gekroond tussen de red frogs

Yes, bijna het laatste verhaal van de roadtrip met de grootste broodversierders van Nederland
 
De ruijter de ruijter!!
 
maandag 27 april (yyyyyyyy 3 dagen voor koninginnedag) aankomst om 6 uur in Almirante na een busrit van 8 uur met heaps of energy voor maar 23 dollar vanaf Panama city en toen met het bootje naar Isla Colon van Bocas del Toro. Bocas del Toro is de naam van de provincie, de hoofdstad en de omliggende archipel. De plaats Bocas del Toro ligt op het eiland Isla Colón. Bocas heeft niet meer dan 2500 inwoners en is het verblijfseiland van  Elvira (Marlou ken je haar nog, de backpacker uit Amsterdam, you look a like as a lion).
 
 
Terug naar mijn oude stekkie, hostel Dona Oti waar ik ook in januari verbleef, toen ik even de grens over moest om mijn visum te verlengen voor Costa Rica. Terug in het backpackers leven met de sieradenmakers om je heen en warempel wat is de wereld toch klein, ons buurman van Antigua, Guatemala was er ook. Hij herkende ons (Christa en mij) omdat wij altijd bij het zwembad onze BBB oefeningen aan het doen waren en ja hoor ik herkende toen ook onze lekkere buurman van de yeep, next door maar helaas met een Amerikaans vriendinnetje aan zijn zijde.
 
Dat mocht de pret niet drukken, wat het was weer ouderwets gezellig tussen Fabio, de Italiaanse jongen welke een mooie tattoe had laten zetten.
 
 
Erg gelachen toen Arie een quat had gehuurd en hij mij over het strand in de regen door de plassen van de dirtroad naar het hotel/restaurant La Coralina bracht waar Stacy en Elvira werken. Ha, ha we waren er bijna en toen stopte de quat ermee. Altijd al op een quat willen rijden (in Montezuma al zo vaak een lift gehad achterop een quat) maar ach ja op een quat zitten en geduwd worden door Arie heeft ook zijn charmes.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dus tijd voor een borrel bij La Coralina en fuck the dog... daar was Elvira, time for a pina colado, toen Christa inmiddels ook was gearriveerd. Hup hup, pinasap, coconutmilk, ijs en rum en die hand ging op de blender, deed het niet dus barvrouw Elvira stond daar lekker te prikken in die blender. Geweldig, alleen zij kan dat zo doen!
 
Weer die heerlijke gesprekken en zo lachen hoe ze met haar vaste klanten omgaat, iemand lachend aankijken, terwijl hij het niet verstaat en je hem voor grote eikel uitmaakt. Lachen, alleen zij kan dat zo mooi doen!
Weer lekker gekletst over de avonturen of moet ik zeggen avonduurtjes met de Panamezen.
 
De quatstorie had nog een mooi staartje want na een uurtje crossen was Arie (Arjan, broer Christa) al uit gecrosst maar het hulpje van eigenaar wilde de borg niet terug geven maar we moesten wel even hem een handje helpen om de quat de heuvel op te rijden om hem wellicht weer aan het starten te krijgen.
Dus dat werd een half uur lullen dat hij eerst de borg moest teruggeven en dat wij hem daarna zouden helpen... echt bla bla bla bla.
 
 
Uiteindelijk Arie met hem mee en nee hoor hij ging niet meer aan. Toen kwam er een taxi pick up aan en de quat werd achterin getild maar waar was de borg??? Hij gaf 3/4 van het bedrag terug en wilde de laatste 10 dollar zelf houden, lul hannes! Dus Annie zou Annie niet zijn als ze niet met de helm geboren was en dus de twee helmen in beslag nam. Kom maar over de brug met het het geld hi hi met een niet rijdende quat, daar kwat ik op. Arie gooide er nog een schepje boven op en nam de sleutel mee. Que sopa? Geen probleem hij ging er vandoor geen gerel dus dan nog maar een Panama biertje en ´s avonds om toch maar van al het gezeik af te zijn alles weer ingeleverd, aangezien je als backpacker deze kwatter de kwatstrijd, toch niet ging winnen, want Panamezen kunnen toch verder spugen, zou Bob van Annie zeggen met een kwaat in zijn hand om even zijn scheiding recht te strijken. Gatver, wat kan Annie ze weer effe uit haar duim zuigen!
 
Zoals iedere morgen, weer ff WIFIen bij het Golden Grill restaurant met een banana cake en koffie. Je kent het wel als je op Isla Colon bent geweest, dat open restaurant met van die grote gele reclame borden voor het restaurant en het woord restaurant klinkt zelfs te duur voor de hete honden (hot dogs) die ze daar verkopen.
 
Ja, hallo vergeet ik eigenlijk het grootste taboe te vertellen, het regende iedere dag op Bocas en jullie maar denken dat ik daar in mijn bikini lag, helaas niets was minder waar, het laagseizoen met veel minder toeristen dan januari maar dat mocht de pret niet drukken want het was immers koninginnenacht, een nacht op nooit te vergeten, het leek wel een speeltuin.
Stappen in Aqualounge want het was ladiesnight. Met de look a like van Maarten achter de bar.
 
 
Ahh men, de drank wordt hier niet zo schaars geschonken als in Nederland cuba libres, vodka cranberry for free for ladies. De zelfgemaakte bottlecondoms om van Christa en feesten maar op zoek naar meer Nederlanders en ja hoor Rotterdammers te weten Sander en Albert (de overbuurman van Arie, nooit eerder ontmoet trouwens) en een gek stel uit Hawai Mike (Micheal) and Leanne met hun businesspartner Scott en ja hoor de volgende dag werden we opgepikt door de taxiboot om koninginnedag te vieren op Red Frog Island (Isla Bastimentos en ja hoor natuurlijk ook een kleine red frog rond zien wippen).
 
 
Scott, Mike en Leanne runnen daar een resort met kayaks en surfplanken. De boot was volgeladen met Dutchies, met de mooiste hoofd- en zweetbanden, aangezien je die hier ook kan vinden omdat Panama dezelfde kleuren in de vlag heeft als Paises Bajos uhhh Holanda... uhhh Nederland.
 
Zwemmen in zee, en een telefoontje van Petra over de tragedie in Nederland van de man die inreed op de bus van de koninklijke familie in Apeldoorn en daarbij 5 mensen overreed, die aan hun verwondingen zijn overleden. Bizar wat mensen doen, als ze hun baan zijn kwijtgeraakt. Gelukkig is de dader ook overleden, hetgeen een hoop discussies scheelt in het toch al zo crisisrijke Nederland. Men wie heeft het niet over de kredietcrisis!
Tijd om alles weg te spoelen, ga lekker in een warm bad zitten, net zoals wij met z´n allen hebben gedaan, een hot pool met daarbij een cocosnoot met rum gevuld met een regenbui op onze kop. Pura vida!
 
Een relaxte koninginnedag tesamen met Doug en vriendin uit Scotland (ja ja en die kilt was mee en ´s avonds aan), een stel uit Utrecht o nee geen stel ze hadden alleen casual sex, Albert en Sander, de hippy zwangere mama met haar twee kids duo penotti. 
O en wat waren de kinderen mooi van Leanne en Mike, plaatjes nu al ogen om in te verdrinken van het meisje 5 jaar en het jongetje was nu al een bloedmooie surfer van 7 jaar, helaas ontbreekt even de foto.
 
´s Avonds gezellig met de hele groep uiteten bij the reef restaurant gekroond en wel (thanks Shilo en Quint) en uiteindelijk kwam Elvira ook nog effe meefeesten op de dag dat haar retourticket naar Nederland verliep en echt een hoop Nederlanders te vinden die avond, of zou het door mijn kroon komen, sponsbob absorbeerde hem zeker, alleen het ging bij mij niet, dus ik gaf het over.
 
Ook regen de volgende dag, dus chill chill beauty sleeps en ´s avonds met de groep weer biertjes drinken op het dek bij Dona Oti en om half 2 nog even bij Barco lachen om een kleine lilli Panamees en meezingen met het lied te amo te amo TE AMO en de slappe lach om Kevin uit de US die de Nederlandse woorden malle swans had geleerd, een mix van malle babe en swans, gelukkig had Arie hem niet het nieuwe SUPERBUENO woord sexgeneukt geleerd.
 
Ha ha ach weer een happy ending van de trip met de grootste broodversierders van Nederland. Adios amigos.. Christa en Arjan dropen samen met Albert en Sander af in het bootje richting Puerto Viejo de Limon in Costa Rica, zaterdag 2 mei, om nog een aantal dagen als broer en zus alwaar Arjan 7 mei weer terugvloog naar Holanda en Christa inmiddels weer terug is op haar oude stek in Quepos.
 
 
Adios amigos, gracias por un bueno tiempo en Panama.
Fue un placer viajando con de grootste broodversierders van Nederland!
 
un gran abrazo
 
Anja
 

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer