goed en slecht nieuws

Do you want to read the good news first or first the bad news??

 

Okay, ik houd het spannend en begin met het goede reisverhaal.

 

Woensdag 16 november Australia-Urugauy gekeken met de topcoach (ze zeggen hier dat ze niet zo'n beste coach hebben gehad in 31 jaar tijd)..... onze enige echte Guus Hiddink. Alleen hun uitspraak van Guus laat wat te wensen over, ze noemen hem namelijk vaak Gans.

Dus wij gaan meedoen met de fifa worldcup, het was een spannende wedstrijd, wat uiteindelijk eindigde met penalty's.

 

Zondag 20 november zijn Daniel, uit Maassluis en ik gaan toeren in onze gehuurde stationwagon a Holden Commondore V6. Beste bak, waar wij ook in hebben geslapen, hetgeen best was te doen aangezien je heerlijk wakker wordt en in slaap valt met het ruisen van de zee en als je omhoog kijkt zie je de sterren. Top, heel romantisch alleen waar ik naast lag was niet mijn type.

 

Zondag port arthur bekeken, dat is nu een soort ruinepark waar vroeger een hele grote gevangenis was, en waar gedetineerden wel soms 25 jaar moesten vastzitten voor een overval op de bakker. Vele mensen zijn begraven of geexcecuteerd op de isle of dead. Een eiland voor het port arthur, waar wij langs vaarden met de boot. Heel indrukwekkend om te zien, hoe zij in de tijd een ziekenhuis op port arthur runde.

Een been werd gewoon binnen 10 minuten geamputeerd en dicht gebrand met een ijzeren verhitte staaf zonder verdoving of wel met verdoving zoals geef de gewonde whisky of bier. Gruwelijk!

De cellen waren echt onwijs klein en ik zou al helemaal niet in hun isoleercel willen zitten, gatver zo klein, donker, vies. Kortom indrukwekkend.

 

De tasmain devil in het echt gespot in het Tasmain Devil Park, toen ze werden gevoerd met stukjes kangaroe/wallaby (die hier echt voor het oprapen liggen langs de weg, op elke route wel een stuk of tien). De tasmain devil eet echt alles op van een beest, merg en been. Super ranzig!

 

Deze week vele tracks gelopen in Freycinet National park, Cradle Mountain en Lake st Clair, de toeristische hotspots van Tasmanie. Een fantastisch uitzicht bij Wineglass bay, hetgeen dus een baai is in de vorm van een wijnglas. Vet mooi strand en deze gek ging als enigste zwemmen in Wineglas bay, but somethings you have to do!! Het water was erg koud!! Dus toen wij onze route vervolgen, zeiden er een paar jij bent toch dat meisje dat aan het zwemmen was. Ook hier ben ik al berucht, ha ha!!

 

Het was top om in die auto te rijden, vele bergroutes met scherpe bochten a 25 km en soms leken de wegen net achtbanen. Prachtig, steil de berg op en dan weer stijl naar beneden met 100 km per uur, hetgeen de toegestaande snelheid hier is en dat kan ook op sommige plaatsen gehaald worden.

Maar wel verantwoord gereden hoor!

 

Naar Burnie geweest een plaatsje in het noorden van Tasmanie aan de kust. 's Avonds was het daar echt super. Rond een uurtje of negen kwamen er allemaal pinguins op het strand, hun jongen voeden die onder rotsblokken lagen. Je mocht geen zaklamp gebruiken, maar een echte tookie man die ging effe de man uithangen met z'n megazaklamp, zodat ik ze mooi kon spotten. Ideaal! Wel een stuk of twintig pinguins gespot.

 

Spannend he!!

 

Veel kangaroes, wombats en veel tropische vogels gezien in de wilde natuur. Het eiland is echt heel veelzijdig qua natuur, de bergen zijn overal weer anders, de ene ziet groen, de ander is rotsig, de ander heeft mijnen. Heel groen eiland waarvan is toch wel wineglass bay en het noorden van het eiland het mooiste vind. Het staat ook bekend om zijn lavendel.

 

Onze grote vriendin Joyce nog ontmoet in Hobart, lekker een paar biertjes gedronken in de pickled frog en lekker bijgekletst, wat eigenlijk weer heel gewoon was maar dan even niet in Obdam of Heerhugowaard maar aan de andere kant van de wereld.

 

  • Wisten jullie trouwens dat de bangles hier nog steeds in zijn en nog concerten geven?
  • Wisten jullie dat neighbours hier nog steeds hot is, elke werkdag is het op tv, alleen niet meer met Jason Donavon en Kylie Mynoque
    (of hoe je het ook schrijft)
  • Wisten jullie dat de typisch Tassie (zo noemen ze hier Tasmanie) man rijdt in een 4x4 toyota Pick up met een mega baard en een cowboy hoed op. Ja, ja just like the flying docters.

Maar goed nu komt het kutste (sorry voor mijn taalgebruik maar zonder kan ik het anders niet goed benoemen) van mijn hele reis in Tasmania en dit is ook het enigste *** wat ik ga meemaken. Dus hier komt ie dan he......

Donderdag 25 november reed ik terug naar Hobart, de hoofdstad van Tasmanie. De hele week had ik heel goed gereden langs de moeilijke wegen en kon ik mij goed reden met de automatische versnellingsbak en het links rijden, alles ging top... Totdat...

 

Ik kwam dus in de spitstijd in Hobart aan en toen was daar een hele drukke rotonde dubbelbaans met stoplichten. Ik ging de rotonde op en maar achter een auto aan rijden, aangezien ik de stad in wilde maar goed het was zo druk dat ik er even met mijn gedachten niet goed bij was en per ongeluk deels t gaspendaal indrukte terwijl ik voor 3/4 mijn voet op de rem had. Kapoem!! Zwaar kut, ik kuste de achterkant van een auto die bij het stoplicht op de rotonde stond te wachten. Shit, te shaken in auto, dus auto aan de kant en gelukkig was er niemand gewond geraakt (ook niet de kinderen achterin, die zonder gordel zaten). Zijn bumper daar zat een aardige deuk in en bij ons was alleen een kleine ruimte tussen de voorbumper en de auto maar verder geen krassen of deuken.

 

Erg schrikken dus, alle gegevens genoteerd en de auto gelijk maar terug naar de verhuurservice, terwijl wij nog een dag hadden maar beide geen zin meer hadden om te rijden.

Maar goed we hadden een eigen risico van 750 dollar die ik dus moest gaan dokken. Oke,veel geld maar dat is het risico dat ik had genomen maar de verhuurservice was al gesloten, dus konden wij de volgende dag om 10 uur terecht.

 

Oke, ik geld gepind en de volgende dag wij daar dus samen heen. Zeg de eikel dat ik niet op het verhuurformulier stond alleen Daniel, dus of ik effe 1500 dollar wil gaan betalen. Dacht het even niet!!

 

Die vent was echt een grote leugenaar, aangezien hij aan ons heeft gevraagd of wij beide gingen rijden, wij hebben ja gezegd, hij heeft ons naar onze leeftijd gevraagd vanwege de verzekering en vond dat eentje het formulier invulde was genoeg. Dus ik heb hem niet ingevuld en nu naait hij mij erin, aangezien hij dat ALTIJD vraagt aan mensen die een auto komen huren. Alleen duurde hij dat mij niet recht in mijn gezicht te zeggen, hij durfde mijn niet eens aan te kijken, de leugenaar!!

 

Dus ik zeg, als wij er nou van maken dat Daniel het ongeluk heeft veroorzaakt, dan hoef ik maar 750 dollar te betalen, dat was inderdaad waar. Dus ik dacht ik bel degene op die ik aangereden had om dat samen af te spreken en de verzekering dus op te lichten. Maar helaas pindakaas was deze meneer zelf politieagent, dus dat feest ging niet door! Shit!

 

Dus ik zeg tegen die verhuurman kunnen wij dan niet opnieuw een contract op stellen want het is jullie fout en dan lullen wij nergens meer over. Ja, ja hij zou het wel even regelen met t mannetje van de verzekering, en als wij om 14 uur die middag terug zouden komen was het wel geregeld en hoefde ik waarschijnlijk alleen de 750 dollar te betalen. Nou niet dus, ******zak had het mooi niet geregeld. Dus werd er van mijn geeisd dat ik het volle pond moest betalen.

 

Dus ik zeg dat ik dat dus mooi niet ga doen, aangezien hij liegt. Het was dus zijn woord tegen de mijne. Voor tweeen had ik al aan een werknemer van het hostel gevraagd om mij te helpen, hoe ik dit het beste kon aanpakken. Hij had een vriend gebeld die jurist was en die had gezegd dat als het niet op papier stond, ik fifty fifty kans had qua betaling.

 

Dus ik goed mijn poot stijf houden (om het effe op z'n westfries te houden), begint hij te dreigen met de politie. Hij had dus de politie gebeld. Ik dacht shit en ik ging naar het hostel om die gozer te halen aangezien hij toch beter Engels spreekt en ons verder kon helpen. Dus met versterking weer terug naar de leugenaar. De politie kwam en die wilde er niets mee te maken hebben.

Ik had geen poot om op staan, het was zijn woord tegenover de onze. Wij uitrekenen hoeveel het ging kosten om hem voor de rechter te slepen en het die te laten uitmaken maar die jongen zei al het is net wie je treft als rechter, al gaat hij puur vanuit de papieren kijken, zit ik fout en kijkt hij naar de persoon dan maakte ik wel een kans als toerist. Maar goed als ik het zou verliezen moest ik beide partijen betalen en ik moest weer heen en terug vliegen naar Tasmanie om voor de rechter te verschijnen. Kortom uitzichtloos, als je op vakantie bent!! Ik ben gewoon flink genaaid en I hope this liarer will burn in hell!!

 

Ik heb echt de hele dag gejankt, liep echt jankend over straat, voelde mij echt onwijs klote aangezien het wel even 1000 euro is, die ik in mijn eentje moest betalen, aangezien Daniel niet mee wilde betalen. Voor dat geld had ik nog over kunnen vliegen om getuige te kunnen zijn op Linda haar bruiloft. Ja, Lin echt dat was het eerste wat er in mij opkwam. Echt verrot!!

Ik was er echt ziek van!! Dan voel je je echt zo klote!! Echt geen leuk sinterklaascadeautje!

 

Gelukkig volgen wij vandaag naar Sydney. Daniel en ik splitte up. Ik had het daar echt gehad. Hier schijnt gelukkig de zon en ik heb vanmiddag heerlijk op het strand gelegen en er is gelukkig weer wat moois/leuks gebeurt. Aangezien ik bij aankomst al mijn Canadeese poolvriend tegen kwam in het hostel, lekker kletsen en daarna twee Nederlandse meiden Martha en Christa die vroegen of ik met hun en een ier een appartement wilde delen aan de beachroad in Coogee Beach (Sydney).

Hetgeen echt weer veel geld scheelt, dan om in een hostel te verblijven, dus dinsdag gaan wij de papieren regelen. Dit keer zorg ik wel dat ik alles goed regel en mij niet laat naaien.

 

Dus lekker mijn eigen appartement met uitzicht over zee, ideaal tot 17 januari. Wij zijn vandaag wezen kijken, wel heel zielig, er woonde een oudere vrouw in die nu naar het bejaardentehuis ging. Zij was samen met haar dochters de spullen aan het inpakken, erg emo! Dus ik zeg met mijn goede gedrag, gaat het een beetje met u, het moet wel erg moeilijk voor u zijn. Zij in tranen, ja ik had liever hier dood gegaan. Kippenvel en een brok in mijn keel!

 

Maar goed, wij mogen er de eerste twee weken gratis in, als wij het verven en schoonmaken. No problems!! Er komen allemaal nieuwe ikea spulletjes in, tv, computer, eigen wasmachine. Topper dus!!

 

Maar goed maar niet te vroeg juichen, maar ik heb er wel zin in!!

 

Nou dit was een lange storrie, hoop dat jullie hebben genoten en het een beetje konden volgen. Wat een lief en leed toch weer in Aussie!!

 

Ik wens jullie allemaal een prettig weekend en ik zal aan jullie kou denken als ik morgen op het strand lig.

 

Veel liefs,

 

Anja

 

 

 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer