hele getypte verhaal kwijt, haat dat!!

dus daar gaan we weer...

14 mei weg uit spanish by the river, hier geen woord meer over, het is verleden tijd en ik kijk vooruit.

Ik ben naar het hostel Palacios gegaan in Boquete en een leuke jongen ontmoet genaamd Brett Murray uit de US, hele leuke gesprekken over zijn zusje die helaas net is gediagnostiseerd met MS, rauw food, yoga, lang haar, sjamanen die choco rituelen doen mmm. Ik heb een hele mooie tekening van hem gekregen met een bloem, die groeit uit de bergen en straalt als een zon met zijn mooie tekst eronder geschreven
*grow and spread your light*, wederom een waardevol cadeau! (fotos volgen nog)

Met Brett ben ik naar de explorador geweest een gigantisch tuin in Boquete met bonsaiboompjes en overal Spaanse happiness teksten zoals..

el ayer es historia
el manana es misterio y
el hoy es un regalo
por esa razon
se le llama presente
El como disfrutes el presente depende de ti!

Vertaal en win een worteltaart!
Toen wij op weg waren naar de tuin, liep er pardoes een hond met ons mee, en volgde ons de hele tijd, Daisy was haar naam zoals het halsbandje zei. Op de weg terug naar ons hostel sloeg zij af een pad op van Casa Penelope. En ja hoor dat wist ik toen nog niet maar dat was mijn volgende verblijfplaats, waar ik nu dit verhaal typ. Toeval??

De volgende dag kwam Daisy namelijk met haar baasje Penelope (Penny) aangewandeld op de bijeenkomst van de handicap foundation. Hey ze ik tegen haar dat is Daisy en vertelde het verhaal, ze moest lachen want ja daisy is de gids voor velen in Boquete en nu mijn beste vriendinnetje, aangezien Penny mij een onderkomen bod in het prachtige huis tussen de bergen, een beekje door de tuin, eigen badkamer en slaapkamer heerlijk met heel veel romantische video's, heerlijk voor als het hier 's middags regent! pijpenstelen!

Hoe kom ik zo bij de vereniging voor de gehandicapten terecht?
Ik had de oprichtster Susan gebeld dat ik op zoek was naar werk als verpleegkundige en ze nodige mij uit om zaterdag langs te komen.
Wat doet de vereniging?

The Handicap Foundation of Boquete, founded in 1989 is one of many chapters of the main office in Panama City. It is a non-profit organization established in 1983 with funds from the 20-30 Teletons.


All chapters such as ours are volunteers (including handicap family members) interested in helping the handicap community (especially the most economically depressed) improve their life style. We are able to supply wheelchairs, crutches, walkers, canes, occasionally hearing aids, and funds for children to attend special education classes, physical therapy, doctor's appointments and medications.There are no dues and the only requirement for membership is a desire to be of assistance to the handicapped community. This can be offered through professional skills such as teachers, medical personnel, physical therapists, or personal time in reading to children, playing games, doing handcrafts, or anything that would interest the specific needs of each handicapped child or adult.


Our funds are raised through projects such as the sale of prepared food or used clothing, raffles and auctions as well as donations from community members.


With the opening of our new facilities in Alto Boquete which is located on the east side of the Boquete to David road approximately 500 m south of the Guadalupano School. It is a blue building with a red roof and surrounded by a cyclone fence.


Day and Time: every Saturday from 9 a.m. to 1 p.m.
Project Leaders: Susan Peterson and Irene Haines
Website: www.funproi.org


Heerlijk om daar te zijn, en de vrijwilligers zijn zo liefdevol, Susan, Irene en Penny, het begon gelijk weer te borrelen, ik wil graag iets doen.
Helaas zijn deze bijeenkomsten maar een keer in de week op zaterdagochtend, lekker knutselen en kletsen met de kinderen.

Dus Annie moest op zoek naar ander werk, maar de inkomsten lopen goed want ik heb geflyerd in het dorp voor massages en reiki en heb inmiddels al 4 klanten gehad voor 15 dollar per half uur, dus dat is niet verkeerd.

Samenwonen in Jaramillo, een dorp op loopafstand van Boquete centrum met Penny alias Penelope. Penelope komt uit Michigan US en woont al 6 jaar in Boquete, twee kinderen beide woonachtig in de US en bijna 65 jaar (aanstaande woensdag, ik heb een vogelhuisje voor haar getimmerd en ga een worteltaart maken), geen man maar een rijk sociaal leven en droge humor

Een huis en ja hoor op naar de meeting van de gringo in Boquete voor een nieuw avontuur. Bigsby gaf een presentatie over haar werk als dietiste voor de kliniek in Palmira, 35% van de baby is hier nog steeds ondervoed en zij lokt de moeders met gratis babyvoeding maandelijks en een luier om dit tegen te gaan en om data te verzamelen om te bewijzen aan de regering dat dit een groot probleem is en dat daar geld voor moet worden vrijgemaakt.
Maar ook hier in Panama is het vriendjespolitiek en nog veel corruptie.
Ze wil een polikliniek bouwen voor de vrouwen (ach veeal meisjes die op hun 20 al 4 kinderen hebben) hun onderwijzen met de basics om zelf hun kind te verzorgen, aangezien ze hier gewoon hun kinderen chips geven of een boullion en niet eens kijken naar de mangos voor hun huis aan de boom. Een gebrek aan educatie!

Een uitdaging voor Anja, dus ben onderhand als twee dagen full time Bigsby aan het helpen in de kliniek, babys wegen en meten, curves invullen en meeluisteren met haar voorlichting aan de moeders.  En ook hier, niet gedacht, de burocratie van het verantwoorden van wat je doet (oud collega's dus niet alleen bij de thuiszorg in HHW, ook hier is het virus hi hi)

Heel leuk werk, leer veel en ja ja vanmiddag weer een nieuwe afspraak voor een ander project, Allan Hand is een dokter missionaris uit de US en samen met zijn vrouw heeft hij een kliniek hier en ook hij heeft mijn hulp nodig als verpleegkundige. Hij werkt vooral in de dorpen rondom Boquete, dus een uitdaging om als verpleegkundige met hem mee te gaan en help bieden waar ik kan.

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, I go with the flow maar heb jouw hulp nodig om voor de kinderen iets te betekenen (zoals aanschaf rolstoel, kleding, verpleegmateriaal, kleurpotloden etc etc, dus als je wat centjes over hebt stort het op
A.A.H.A. Snoek
rabobanknummer 32 68 11 680 te Heerhugowaard

en ik laat jou persoonlijk weten wat ik met het geld heb gedaan, want er iets echt zoveel hulp nodig. Het is zo dankbaar werk!

Dit was even in een vogelvlucht mijn verhaal!

en vergeet niet

siempre recuerda los cumplidos que has recibo. olvida los malos tratos

besito,


Anja

ps het adres van Penny ga ik even vragen en op mijn website zetten aangezien ik hier wel een paar maanden zoet ben in Boquete

to grow and spread my light!


Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer